سامانه تشخیص چهره با استفاده از عکسهای فیسبوک گول خورد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Wired، استفاده از سیستمهای امنیتی تشخیص چهره که با استفاده از لیزر اجزاء صورت هر فرد را اسکن و اجازه دسترسی به او را میدهند، اکنون یکی از روشهای متداول در انواع نظامهای حفاظتی است. از ورود و خروج به امکان حساس گرفته تا دسترسی به اطلاعات موبایل، همگی سیستمهای حفاظتی مبتنی بر چهره را در خود دارند اما این سیستمها بههیچوجه به اندازهای که افکار عمومی به آنها اعتماد دارند، مطمئن نیستند.
نتیجه یک تحقیق تازه نشان میدهد که سیستمهای امنیتی تشخیص چهره به آسانی با استفاده از ناتوانیهایشان قابل نفوذ هستند. به گزارش آنا، یک تیم تحقیقاتی به کمک 20 داوطلب، عکسهایی از این افراد را که در فیسبوک و دیگر شبکههای آنلاین در دسترس بود، انتخاب و برپایه آنها یک طرح سهبعدی از صورت فرد تهیه کرد.
این تیم با استفاده از نرمافزار، جهت نگاه افراد در عکس را طوری تغییر داد که گویی به دوربین نگاه میکنند و قسمتهای در سایه قرار گرفته یا ناقص را نیز بازسازی کرد. حاصل کار این بود که چهار سیستم امنیتی تشخیص چهره از مجموع پنج سیستم، در تمامی آزمایشها بین 55 تا 85 درصد گول خوردند. این آمار برای افرادی که پوست رنگی دارند، بسیار بالاتر بود و نکته بسیار مهم و جالب این تحقیق نیز این بود که برخی از افرادی که داوطلب شده بودند، خود عضو تیمهای تحقیق و توسعه سیستمهای امنیتی بودند و عکسهای بسیار محدود و کمکیفیتی از آنها در اینترنت در دسترس بود اما باز هم تصویر بازسازی شده توانست از سیستم امنیتی عبور کند.
تیم تحقیق نتایج کار خود را در یک کنفرانس امنیتی ارائه داد و در آن اعلام کرد که تنها سیستم مطمئن فعلی، سیستم «ویندوز هِلو» است که در کنار تشخیص چهره از نرمافزار و سختافزار تشخیص جهت دید و چشم نیز بهره میگیرد.
بزرگترین مشکل شرکتهای امنیتی برای افزایش سطح امنیت، هزینههای مربوط به سختافزارهای تکمیلی برای نرمافزارهایشان است که موجب شده تنها به شکل سهبعدی صورت اکتفا کنند. پیشنهاد تیم تحقیق برای بهبود این وضعیت، افزودن حسگرهای مادون قرمز برای تشخیص تشعشعات مادون قرمز صورت فرد، به سیستمهای امنیتی است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/