پهپادهای خودران ایرباس تا 2027 میآیند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، ازدحام جمعیت شهرها و تراکم خودروها در خیابانها یکی از معضلات شهرنشینی در سالهای اخیر به شمار میرود. اما برخی کمپانیها با راهحلهایی تلاش میکنند با این پدیده مقابله کنند. در این میان، خودروهای شخصی پرنده یکی از آرزوهایی است که هنوز دستنیافتنی به نظر میرسد.
شرکت ایرباس به تازگی اعلام کرده است که تا سالهای آینده هواپیمای حمل و نقل خودران خود را عرضه خواهد کرد که راهحلی برای فرار از ترافیک زمینی محسوب میشود. این شرکت تلاش میکند تا یک دهه آینده این محصول را روانه بازار کند.
ایرباس نخستین کمپانیای نیست که قدم در ساخت وسایل حمل و نقل هوایی میگذارد. کمپانی «جابی» مشغول ساخت هواپیمای حمل و نقل به نام Ehang با 16 پروانه است و تاکسی پهپادی 184 Ehang را در «نوادا» مورد آزمایش قرار داده است. همچنین نخستین «ولوکوپتر» دارای سرنشین نیز در آوریل امسال ساخته شد.
ایده تولید تاکسی خودران با چند پروانه و پرواز آن بر فراز آسمان شاید اکنون دور از ذهن باشد اما مهندسان زیادی روی این پروژه کار میکنند تا بتوانند آن را به واقعیت بدل کنند.
جزئیات این هواپیمای چند پروانهای که در پایگاه نوآوری سیلیکونولی ایرباس قرار است تولید شود، هنوز در قالب پروژه «واهانا» در دست اقدام است. مدیر اجرایی پروژه ایرباس معتقد است که فناوریهای زیادی چون باتری، موتور و الکترونیک هوابرد در این راه مورد نیاز خواهد بود.
با وجود اینکه سختافزارهای این پروژه آماده هستند، چیزی که باعث کاهش سرعت روند پروژه «هاوانا» شده، فناوری مشاهده و اجتناب از آن است. سیستمهای قابل اطمینان به خودروها راه یافتهاند و قرار است از آنها در هواپیمای خودران نیز به عنوان بزرگترین چالش موجود استفاده شود.
پروژه «هاوانا» هنوز مراحل ابتدایی خود را میگذراند. مهندسان این پروژه را در فوریه آغاز کردند و قرار است نخستین پرواز آزمایشی آن در پایان سال 2017 انجام شود. با وجود اینکه هنوز ابتدای راه این پروژه است، ایرباس امیدوار است که روزی مسافران زمینی بتوانند از این پهپاد خودران برای حمل و نقل استفاده کنند. به طور قطع ورود این وسیله حمل و نقل هوایی، انقلابی را در صنعت جابهجایی میلیونها مسافر ایجاد خواهد کرد.
ایرباس با همکاری گروههای آلمانی و فرانسوی در حال ساخت CityAirbus با سبک هلیکوپتر برای جابهجایی مسافران است. این پهپاد خودران در ابتدا به کمک خلبان هدایت میشود و سپس به تنظیمات کنترل خودکار منتقل میشود.
هدف CityAirbus جابهجایی چند مسافر به طور همزمان است به طوری که هزینهها کاهش مییابد. این پروژهها شاید شبیه فیلمهای تخیلی باشد اما ایرباس اعلام کرده است که در آیندهای نزدیک این امر به واقعیت میرسد و شاهد پرواز پهپادها و هواپیماهای خودران در آسمان خواهیم بود.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/