ناسا برای شکار دنبالهدار، همکار میخواهد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت ناسا، ظاهر پروژه بیشتر شبیه فیلمهای علمی-تخیلی فضایی است اما در عمل با دقت و بررسی توانمندیها برنامهریزی شده است. ناسا قبلا از پروژهای رونمایی کرده بود که طی آن قرار است یک دنبالهدار را به دام بیندازد و به مداری بین زمین و ماه منتقل کنند.
هدف از این پروژه، اعزام فضانوردان برای نمونهگیری و انجام آزمایشهای پیشرفته روی نمونهها عنوان شده است. در این پروژه در مرحله نخست، یک فضاپیمای رباتیک و بدون سرنشین به سوی دنبالهدار میرود و آن را با بازوی خود میگیرد و به مدار زمین منتقل میکند؛ سپس در مرحله بعدی فضاپیمای دیگری که حامل فضانوردان است، به دنبالهدار میرود و دانشمندان را روی آن پیاده میکند تا کار نمونهگیری را انجام دهند.
براساس اعلام ناسا، این پروژه اکنون در فهرست همکاریها با بخش خصوصی قرار گرفته است و این سازمان به زودی آماده دریافت پیشنهادات شرکتهای فضایی برای مراحل مختلف خواهد بود. به گزارش آنا، آنچه ناسا را ناگزیر به استفاده از همکاران برونسازمانی کرده است، افزایش هزینههای این پروژه است.
پروژهای که پیش از آغاز، 1/25 میلیارد دلار بودجه برای بخش رباتیک آن درنظر گرفته شده بود، اکنون هزینههایی معادل 1/4 میلیارد دلار را در فاز نخست تراشیده و این درحالی است که دولت آمریکا اعلام کرده است حاضر به هزینه مبالغ اضافی برای این پروژه نیست.
ناسا در فراخوان خود تاکید کرده است که پیشنهادها باید در یکی از زمینههای اعلام شده تنظیم شوند. مرحله نخست که شامل اعزام سفینه بدون سرنشین است، نیازمند همکاری در بخشهای رباتیک و تأمین تکنولوژیهای لازم برای سفر است. این بخش نیازمند پیشنهادهایی است که توانمندی خود را برای مدتی بین سه تا پنج سال در اختیار ناسا میگذارند.
در مرحله دوم نیز ناسا برای اعزام فضانوردان به دنبالهدار، از سفینه اوریون بهره خواهد گرفت و برای این کار نیز در قسمتهای اعزام، فضانورد و آزمایشگاه، علاقهمند به دریافت پیشنهاد است. این سازمان حتی تصمیم دارد نمونههای برداشته شده را نیز بفروشد و شرکتهایی که تمایل به انجام بررسی و آزمایش در این زمینه داشته باشند میتوانند نمونهها را پس از انجام آزمایشهای ناسا، در اختیار بگیرند.
فاز نخست این پروژه برای سال 2021 و فاز دوم برای سال 2028 برنامهریزی شده و ناسا از 14 سپتامبر (24 شهریور 1395) آماده دریافت پیشنهادها خواهد بود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/