دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1395 - 13:09
مجری طرح توسعه میدان یادآوران اعلام کرد

حضور چینی ها در فاز دوم توسعه میدان یادآوران/ تولید ۵۴ میلیون بشکه نفت

بر اساس مذاکره‌های انجام شده، مقرر شد توسعه فاز دوم این طرح مانند فاز اول آن به شرکت چینی سینوپک واگذار شود.
کد خبر : 104759

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، هادی نظرپور مجری طرح توسعه میدان یادآوران با اشاره به شروع قرارداد توسعه فاز نخست میدان نفتی یادآوران با شرکت چینی سینوپک در سال ۱۳۸۷ گفت: بر اساس مذاکره‌های انجام شده، توسعه فاز دوم این طرح نیز به این شرکت چینی واگذار شود.


نظر پور هدف از توسعه فاز نخست میدان نفتی یادآوران تولید ۸۵ هزار بشکه نفت در روز اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت (یعنی ۱۵ هزار بشکه بیش از مقدار تعهد شده) از این میدان مشترک برداشت می شود.


وی با بیان این که تولید نفت از این میدان مشترک درحالی به مرز ١٠٠ هزار بشکه رسیده که عراق، تولید خود را از حدود چهار ماه پیش آغاز کرده است، افزود: از ابتدای تولید زودهنگام از این میدان تاکنون، افزون بر ۵۴ میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شده است.


نظرپور هدف برداشت نفت از میدان یادآوران در فاز دوم را تولید ۱۸۰ هزار بشکه نفت در روز اعلام کرد و گفت: انتظار می‌رود این هدف تا چهار سال آینده عملیاتی شود.


وی با اشاره به افزایش ذخایر نفت درجا میدان یادآوران، توضیح داد: بر اساس برآوردهای اولیه نفت درجا این میدان حدود ١٢ میلیارد بشکه اعلام شده بود که هم اکنون به ٣١ میلیارد بشکه بالغ شده است.
نظرپور افزود: باتوجه به افزایش ۱۹ میلیارد بشکه ای ذخایر درجا میدان نفتی یادآوران، امکان تعریف فازهای چهارم و پنجم توسعه ای برای این طرح وجود دارد.


نظرپور با اشاره به تولید کنونی میدان یادآوران که ١٠٠ هزار بشکه در روز است، ادامه داد: ٨٣ هزار بشکه از این نفت سبک و ١٧ هزار بشکه آن سنگین است.


به گفته مجری طرح توسعه میدان یادآوران، نفت لایه فهلیان این میدان سبک با API حدود ٤٠ و نفت لایه سروگ دارای APIحدود ٢٤ و از نوع سنگین است.
وی سهم میدان نفتی یادآوران از افزایش تولید در غرب کارون تا پایان دولت یازدهم را ۳۵ هزار بشکه اعلام کرد.


وی با اشاره به سهم بیش از ۵۰ درصدی بخش داخل در طرح توسعه میدان یادآوران اظهارکرد: ۳ هزار و ۳۴ نفز نیروی ایرانی در اجرای این طرح به کار گرفته شده‌اند که از این میان ٢ هزار و ٢٠٠ نفر نیروهای بومی بوده‌اند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب