دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1395 - 13:56

عکس ناسا از یک کهکشانی که هر سال صدها ستاره می‌زاید

تلسکوپ فضایی هابل به‌تازگی توانسته است از یک «کهکشان ستاره‌فشان» که دیوانه‌وار سالانه صدها ستاره تولید می‌کند، عکس بگیرد.
کد خبر : 102810

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از راشاتودی، این کهکشان که MCG+07-33-027 نام دارد،‌ آخرین کشفی است که کلا دریافت‌ها و دانش ستاره‌شناسان در مورد کهکشان‌های ستاره‌فشان را تغییر داده و تعریف دوباره‌ای از آن ارائه کرده است.


این کهکشان زیبا که حدود ۳۰۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد، اکنون در دوره‌ ستاره‌فشانی به سر می‌برد؛ یعنی با سرعتی بسیار باورنکردنی ستاره می‌سازد.


کهکشان‌های معمولی در هر سال تنها یک یا دو ستاره‌ جدید می‌سازند، ولی سرعت ستاره‌زایی کهکشان‌های ستاره‌فشان می‌تواند صدها برابر این باشد. از آنجایی که کهکشان MCG+07-33-027 از روبه‌رو دیده می‌شود، بازوان مارپیچی‌اش و مناطق ستاره‌زایی درخشان درون آنها به روشنی نمایانند و اخترشناسان به سادگی می‌توانند آنها را بررسی کنند.


یک کهکشان برای ساختن ستاره باید ذخیره‌ عظیمی از گاز داشته باشد که به آرامی در گذر زمان برای پدید آوردن ستارگان مصرف کند و سرانجام آن را به پایان برساند. دوره‌ ستاره‌فشانی یک کهکشان خود به خود آغاز نمی‌شود و باید چیزی، به گونه‌ای آن را به راه انداخته باشد. در اغلب موارد چیزی که ستاره‌فشانی را آغاز می‌کند برخورد با کهکشانی دیگر است. ولی MCG+07-33-027 از این نظر یک استثنا است.


MCG+07-33-027 برخلاف بیشتر کهکشان‌ها که درون خوشه‌های کهکشانی بزرگ جای دارند، یک «کهکشان میدانی» (field galaxy) است؛ یعنی کهکشانی به نسبت تنهاست. بنابراین چیزی که ستاره‌فشانی را در آن آغاز کرده به احتمال بسیار نمی‌توانسته است برخورد با یک کهکشان همسایه یا گذری باشد و این چیزی است که اخترشناسان هنوز در پی یافتن پاسخش هستند.


جرم درخشانی که در سمت راست چارچوب دیده می‌شود یک ستاره‌ در پیش‌ز‌مینه و عضو کهکشان خودمان است.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب