دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1393 - 15:18

استقبال دانشگاه آزاد اسلامی شیراز از میزبانی بخش علمی دبیرخانه همایش بین‌المللی قرآن و عترت

هجدهمین نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد.
کد خبر : 1005

به گزارش خبرنگار آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در این نشست اظهار کرد: این دانشگاه با ۲۱هزار دانشجو بزرگ‌ترین واحد جنوب کشور و قطب تحصیلات تکمیلی در سطح کشور و نماینده برگزاری آزمون‌های بین‌المللی آیلتس است.


دکتر حمزه سارویی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به صورت ویژه درخصوص مسائل فرهنگی، موضوع فرهنگ قرآنی و فرهنگ پایدار و ماندگار تاکید دارد و حضور دکتر میرزاده ریاست عالیه دانشگاه و دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی دانشگاه که افرادی از جنس فرهنگ هستند، توانسته‌ یک حرکت جدید در حوزه فرهنگی این دانشگاه ایجاد کند.


وی افزود: دانشگاه محیطی است که با حضور استادان و دانشجویان بسیار می‌تواند نقش بسزایی در فرهنگ جامعه داشته و تأثیرگذار باشد. امسال اختتامیه نوزدهمین دوره شورای قرآن و عترت و پژوهش‌های قرآنی را با حضور تمام مسئولان فرهنگی واحدهای دانشگاهی کشور در واحد شیراز داشتیم، اما علیرغم همه تلاش‌هایی که تمامی بخش‌ها و حوزه‌های مختلف در حوزه فرهنگ قرآن و عترت انجام می‌دهند من فکر می‌کنم موازی کارهایی که در حوزه فرهنگی در کشور ما انجام می‌شود یکی از مسائلی است که واقعاً باعث شده که ما نتوانیم دستاوردهای جدی که درحوزه فرهنگی باید داشته باشیم.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس هم اظهار کرد: شیراز باید مرکزی برای تحقیق و تخصص تحقیقی عمیق در حوزه قرآن و عترت شود. قرائت و حفظ را به اوقاف و به سازمان تبلیغات بسپارید، تفحص و تحقیق را در مجموعه فرهنگ و ارشاد نگه دارید با دانشگاه تعامل کامل و جامع شکل دهید.





بهزاد مریدی گفت: ما امروز نیازمند همایش‌های بین المللی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان جهان هستیم اگر این دبیرخانه به اشتراک دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل بگیرد، حضور دانشمندان بسیاری را خواهیم داشت و هیچ راه برتری نیست؛ باید مطالعه و تحقیق کرد از منظر یک آکادمیک و از منظر یک دانشگاهی اگر غیر از این باشد تردید نکنیم که اتفاقی نخواهد افتاد. امروز باید همت کنیم و تمام همت خویش را به کارگیریم که قرآن را با دید علمی و عمیق به بچه‌های خویش به دانش آموزان و دانشجویان عرضه داریم.


وی بیان کرد: «دبیرخانه بین المللی قرآن و عترت از منظر اسلام‌شناسان جهان» دو بخش علمی و اجرایی خواهد داشت، بخش علمی در دانشگاه و کمیته اجرایی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود که امیدواریم بتوانیم سالیانه یا هر دو سال یک بار بطور مستمر برگزار کنیم.


دکتر سارویی نیز در این خصوص اظهار کرد: بسیار خوشحال و خرسند خواهیم بود که دانشگاه آزاد این نقش بزرگ را می‌تواند اجرا کند و ما در خدمت مجموعه استان هستیم و دانشگاه آزاد با توجه به تاکید آیت اله ایمانی در جلسات شورای فرهنگی استان به جد دنبال این کار است و این کار به نحو احسن در سال‌های آتی در دانشگاه آزاد و اداره کل فرهنگ ارشاد انجام خواهد شد.


همچنین مسئول اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی فارس در این نشست اظهار کرد: هجدهمین نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی این استان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شده و خوب است چنین فعالیتی به سایر دانشگاه‌ها هم گسترش داده شود تا از تمام ظرفیت‌های علمی استان بتوانیم استفاده کنیم.


سیدرضی حدائق بر لزوم استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه در این زمینه تأکید کرد و افزود: باید از تمام ظرفیت‌های علمی استان برای اعتلای فعالیت‌های قرآنی استفاده کنیم حتی در این زمینه می‌توانیم استفاده‌های زیادی از محضر آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی داشته باشیم.


حدائق با تأکید بر اینکه این تفاهم‌نامه باید پایه‌ریز یک پژوهشکده فعال و قوی قرآنی در استان فارس شود، گفت: اگر بخواهیم کار اساسی انجام دهیم و استان فارس را استان قرآنی و قطب قرآنی کشور مطرح کنیم لازم است که یک پژوهشکده قرآنی در شیراز راه‌اندازی شود، البته راه‌اندازی پژوهشکده کار ساده‌ای نیست اما باید این کار را شروع کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب