کاهش ابتلا به سرطان با تغییر ساعت شام
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نتایج یک بررسی نشان میدهد که ساعت صرف شام روی کاهش احتمال ابتلا به سرطانهای سینه و پروستات تاثیر دارد.
این مطالعه که توسط محققان موسسه «گلوبال هلث» بارسلونای اسپانیا انجام شد، نشان میدهد، افرادی که شام خود را قبل از ساعت نه صرف میکنند یا پس از صرف شام دو ساعت صبر میکنند و بعد میخوابند در قیاس با افرادی که بعد از ساعت 10 شب یا نزدیک به زمان خواب شام میخورند، با کاهش 20 درصدی خطر ابتلا به این دو سرطان روبهرو هستند.
محققان تاکید میکنند، این مطالعه اولین بررسی آنها روی تاثیر ساعت صرف شام و کاهش احتمال ابتلا به سرطان است.
این مطالعه چهار هزار نفر را تحت بررسی قرار داد و ثابت کرد، ساعت صرف شام نکته حائز اهمیتی است که مردم همیشه از آن غافل میمانند.
نکتمنلیس کلویناس، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «نتایج این پژوهش نشان میدهد که تبعیت از الگوهای روزانه غذا خوردن با خطر کمتر ابتلا به سرطان ارتباط دارد».
بررسیهای متعددی نشان داده است، سرطانهای سینه و پروستان از جمله سرطانهایی هستند که ارتباط به شدت محکمی با کارهای شیفت شب، اختلال در ریتم شبانهروزی و تغییر ریتمهای بیولوژیکی دارند.
محققان یادآور شدند، احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان زیادتر میشود.
براساس آمار موجود، سرطان باعث 13 درصد عوامل مرگ و میر انسانها است؛ بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا هفت میلیون و 600 هزار نفر بر اثر سرطان در سال 2007 مردهاند.
بر اساس بررسیهای تازه، افزایش امید به زندگی به این معنی است که افراد بیشتر عمر میکنند و لذا تعداد بیشتری از آنها تحت تاثیر این بیماری قرار خواهند گرفت؛ اما سبک زندگی بهتر مانند کاهش وزن و سیگار نکشیدن، میتواند تاثیر مهمی در عدم ابتلا به این بیماری داشته باشد.
به گفته پیتر سیسیانی، از دانشگاه کویین مری، افزایش موارد سرطان اجتناب ناپذیر نیست و کارهای زیادیست که میتوانیم برای جلوگیری از ابتلا به سرطان انجام دهیم.
عواملی در زندگی روزمره مانند چاقی، گوشت قرمز یا استفاده از دخانیات خطر ایجاد و رشد تومور را افزایش میدهد.
دنبال کردن یک روش زندگی سالم میتواند خطر ابتلا به سرطان را در طول زندگی یک فرد از 50 درصد به 30 درصد کاهش دهد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیماری چاقی به ویژه در کشورهای توسعه یافته یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان بهشمار میرود.
همچنین سازمان ملل از افزایش سرطانهای ناشی از چاقی در کشورهای توسعه یافته خبر داد.
تنها در سال 2012 بیماری چاقی در کشورهای توسعه یافته باعث ابتلای 481 هزار نفر از مردم این کشورها به بیماری سرطان، به ویژه در میان زنان شده است.
این سازمان با ذکر این نکته که تعداد افرادی که در اثر بیماری چاقی بیش از حد به سرطان مبتلا شدهاند 3/6 درصد از مجموع بیماران سرطانی جهان در سال 2012 را تشکیل میدهد، تصریح کرده است که از طریق مقابله با بیماری چاقی میتوان دست کم 25 درصد از آمار ابتلا به سرطان در این جوامع را کاهش داد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
انتهای پیام/