دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
چرخ دانشگاه/28

تولید و تجاری‌سازی کودهای زیستی توسط محققان دانشگاه آزاد میانه

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه موفق به تولید و تجاری‌سازی کودهای زیستی آلی شدند.
کد خبر : 363057
57376709.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربردی شدن علم یکی از موضوعات حائز اهمیت در میان پژوهشگران و دانشگاهیان است. پژوهشگران در چند سال اخیر در کنار پرداختن به موضوعات تئوری و نظریه‌سازی، بر تأثیر نتیجه‌ تحقیقات برای حل مسئله‌ تمرکز دارند.


در این میان پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه اهمیت حوزه‌های غذا و امنیت غذایی درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند.


پرونده چرخ دانشگاه‌ با معرفی این پژوهشگران سعی می‌کند اقدامات شگرف محققان را به گوش مردم و مسئولان برساند تا شاید مراکز مورد نیاز این تحقیقات نیم‌نگاهی به آنها داشته باشند.


منوچهر فربودی در گفتگو با خبرگزاری آنا،‌ با اشاره به محتویات کود زیستی آلیزیست، گفت: مخلوط عصاره‌های آلی و کودهای زیستی با درصدهای استاندارد عناصر ضروری پرمصرف نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد و عناصر ریز مغذی آهن، منگنز، روی، مس، بور و مولبیدون مورد نیاز گیاهان زراعی و باغی تهیه شده است.


سرپرست واحد فناور دانش‌گستر زیست‌پویان در رابطه با مزایای این نوع کود زیستی،‌ اظهار کرد: کودهای تولیدی این واحد فناور 100 درصد محلول و آلی بوده و فاقد هر نوع ماده شیمیایی به‌عنوان کود یا هورمون‌های رشد غیرطبیعی می‌باشد و برای کشت و کار سبزی و صیفی‌جات در سامانه‌های آبکشتی قابل استفاده می‌باشد.


فربودی در تکمیل سخنان خود،‌ ادامه داد: در زمینه تولید محصولات ارگانیک از قبیل توت‌فرنگی، گوجه فرنگی، خیار و سبزیجات ارگانیک و حتی در مزارع و باغات دارای سامانه آبیاری قطره‌ای قابل استفاده است. این کود زیستی در حالت‌های مایع، جامد و حالت ژل برای تولید نشا و علوفه‌های هیدروپونیک قابل ارائه است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در رابطه با تجاری‌سازی محصول کود زیستی آلیزیست، بیان کرد: تا کنون مقدار 50 تن از این محصول به‌ فروش رفته است. برای افزایش تولید به حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیاز داریم.


سرپرست واحد فناور دانش‌گستر زیست‌پویان افزود: قیمت تمام شده محصول دانش‌بنیان آلیزیست 10 برابر کمتر از نمونه خارجی آن است، که با افزایش میزان تولید از خروج ارز از کشور می‌توان جلوگیری کرد.


وی با اشاره به اشتغال 6 نفر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در این واحد فناور، تصریح کرد: برای ایجاد فضای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند استفاده از امکانات آزمایشگاهی و زمین‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستیم. در صورت حمایت مدیران دانشگاه اشتغالی بالغ بر 20 نفر در واحد فناور دانش‌گستر زیست‌پویان میسر خواهد بود.


انتهای پیام/4116/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب