محدودیت ارز یا سوء تدبیر/چه عاملی باعث کاهش 50درصدی حضور ایران در یونیورسیاد شد؟
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از رویدادهای بزرگ دانشجویی، مسابقات یونیورسیاد است. این مسابقات هر دو سال یکبار به میزبانی یک کشور برگزار میشود که سیامین دوره مسابقات دانشجویان جهان (یونیورسیاد) تیرماه سال جاری به میزبانی ناپل ایتالیا در 18 رشته ورزشی برگزار میشود.
امروزه در کشورمان یونیورسیاد پیش از گذشته مطرح است. دانشجویان جمهوری اسلامی ایران در دو دوره پیشین این رویداد ورزشی، توانستند رتبه دهم را از آن خود کنند. همچنین حضور در این مسابقات انگیزه دوچندانی به دانشجویان جهت حضور در فعالیتها و برنامههای ورزشی دانشگاهها میدهد. ورزش در دانشگاه تنها بهسلامت دانشجویان کمک نمیکند بلکه یکی از راههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است. آسیبهایی که در بین جوانان در حال رشد است. همه این موارد بر اهمیت حضور دانشجویان در یونیورسیاد میافزاید.
امسال 42 دانشجوی ورزشکار در این مسابقات حضور دارند. کاروان اعزامی کشورمان به این مسابقات با کاهش 50 درصد کمی نسبت به سال گذشته همراه است. بنا به اذعان مسئولین این کاروان کیفی سازی شده است بدین معنا که دانشجویان ورزشکاری در این کاروان حضور دارند که به احتمال زیاد مدالآور باشند.
محمدرضا دهخدا رئیس فدراسیون ملی ورزشها دانشگاهی صبح امروز درآیین بدرقه کاروان اعزامی به رقابتهای سیامین یونیورسیاد ورزشی دانشجویان جهان ـ ایتالیا که در ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، مدعی شد که تعداد ورزشکاران در رشتههای اعزامی در سیامین دوره یونیورسیاد نسبت به دوره گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
وی بابیان اینکه بعضاً مطالبی در این خصوص توسط رسانهها بیان میشود مشکلات اقتصادی و شرایط ویژه کشور نسبت داده میشود، افزود: ولی به جرئت میتوانم بیان کنم اعزام فنیترین برای کسب مدال است و ارتباطی به شرایط اقتصادی ویژه کشور ندارد و همه هزینههای اصلی اعزام بهطور کامل توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اختیارمان قرار گرفته است. این تعداد افراد در کاروان اعزامی کشورمان به مسابقات یونیورسیاد بضاعت فنی دانشجویان کشورمان است و متناسب با رویکرد فدراسیون در این دوره است که همان اعزام فنیترینها برای کسب مدال از و ارتباطی به شرایط اقتصادی ویژه کشور ندارد و همین هزینههای اصلی عذاب بهطور کامل توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری در اختیارمان قرار داده است.
پس از وی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز تأثیر محدودیت ارزی بر کاهش تعداد نفرات تیم اعزامی به یونیورسیاد را نادرست خوانده و گفت: محدودیتهای ارزی باعث کاهش تعداد نفرات نشده است.
محدودیت یا سوء تدبیر؟
این در حالی است که پیشازاین رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشجویی بیان کرده بود که پیشبینیشده است حداکثر دو میلیارد تومان جهت شرکت در رقابتهای یونیورسیاد هزینه کنیم. این مبلغ از طریق بخشهای مختلف تأمین میشود. هزینههای اسکان برای هر نفر هفت برابر شده است. در دوره گذشته هزینه اسکان برای یک نفر، ۱۰ یورو بود اما اکنون به ۷۰ یورو افزایشیافته است. همچنین تعداد همراهان و کادر اعزامی نیز باید کاهش یابد. این دوره شرایط اعزامها سخت است زیرا هزینهها در اروپا چندین برابر شده است. همچنین مجتبی صدیقی مشاور وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفته بود در سال ۹۸ علیرغم همه محدودیتها در یونیورسیاد ایتالیا حضور خواهیم داشت.
گفتنی است پیش از این در نهمین مجمع فدراسیون ورزشهای دانشگاهی نیز به این مسئله به صراحت اشاره شده است(لینک) در حالی که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه حضور داشته است. در این مجمع اعلام شد؛ تعداد تیمهای اعزامی ایران به رقابتهای یونیورسیاد به دلیل محدودیتهای مالی کاهش دارد. طبق برنامه پیشبینی شده فدراسیون ورزشهای دانشگاهی فقط تیمهای ۶ رشته والیبال (پسران)، تکواندو پومسه و مبارزه (پسران و دختران)، تیراندازی (پسران و دختران) تیر و کمان (پسران و دختران) شمشیربازی (پسران) و جودو (پسران) را به یونیورسیاد ایتالیا اعزام میکند و کاروان ایران با ۷۹ ورزشکار و همراه به ایتالیا اعزام میشود.
مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در حاشیه جلسه مجمع فدراسیون ورزشهای دانشگاهی درباره برنامه های وزارت علوم برای اعزام کاروان ایران به مسابقات یونیورسیاد گفت: باید با یک برنامه ریزی خوب نتایج دو دوره قبل را تکرار کنیم. بار سنگینی روی دوش داریم چرا که منابع مالی محدود است. بنابراین باید کاروانی با راندمان بالا به یونیورسیاد اعزام کنیم که هم در هزینه ها صرفه جویی شود و هم اعزام ها کیفی باشد.
محمدرضا دهخدا نیز در این حاشیه این مجمع اعلام کرد که به دلیل عدم افزایش بودجه در سال آتی، نوسانات قیمت ارز و هفت برابر شدن هزینههای شرکت در یونیورسیاد، احتمال کاهش شرکت ایران تا چهار رشته ورزشی در یونیورسیاد وجود دارد.
تناقض آشکار در سخنان مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
به عبارتی به صراحت میتوان گفت که در چندماه گذشته مسئولین علت اصلی کاهش تعداد تیمهای شرکتکننده در رقابتهای یونیورسیاد را کاهش توان مالی و شاید محدودیتهای ارزی بوجود آمده اعلام کردند.
با وجود این تناقض باید منتظر ماند و دید که مسئولین ذیربط چه پاسخ قانع کنندهای نسبت به کاهش 50 درصدی اعضای تیم شرکتکننده در یونیورسیاد نسبت به سال گذشته دارند؟ چراکه سرمایه گذاری ورزشی در حوزه دانشجویی، امری بیبدیل است. با این همه مسئولین امر در رابطه با کاهش تعداد اعضای تیمهای شرکت کننده در یونیورسیاد و همچنین شرکت نکردن در چند رشته ورزشی اظهارات متناقضی داشتهاند که این مسئله خود جای سؤال دارد.
با چشمپوشی از این تناقض آشکار در گفتار مسئولین ورزش دانشگاهی، این مسئله موردتوجه قرار میگیرد که چرا تنها 42 دانشجو بتوانند صلاحیت حضور در مسابقات جهانی دانشجویان را به دست بیاورند. از طرفی نیز این 42 نفر اغلب از ورزشکارانی انتخاب شده که عضو تیم ملی بوده و دانشجو هستند. این مسئله سؤالی را در اذهان عمومی به وجود میآورد که آیا ورزش آموزش عالی کشور میتواند بستری برای استعدادیابی و پرورش ورزشکاران و نخبگان ورزشی باشد؟
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/