12:32 22 / 01 /1404

اپل برای فرار از تعرفه‌های ترامپ، ۶۰۰ تن آیفون را از هند به آمریکا منتقل کرد

اپل برای فرار از تعرفه‌های ترامپ، ۶۰۰ تن آیفون را از هند به آمریکا منتقل کرد
شرکت اپل با استفاده از پروازهای چارتری، حدود ۶۰۰ تن (معادل ۱.۵ میلیون دستگاه) آیفون را از هند به آمریکا منتقل کرده است. این اقدام در پاسخ به جنگ تعرفه‌ای که دونالد ترامپ علیه واردات خارجی آغاز کرده، انجام شده و نشان‌دهنده تلاش این شرکت برای کاهش هزینه‌های بالای مالیات بر واردات است.  

به گزارش خبرگزاری آنا، این اقدام در حالی انجام شده که ترامپ تعرفه‌های وارداتی را بر محصولات خارجی افزایش داده و این موضوع باعث شده است که شرکت‌های بزرگ فناوری به دنبال راهکارهایی برای کاهش هزینه‌های خود باشند.  

چرا هند؟

هندوستان به‌عنوان یکی از کشورهایی که تعرفه‌های وارداتی آمریکا بر آن کمتر از چین است، به گزینه‌ای مناسب برای تولید و انتقال محصولات اپل تبدیل شده است. البته، تعرفه‌های ۲۶ درصدی اعمال‌شده بر واردات از هند نیز به‌طور موقت تعلیق شده‌اند. ترامپ اعلام کرده است که برای کشورهای غیر از چین، وقفه‌ای ۹۰ روزه در اجرای تعرفه‌ها وجود خواهد داشت.  

کاهش زمان ترخیص گمرکی

اپل برای تسهیل این فرآیند، با مقامات فرودگاه هندوستان مذاکره کرده و موفق شده زمان ترخیص گمرکی در فرودگاه چنای (واقع در ایالت جنوبی تامیل نادو) را از ۳۰ ساعت به تنها ۶ ساعت کاهش دهد. این استراتژی که به‌عنوان «کرویدور سبز» شناخته می‌شود، قبلاً در برخی فرودگاه‌های چین نیز اجرا شده است.  

حجم انتقال و تعداد دستگاه‌ها

وزن هر بسته آیفون ۱۴ همراه با کابل شارژ حدود ۳۵۰ گرم است. بنابراین، انتقال ۶۰۰ تن بار معادل ارسال ۱.۵ میلیون دستگاه آیفون به آمریکا است. از ماه مارس تاکنون، حداقل شش جت باری با ظرفیت ۱۰۰ تن از فرودگاه چنای پرواز کرده‌اند که یکی از آن‌ها در هفته جاری و زمانی که تعرفه‌های جدید اعلام شد، از هندوستان خارج شد.  

تحلیل وضعیت آینده اپل

تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که اگر این تعرفه‌ها ادامه یابند، قیمت آیفون در بازار آمریکا افزایش خواهد یافت. اپل که سالانه بیش از ۲۲۰ میلیون دستگاه آیفون در سراسر جهان می‌فروشد، به‌شدت به واردات از چین وابسته بوده است. اما با توجه به تنش‌های تجاری و افزایش تعرفه‌ها، این شرکت به دنبال تقویت تولید در کشورهایی مانند هندوستان و ویتنام است.  

اپل و وزارت هوانوردی هندوستان به درخواست‌های مربوط به این موضوع پاسخی نداده‌اند. با این حال، این اقدام نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ فناوری چگونه با استفاده از استراتژی‌های لجستیکی و تولیدی، سعی در کاهش تأثیر تعرفه‌های جهانی دارند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب