ناسا و اسپیسایکس کرو-10 را روز جمعه پرتاب میکنند

ناسا و اسپیسایکس برنامهریزی برای پرتاب مأموریت کرو-۱۰ ناسا به ایستگاه فضایی بینالمللی را در روز جمعه، ۱۴ مارس، ساعت ۷:۰۳ عصر به وقت شرقی (۲۳:۰۳ به وقت گرینویچ) پیش میبرند.
رویتر نوشت: این آژانس آمریکایی در پستی وبلاگی این خبر را در روز پنجشنبه اعلام کرد.
اسپیسایکس با بیش از ۳۰۰ پرتاب موفق، پیشتاز صنعت فضایی جهان شد. شرکت اسپیسایکس، از زمان اولین پرتاب فالکون ۱ در سال ۲۰۰۶ تا پرتاب مأموریت کرو-۱۰ در مارس ۲۰۲۵، با بیش از ۳۰۰ پرتاب موفق، انقلابی در صنعت فضایی ایجاد کرده و با نوآوریهایی چون موشکهای قابل استفاده مجدد و پروژه استارلینک، جایگاه خود را بهعنوان پیشرو تثبیت کرده است.
اسپیسایکس، شرکت فضایی خصوصی متعلق به ایلان ماسک، از سال ۲۰۰۶ که اولین موشک فالکون ۱ را پرتاب کرد، تاکنون بیش از ۳۰۰ مأموریت موفق را به ثبت رسانده است. این شرکت که کار خود را با شکستهای اولیه در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ آغاز کرد، در سپتامبر ۲۰۰۸ با موفقیت فالکون ۱ را به مدار زمین فرستاد و به اولین شرکت خصوصی تبدیل شد که این دستاورد را با بودجه خصوصی محقق کرد.
در ژوئن ۲۰۱۰، موشک فالکون ۹ اولین پرتاب خود را با موفقیت انجام داد و در مه ۲۰۱۲، فضاپیمای دراگون را برای تأمین تجهیزات ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) به فضا برد. نقطه عطف این شرکت در دسامبر ۲۰۱۵ رقم خورد، زمانی که بوستر فالکون ۹ برای اولین بار پس از پرتاب بهصورت عمودی بر زمین فرود آمد و عصر موشکهای قابل استفاده مجدد را آغاز کرد. تا مارس ۲۰۲۵، فالکون ۹ بیش از ۱۰۰ پرتاب موفق انجام داده است.
فالکون هوی، قدرتمندترین موشک اسپیسایکس، در فوریه ۲۰۱۸ با پرتاب خودروی تسلا رودستر ایلان ماسک به فضا، تواناییهای این شرکت را به نمایش گذاشت. این موشک تاکنون چندین مأموریت تجاری و نظامی را با موفقیت به انجام رسانده است.
در حوزه مأموریتهای سرنشیندار، اسپیسایکس در مه ۲۰۲۰ با مأموریت کرو دراگون دمو-۲، دو فضانورد ناسا را به ISS فرستاد و در ۱۴ مارس ۲۰۲۵، مأموریت کرو-۱۰ را با موفقیت پرتاب کرد. این پرتاب، که ساعت ۷:۰۳ عصر به وقت شرقی (۲۳:۰۳ به وقت گرینویچ) انجام شد، همکاری موفق ناسا و اسپیسایکس را بار دیگر نشان داد.
استارشیپ، پروژه جاهطلبانه اسپیسایکس، از سال ۲۰۲۰ در حال آزمایش است. اولین پرتاب مداری آن در آوریل ۲۰۲۳ با انفجار مواجه شد، اما در اکتبر ۲۰۲۴، بوستر سوپر هوی با موفقیت به برج پرتاب بازگشت. در ژانویه و مارس ۲۰۲۵، دو پرتاب دیگر استارشیپ نیز با انفجار همراه بود، هرچند بوسترها فرود آمدند که نشاندهنده پیشرفت تدریجی است.
پروژه استارلینک نیز از مه ۲۰۱۹ با پرتاب اولین ماهوارهها آغاز شد و تا مارس ۲۰۲۵، بیش از ۵۰۰۰ ماهواره در مدار قرار گرفتند. آخرین پرتاب این پروژه در نوامبر ۲۰۲۴، ۲۰ ماهواره نسل دوم را از کالیفرنیا به فضا برد.
اسپیسایکس با وجود چالشهایی مانند انفجارهای استارشیپ، با نوآوریهای خود در موشکهای قابل استفاده مجدد، پرتابهای سرنشیندار و اینترنت ماهوارهای، صنعت فضایی را متحول کرده و برنامههایی برای سفر به ماه و مریخ در سر دارد.
انتهای پیام/