دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متخصص مدیریت استراتژیک در ورزش در گفت‌وگو با آنا:

مسئولان جسارت داشتند بازی پرسپولیس و تراکتور را برگزار نمی‌کردند/حاکمیت ورزش در بحث فرهنگی ضعف دارد

مسئولان جسارت داشتند بازی پرسپولیس و تراکتور را برگزار نمی‌کردند حاکمیت ورزش در بحث فرهنگی ضعف دارد
متخصص مدیریت استراتژیک در ورزش و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان گفت: اگر مسئولان جسارت داشتند به خاطر رفتار هواداران، بازی پرسپولیس و تراکتور را برگزار نمی‌کردند.
کد خبر : 954860

رسول نظری در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه هواداران تراکتور و پرسپولیس در بازی روز گذشته، فوتبال و ورزش را با زمین جنگ اشتباه گرفته بودند و اوج بی اخلاقی را در حساس‌ترین بازی هفته هفدهم دیدیم، اظهار کرد: این مسئله را باید از چند زاویه ببینیم. تمام اتفاقاتی که شاهد بودیم به رویکرد‌های حاکمیتی ورزش برمی‌گردد. بعد از آن باید لایه مدیریت، بعد در حوزه مدیریت کلان باشگاه‌ها و بعد در حوزه هواداری موضوع را ببینیم. کمترین تقصیر بر گردن طرفداران دو تیم بود ولی ریشه موضوع را در مسئله‌ای کلان ببینیم. به طور قطع اگر جسارتی وجود داشت مسئولان برگزاری، به خاطر رفتارهای زننده هوادارانی که سیبل شده‌اند، بازی را برگزار نمی‌کردند اما ملاحظه کردند. 

شاهد تندخویی هواداران هستیم

وی ادامه داد: شاید در فضای رسانه‌ای رفتار‌های هواداران دو تیم غیر قابل دفاع بود ولی منشاء چنین رفتاری در حکمرانی ورزش ماست. به غیر از تک ستاره‌هایی که در حوزه ورزش قهرمانی اتفاقات بزرگی را در حوزه نرم افزاری رقم زدند به معنای واقعی کلمه در حوزه زیرساخت‌های ورزشی کار‌های زیربنایی انجام ندادیم. الان دامنه رفتار‌های تند هواداری را در فوتسال، والیبال، بسکتبال و هندبال می‌بینیم. با ادامه همین روند در تنیس روی میز و ورزش‌هایی از این قبیل شاهد تندخویی هواداران هستیم، از حوادث جام کاسپین رشت که برای رشته بدنسازی بود هم گذر می‌کنم. حاکمیت ورزش نتوانسته در حوزه‌های زیربنایی و فرهنگی اجتماعی، چه به لحاظ انسان افزاری در تربیت مدیران و منابع انسانی که مهم‌ترین سرمایه‌های ما هستند کاری بنیادی کند.  

مافیای غیرقابل اثبات باعث درجا زدن فوتبال ما شدند 

متخصص مدیریت استراتژیک در ورزش خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های ما نتوانسته آدم‌هایی در تراز مدیریت ورزشی تربیت کند. مرتبه پایین‌تر به فدراسیون فوتبال بازمی‌گردد. دستاورد‌های بزرگی در کشور داشتیم ولی همان طور که در خودروسازی نتوانستیم هم سطح دنیا جلو برویم و جا مانده‌ایم، در فوتبال هم چنین اتفاقی رخ داده با وجود اینکه بیشترین بودجه صرف این رشته ورزشی می‌شود. مدیران فوتبال ما در یک دایره بسته هستند، ۱۱ اسفند روز انتخابات فدراسیون است و کسانی منتظر تأیید کمیته بدوی برای سمت ریاست هستند که همه آنها در این جا ماندن فوتبال نقشی بی‌بدیل دارند و مافیای غیرقابل اثبات فوتبال ما باعث شدند تا در این رشته درجا بزنیم. جلوی آدم‌های خلاق و بزرگ مثل علی دایی در حوزه‌های قهرمانی و مدیریتی گرفته می‌شود و تمامی آنها عطای این ورزش را به لقای آن بخشیده‌اند. آدم‌های محدود در رأس مدیریت فوتبال ما نمی‌گذارند پیشرفت کنیم. آنها هر چه داشته‌اند ارائه کرده‌اند و به همان موردی می‌رسیم که می‌گوید گردش کنید میخ می‌شود و پهنش کنید سیخ می‌شود!

باشگاه‌ها به مسائل فرهنگی اجتماعی و آموزشی توجهی نمی‌کنند

وی یادآور شد: پس فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هم مقصر در حوادث غیراخلاقی فوتبال ما هستند. در لایه پایین‌تر به مدیریت کلان باشگاه‌ها می‌رسیم. جایی که به بخش خصوصی اجازه خودنمایی داده نمی‌شود و حتی شاهد بودیم که رهبری بابت آنکه بخش دولتی مانع رشد بخش خصوصی شده عذرخواهی کردند. منویات ایشان مبتنی بر اصل ۴۴ قانون اساسی اجرایی نشد. روی کاغذ تیم‌های زیادی هستند که خصوصی معرفی می‌شوند ولی در عمل دولتی هستند. حتی تراکتور هم از درآمد‌های دولتی استفاده می‌کند. قوانین روز ورزش دنیا رعایت نمی‌شود و عملاً در فضایی غیررقابتی شاهد حرکت ورزش کشور هستیم؛ بنابراین در حوزه باشگاه‌ها به مسائل فرهنگی اجتماعی و آموزشی خیلی توجهی نمی‌شود. وقتی جان هواداران دو تیم در خطر است، برگزاری بازی در ورزشگاه آزادی که هنوز محیط کارگاهی دارد، اشتباه است. برای همین شواف فرهنگی و آموزشی را شاهد هستیم.

روانشناس ورزشی: مسئولان جسارت داشتند بازی پرسپولیس و تراکتور را برگزار نمی‌کردند/حاکمیت ورزش در بحث فرهنگی ضعف دارد

تماشاگران خشم درون خود را به اشکال مختلف بروز می‌دهند

نظری تصریح کرد: در آخرین پله به هواداران می‌رسیم. گولسیانی که یک بازیکن حرفه‌ای است در پایان بازی هشدار جدی می‌دهد که «هواداران دو تیم بین دو نیمه به یکدیگر سنگ پرتاب کردند و این کار را دوست نداشتم. ورزشگاه جایی برای پرتاب سنگ نیست، خیلی خطرناک است و نمی‌توانم این رفتار را بپذیرم.» پس به عمق فاجعه پی برده است. چه کسانی در ورزشگاه به همدیگر سنگ پرت کردند؟ مردمانی که بسیاری از آنها را دیده‌ایم و چنین رفتاری نشان می‌دهد جامعه ما اسیر خشم نهفته‌ای است. مردم به لحاظ شرایط اقتصادی و امنیت روانی در شرایط امنی نیستند و دچار خود سرکوبی می‌شوند. آنها به دنبال راهی هستند تا رشد کنند، اما دست و پای آنها بسته است. هوادارانی که عاشق فوتبال هستند و جزئی از مردم به شمار می‌روند در ورزشگاه جمع کثیری از آنها گرد هم می‌آیند. تماشاگرانی که خود مردم هستند خشم درون خود را به اشکال مختلف بروز می‌دهند. نرده‌های ورزشگاه را از جا در می‌آورند، به همدیگر سنگ می‌زنند، دلار‌هایی با عکس بازیکن سابق پخش می‌کنند، بازیکن سابق را با بطری آب، سنگ و هر وسیله‌ای در دست دارند مورد شماتت قرار می‌دهند.

ایراد‌ها با آدم‌های متخصص در هر لایه قابل رفع است

وی یادآور شد: تفکر حرفه‌ای در فوتبال ما نیست و فقط پول حرفه‌ای است. مطابق استاندارد‌های روز دنیا قرارداد حرفه‌ای با بازیکنان نمی‌بندند. مردم هم تحلیل می‌کنند که بازیکنان با درآمد‌های کلانی که دارند، انتظارات را برآورده نمی‌کنند. باید به بهترین روش تماشاگران را مدیریت کنند نه اینکه رفتاری بروز دهند که تماشاگران دست آنها را بخوانند. هواداران مطمئن هستند که می‌توانند نرده‌ها را از جا درآورند، بدون بلیت وارد ورزشگاه شوند، دلار تقلبی برای تحقیر پخش کنند، به همدیگر سنگ پرانی کنند، لیزر به چشم بازیکن رقیب بیندازند و در نهایت باشگاه جریمه این رفتار را می‌پردازد. دوربین چهره زن اگر هم وجود داشته باشد که قطعاً وجود دارد مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، چون برخورد با تماشاگران خاطی و خطاکار برنامه می‌خواهد. گسست فردی و اجتماعی در جامعه ما رخنه کرد و مردم به هر بهانه‌ای با هم درگیر می‌شوند در حالی که شاهد هستیم اختلاف قومیتی و شهری وجود دارد. این موضوع فقط در مواجهه با تیم‌های پرسپولیس و استقلال نیست و در بازی سپاهان و چادرملو نمونه دیگری را دیدیم. تمام ایراد‌ها با آدم‌های متخصص در هر لایه قابل رفع است، اما اقدام برای رسیدن به چنین ایده‌آلی عزمی ملی می‌خواهد.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب