نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال همراه با معرفی ۴ روش اصلی
وقتی قرار است پروپوزالی بنویسید باید در گام اول موضوع مناسب داشته باشید، پس قطعاً باید نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال را بلد باشید. شاید فکر کنید با سرچ در گوگل و اینترنت به راحتی موضوعاتی زیادی در دسترس هستند اما واقعاً چطور می خواهید در مورد نوآوری موضوع بدانید؟ موضوعات از نظر کاربردی و غیر کابردی بودن به دو دسته تقسیم می شوند. حتی بسیاری از موضوعات کاربردی وجود دارند که هنوز منابع و ابزار کافی برایشان وجود ندارد. وقتی اصول صحیح و نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال را بدانید قطعاً گلچین بهتری خواهید داشت!
از اساتید خود مشورت بگیرید
پیش از اینکه تصمیم قطعی بابت یک موضوع بگیرید بدانید که مشورت با اساتید بخشی از اصول و نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال محسوب می شود. از علاقه خود نسبت به حوزه های مربوط به گرایش تحصیلی به استاد راهنما بگویید. اساتید معمولاً در طول دوره تحصیل و کار کردن خود از پژوهش جدا نمی شوند و چند پیراهن بیشتر از شما پاره کرده اند. آنها نسبت به گرایشی که شما به تازگی در حال تحصیل در آن هستید و به نوعی آزمون و خطا می شوید، مدرک کامل کسب کرده اند، مقالات زیادی نوشته اند و در کنفرانس های مختلف نیز شرکت کرده اند. بنابراین تخصص و تجربه استاد شما قطعاً می تواند یافتن موضوعی یونیک برای پروپوزال مهم باشد.
اگر لیستی از موضوعات را از قبل تعیین کرده اید باز هم از اساتید خود بابت نوآوری موضوع و سایر جنبه های مهمی که یک موضوع را می تواند به تایید پروپوزال و یا رسیدن به پایان نامه ای ارزشمند برساند کمک بگیرید. اساتید به شما خواهند گفت که نیاز روز در خصوص حوزه تحصیلیتان کدام است. آنها نسبت به چالش های مهم جامعه اشراف کامل دارند. از طرفی اساتید شما خود مقالاتی دارند که احتمالاً می تواند کمک کند تا موضوعاتی که هنوز جای تحقیق دارند را شناسایی کنید.
حداقل 10مقاله بخواهید!
از بهترین روش ها و نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال خواندن مقاله است. اینکه میگوییم حداقل 10 مقاله بخوانید یک قانون نیست شما می توانید با خواندن 4 مقاله کاملاً ارزشمند و تخصصی در حوزه تحصیلی خود نیز به یک سری موضوعات مهم برسید اما حقیقت این است که نمی توان از همان ابتدا به سراغ مقالات پیچیده رفت. باید مقالات انتخابی را از سبک به سنگین دسته بندی کنید و از مقالات سبک شروع به خواندن کنید. با خواندن هر مقاله یک سری فرضیه ها و روش های تحقیق برایتان مشخص می شود. هر مقاله به یک نتیجه مشخصی رسیده است پس خواندن یک مقاله معتبر بیشتر قطعاً کمک بیشتری در شناسایی موضوعات مناسب می کند.
مقالات نقشه راه هستند. شما هنوز ابتدای راه هستید و با بررسی نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال می خواهید به استاد خود ثابت کنید که می توانید روی موضوع مشخصی تحقیق کنید. این در حالی است که مقالات نوشته شده و به چاپ رسیده، تحقیقاتی را از قبل انجام داده اند که باعث می شود دیدتان نسبت به موضوع مشخصی تخصصی تر شود. مقالات چالش های موضوع را به صورت مستند به شما خواهند گفت. آمار و ارقام و تحلیلی که از هر مقاله در مورد موضوع مورد نظر دارید کمک می کند تا واقعاً بتوانید چشم انداز خود را نسبت به حوزه پژوهشی وسیع تر کنید.
قسمتی در پایان هر مقاله وجود دارد که شامل ایده هایی است که به صورت پیشنهادی به خواننده داده می شود. ایده هایی که به عنوان پژوهش های آتی از آنها یاد می شوند انتخاب های هوشمندانه ای برای شما خواهند بود. پیشنهاد می شود به مقالاتی که در طول سه سال اخیر در مورد حوزه پژوهشی شما نوشته شده اند مراجعه کنید.
برای پیدا کردن این مقالات از سایت های زیر می توانید کمک بگیرید:
-
سیویلیکا
-
ایرانداک
-
گوگل اسکولار
-
اشپرینگر
-
ساینس دایرکت
-
و ...
مشورت با کارشناسان خبره موسسه انجام پروپوزال
موسسه انجام پروپوزال نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال را به طور کامل به شما خواهد گفت. به هر حال ممکن است طبق صحبت کوتاهی که با استاد خود دارید و همینطور خواندن مقالات مختلف سر در گم شوید. برخی از دانشجویان حتی زمان کافی برای خواندن مقاله ندارند. در این شرایط می توانید به سراغ کارشناسان مجموعه انجام پروپوزال بروید. برای دریافت مشاوره رایگان و تعیین موضوع همین حالا می توانید از طریق صفحه انجام پروپوزال اقدام کنید.
این مجموعه با سابقه بیش از یک دهه فعالیت در نگارش پروپوزال برای تمامی رشته ها و گرایش های مختلف در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، توانسته پژوهشگرانی را گلچین نماید که ضمن داشتن سطح دانش علمی بالا، از نظر ایده پردازی و ارزیابی نیازهای روز جامعه بسیار توانمند هستند. به این ترتیب تجربه و سابقه درخشان این مجموعه به شما کمک می کند تا بتوانید نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال را به خوبی طی کنید و موضوعاتی که تکراری هستند و یا به صورت بالقوه شرایط اجرا ندارند را به خوبی پشت سر بگذارید. تیم انجام پروپوزال به شما کمک می کنند تا:
-
بتوانید جستجوی کلیدی و اصولی در پایگاه داده های معتبر داشته باشید.
-
موضوعات تکراری را توسط سایت ایران داک شناسایی کنید.
-
موضوعات جدید با رویکرد نوآورانه را لیست کنید.
-
ابزار و منابع مورد نیاز برای هر موضوع را شناسایی نمایید.
-
موضوعات کلی را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید.
کارشناسان با سواد و با تجربه دقیقاً طبق رشته تحصیلی و با تمرکز کامل بر روی علاقه شما می توانند پیشنهاداتی در پیدا کردن موضوع برای پروپوزال به شما بدهند به طوری که پاسخ به بسیاری از سوالات داده شده و ابهام شما برطرف شود.
کارشناسانی که در امور انجام پروپوزال فعالیت دارند همیشه دانش خود را در این زمینه به روز نگه می دارند. این افراد مطالعه وسیعی از جدیدترین مقالات در حوزه دلخواه شما را داشته و احتمالاً بیشتر از شما به موضوعات روز دنیا آگاه هستند. حتی به کمک این کارشناسان می توانید موضوعات تکراری و کم ارزش را زودتر شناسایی کنید و آنها را کنار بگذارید.
موضوعات پیشنهادی کنفرانس های پژوهشی
در بسیاری از دانشگاه یک سری همایش ها و کنفرانس ها در مورد رشته های مختلف برگزار می شود که می توانند به عنوان نحوه پیدا کردن موضوع برای پروپوزال از آنها کمک گرفت. با شرکت در این کنفرانس ها سمت و سوی موضوعات مورد پسند پژوهشگران را کشف می کنید. معمولاً اطلاعاتی که در این کنفرانس ها رد و بدل می شود و فضای پرسش و پاسخ موجود کمک می کند تا بتوانید به همه جوانب موضوع خود دقت کنید. سعی کنید از همان ابتدای تحصیل تاریخ برگزاری همایش ها و کنفرانس هایی که تا حدی مربوط به رشته تحصیلی شما است را بشناسید. در این مسیر ممکن است موضوعی که واقعاً می توانید روی آن به موفقیت زیاد برسید را کشف کنید. در این کنفرانس ها معمولاً یک سری پژوهشگران هستند که موضوعاتی برای تحقیق بیشتر پیشنهاد می دهند. اگر بتوانید ارتباط خوبی با این افراد بگیرید قطعاً به شما کمک خواهند کرد تا بهترین منابع معتبر را نیز شناسایی کنید.
انتهای پیام/