دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت تراشه‌ای کوچک‌تر از دانه توت فرنگی

ساخت تراشه‌ای کوچک‌تر از دانه توت فرنگی
محققان تراشه‌ای کوچک‌تر از دانه توت فرنگی برای ارتقای ارتباطات فضایی ابداع کرده‌اند.
کد خبر : 953433

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، هدف این تقویت کننده سیگنال امکان‌پذیر ساختن مأموریت‌های فضایی رصد راداری و مخابراتی در آینده است.

سازمان فضایی اتحادیه اروپا این تراشه را ساخته که رابط گمشده در فناوری ارتباطات فضایی فعلی است.

به گفته دیوید کودرائو-کال مهندس این مداریکپارچه یک تقویت کننده نویز‌های کم با اندازه ۱.۸ در ۰.۹ میلیمتر است. وی تاکید دارد وظیفه تقویت کننده نویز کم ارتقا سیگنال‌های ضعیف به سطح قابل استفاده است.

محققان معتقدند این تراشه در آینده برای ماموریت‌های راداری (که سیگنال‌های ضعیف در حقیقت پژواک‌های راداری هستند که پس از پرش از سطح زمین و بازگشت به ماهواره توسط دستگاه دریافت می‌شوند) و در حالتی که سیگنال‌های ارتباطی از زمین به وسیله ماهواره تقویت و برای دسترسی پهنای باند یا سرویس‌های پخش محتوا به زمین فرستاده می‌شوند، به کار می‌رود.

این تقویت کننده از نیترید گالیوم روی سیلیکون ساخته شده و به همین دلیل در مقابل سیگنال قدرت ورودی بالا بهتر از طراحی‌های پیشین مقاومت می‌کند. مرکز نیمه رسانا اروپا این تراشه را در فرانسه ساخته است.

به گفته طراح این تراشه ساخت این تقویت کننده نویز کم تمرینی هیجان انگیز بوده است، زیرا هرچند چنین ماموریتی اصولا به صنایع یا دانشگاه‌های اروپا محول می‌شود، این بار مهندسان دقیقا می‌دانستند چه چیزی نیاز دارند و مهارت‌های لازم برای دستیابی به آن را در اختیار داشتند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب