ارائه الگوی نظاممند تدوین اسناد ملی در حوزه مدیریت طیف فرکانسی
به گزارش خبرگزاری آنا، پژوهشگاه ICT میزبان دوره تخصصی آموزشی با محوریت «چشمانداز طیف فرکانسی پنجساله و خطمشیهای اصلی طیف فرکانسی» بود که طی دو روز با حضور ۵۰ نفر از مدیران و کارشناسان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد.
این دوره آموزشی در راستای انجام پروژه «تدوین اسناد ملی در حوزه مدیریت طیف فرکانسی» به کارفرمایی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و در روزهای ۲۳ و ۲۴ دی ماه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید.
رضا بحری مجری پروژه تدوین اسناد ملی در حوزه طیف فرکانسی عنوان کرد که موضوع تدوین سند چشمانداز طیف فرکانسی به دلیل نوظهور بودن در دنیا و عدم وجود روش استاندارد در این حوزه، در ابتدا نیازمند ارائه یک چارچوب نظاممند و مبتنی بر پژوهش برای تدوین سند چشم انداز بود. با توجه به رویکرد ارزنده سازمان در ایجاد فضای مناسب پژوهشی، همکاری موثر و مشترک سازمان و پژوهشگاه با هدف تدوین اسناد ملی در حوزه مدیریت طیف فرکانسی شکل گرفت و با تعامل فعال طرفین الگوی بومی تدوین اسناد ملی تدوین شد. هدف از برگزاری این دوره آموزشی ارائه روش شناسی تدوین اسناد چشم انداز و خط مشی طیف فرکانسی است. ایشان تاکید کردند که در تعامل با سازمان الگوی بومی تدوین شده قابلیت ارائه در مجامع معتبر جهانی را نیز دارد.
مهندس ایرج مکرمی، مدیر کل صدور پروانه سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این جلسه عنوان کرد که سند چشم انداز طیف فرکانسی جمهوری اسلامی ایران، یک سند راهبردی میباشد که برای یک دوره پنجساله و با مشارکت بهره برداران طیف فرکانسی تهیه و تدوین شده و در بردارنده رویکردهای کلان کشور در حوزه مدیریت طیف فرکانسی است و در تعارض با روندهای فعلی مدیریت طیف فرکانسی نمیباشد و همچنین جایگزین قوانین و مقررات حوزه ارتباطات رادیویی نخواهد بود. همکاری موثر پژوهشگاه و سازمان در برگزاری جلسات فنی و راهبردی مشترک از نقاط قوت و نشان از تعامل سازنده طرفین در این پروژه بوده است. ایشان تاکید کردند که برگزاری نشستهای هم اندیشی با بهره برداران طیف فرکانسی و همچنین تشکیل کارگروه تخصصی طیف فرکانسی با مشارکت نخبگان صنعت و دانشگاه در زمان اجرای پروژه با هدف هم افزایی در تدوین اسناد مذکور انجام شده و در حال گذراندن مراحل پایانی است. تعامل با نهادهای خاص نیز در دستور کار پروژه قرار دارد.
مجری پروژه عنوان نمود که در حال حاضر پیش نویس سند چشم انداز طیف فرکانسی و سند خط مشیهای اصلی طیف فرکانسی تدوین شده است که در هماهنگی با سازمان، کارگروه تخصصی طیف فرکانسی در آینده نزدیک برگزار شده و بررسی نهایی پیش نویسها انجام خواهد شد.
اسناد مذکور با اتکاء به نظرات تخصصی خبرگان صنعت و دانشگاه به عنوان پشتیبان سند و همچنین در تعامل مستقیم با بهره برداران اصلی و فرعی طیف فرکانسی تدوین شده است. این اسناد پیشران تحقق برنامههای راهبردی بوده و در تدوین آنها یکپارچگی در انطباق با تحولات بین المللی و رویکردهای جهانی لحاظ شده است. اسناد مذکور ابزاری برای حصول اطمینان از بکارگیری درست، بهنگام و مناسب از فناوریهای نوین ارتباطات رادیویی خواهد بود و باعث تسهیلگری در اتخاذ تصمیمات مدیریتی درست و بهنگام برای مدیران ارشد، میانی و کارشناسان حوزه طیف فرکانسی میشود.
در این دوره آموزشی دو روزه موضوعات ذیل توسط پژوهشگران پژوهشکده فناوری ارتباطات برای شرکت کنندگان ارائه شد:• ضرورت و اهمیت تدوین اسناد چشم انداز و خط مشیهای اصلی طیف فرکانسی از منظر اسناد ملی و بین المللی
• درس آموختههای اسناد چشم انداز و خط مشیهای اصلی طیف فرکانسی سایر کشورها
• روشناسی تدوین اسناد چشم انداز و خط مشیهای اصلی طیف فرکانسی
• مرور کلی فناوریها و سرویسهای رادیویی زمین پایه و فضاپایه
• مروری بر نتایج اجلاس جهانی WRC-۲۳ و برنامه WRC-۲۷
• ارائه پیش نویس اسناد ملی در حوزه مدیریت طیف فرکانسی
انتهای پیام/