دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

مسمومیت دانشجویان شهیدبهشتی؛ ویروس یا مشکل غذایی؟/ کمیته تخصصی برای بررسی علت علائم گوارشی تشکیل شد

مسمومیت دانشجویان شهیدبهشتی؛ ویروس یا مشکل غذایی؟  کمیته تخصصی برای بررسی علت علائم گوارشی تشکیل شد
یک مقام مسئول دانشگاه شهیدبهشتی درباره علائم مسمومیت دانشجویان و انتقاد آنها پس از مصرف وعده غذایی توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 951555

حبیب بشیرپور مشاور معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی و مالی دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌و‌گو با آنا، درباره جزئیات مسمومیت غذایی دانشجویان این دانشگاه در روز سه شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳ اظهار کرد: نوع غذای مصرفی دانشجویان که مدعی مسمومیت شده‌اند، چلوگوشت بوده است و باید گفت که مداخله انسانی در طبخ این غذا حداقل امکان پذیر خواهد بود، به علت خالص بودن گوشت گران‌ترین غذای سرو شده در کشور است و از آنجایی که مغز پخت می‌شود، پس رشد باکتری در آن عملا صفر است. 

بشیرپور گفت: سوءمدیریت در تهیه غذای رستوران دیده نمی‌شود و اگر همچین اتفاقی بیفتد، حتما اولین نفر با آن مقابله خواهیم کرد. 

وی با بیان اینکه اگر دانشجویان بر اثر مصرف چلوکباب یا هر نوع غذایی دیگر مسموم می‌شدند، احتمال پخت ناقص غذا و ماندگاری باکتری در آن را می‌دادیم؛ تاکید کرد: معمولا، باکتری‌های E. coli باعث مسمومیت غذایی می‌شوند و هیچ کدام در غذایی با دمای ۱۰۰ درجه مانند چلوگوشت امکان رشد ندارند. 

اعلام مسمومیت غذایی ۲۸ دانشجو/ فقط پنج نفر به پزشک مراجعه کردند

بشیرپور ادامه داد: ۳ هزار دانشجو و استاد و کارمند حتی رئیس دانشگاه در وعده نهار چلوگوشت را مصرف کرده‌اند، به عنوان فرضیه احتمال می‌دهیم که ویروس فعال شده و علائم گوارشی ناشی از آن را نشان داده است، از این میان ۲۸ دانشجو اعلام مسمومیت و فقط ۴ تا ۵ دانشجو به درمانگاه دانشگاه مراجعه کرده‌اند که یک از دهم درصد هم کمتر است و اگر مسمومیت بود باید آمار حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر را شامل می‌شد؛ بنابراین این مسئله از نظر علمی پذیرفتی نیست. 

مشاور معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی و مالی دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: با توجه به اینکه ویروس جدیدی در جامعه در حال شیوع است و پزشکان هشدار بروز علائم گوارشی در کنار علائم تنفسی را داده‌اند، پس آنچه به یقین نزدیک بوده، این است که این عامل بیشتر با ویروس آنفلوانزا مشابهت دارد تا مسمومیت غذایی. 

تشکیل کمیته تخصصی برای بررسی مسمومیت دانشجویان

بشیرپور با اشاره نظر پزشک معالج این دانشجویان اظهار کرد: پزشک عمومی در درمانگاه دانشگاه شهیدبهشتی مستقر است و از روز گذشته کمیته تخصصی این مسئله برای بررسی دقیق‌تر موضوع توسط متخصصان پزشک تشکیل شده است تا دریابیم که نتیجه قطعی به علت ویروس بوده یا مسمومیت غذایی.

مشاور معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی و مالی دانشگاه شهیدبهشتی با انتقاد از اینکه آزمایشگاه شناسایی ویروس در کشور تاکنون راه اندازی نشده است؛ تاکید کرد: طبق تحقیقات دنیا عمر ویروس کوتاه مدت و حداکثر ۷۲ ساعت است، اما باکتری فعال است و حتی می‌تواند استخراج یابد و نمونه آن نگهداری شود. 

بشیرپور گفت: در حال حاضر، وضعیت رستوران از نظر اقلام اولیه شامل برنج مصرفی ۱۰۰ درصد ایرانی و گوشت و مرغ تأیید شده و روغن کرمانشاهی و زعفران کاملا طبیعی است که کیفیت مطلوب را نشان می‌دهد، حتی با توجه به اینکه در فصل امتحانات به سر می‌بریم؛ بنابراین میوه ارگانیک برای دانشجویان در نظر گرفته‌ایم. 

وی افزود: برخی روز‌ها برای یک وعده غذایی در دانشگاه ۶هزار چلوگوشت تهیه می‌شود، پس برای جلوگیری از آسیب احتمالی نهایت تلاش و وقت و بهداشت شبانه روزی را حتما رعایت می‌کنیم، اما باید بدانیم که غذای صنعتی با غذا خانگی فرق دارد. 

مشاور معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی و مالی دانشگاه شهیدبهشتی تاکید کرد: از تمام دانشجویان عاجزانه در خواست کرده‌ایم که در صورت بروز هر گونه ضعف حتما به دانشگاه اطلاع رسانی کنند، هم اکنون QR کد تهیه کرده‌ایم و روی تمام نیمکت‌های رستوران نصب شده است تا با ورود مجازی به آن ضعف‌ها را اعلام کنند و در اسرع وقت پیگیری شود.

بشیرپور بیان کرد: غذا مقوله‌ای است که بیش از همه به ذائقه انسان‌ها بازمی گردد و ممکن است از هر خانواده یک نفر از طعم آن خوشش نیاید. با تهیه ویدیوئی مسیر پخت و حتی کیفیت اقلام اولیه غذای دانشگاه را بدون اعمال سلیقه در اختیار دانشجویان قرار داده‌ایم و اگر تمایل داشته باشند، می‌توانند با مراجعه حضوری به رستوران دانشگاه از وضعیت مطلع شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب