دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1395 - 10:19

ساخت چاپگر سه‌بعدی سلول‌های بنیادی

دو شرکت فعال در حوزه چاپ سه‌بعدی، قصد دارند روشی برای تولید انبوه سلول‌های بنیادی ارائه کنند. آنها به دنبال فناوری چاپ سه‌بعدی سلول‌های بنیادی هستند.
کد خبر : 94975

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، شرکت نانودایمنشن، یکی از پیشروان صنعت چاپ سه‌بعدی ادوات الکترونیک، اعلام کرد که آزمایش‌های انجام‌شده روی چاپگر سه‌بعدی این شرکت برای تولید سلول‌های بنیادی با موفقیت انجام شده است. این آزمون اولیه با همکاری شرکت آسلتا (Accelta) انجام شده است. آسلتا دارای فناوری‌های ویژ‌ه‌ای برای تولید سلول‌های بنیادی و تخصصی کردن آنها برای کشف دارو است.


این امکان‌سنجی در سه ماهه دوم سال 2016 انجام شده است و در آن به بررسی چگونگی استفاده از این فناوری و چاپگر سه‌بعدی برای تولید سلول‌های بنیادی پرداخته می‌شود.


آمیت درور، مدیرعامل نانودیمنشن، می‌گوید: «چاپ سه‌بعدی سلول‌های زنده فناوری است که در حال حاضر نقش بسیار مهمی در بخش تحقیقات پزشکی ایفا می‌کند. اما برای رسیدن به سقف پتانسیل‌های این حوزه باید بهبودهایی در بخش سرعت چاپ، قدرت تفکیک چاپ و کنترل سلول‌ها انجام داد. با ترکیب فناوری جوهر افشان سریع و دقیق ما با فناوری‌های معلق‌سازی سلول‌های بنیادی شرکت آسلتا می‌توانیم فناوری جدیدی ارائه کنیم که مهندسان و محققان بتوانند سلول‌های مورد نظر خود را با سرعت بالا به تولید انبوه برسانند».


این دو شرکت قصد دارند با همکاری هم روی این فناوری کار کنند و در نهایت ماهیت حقوقی تازه‌ای برای توسعه این فناوری ایجاد کنند. در واقع این سرمایه‌گذاری جدید باید از طریق این ماهیت تازه انجام شود.


چاپ زیستی سه‌بعدی با استفاده از هر دو فناوری این دو شرکت انجام می‌شود. در واقع این دو شرکت دارای پتانسیل تسریع فرآیند تولید سلول‌های زنده هستند.


با استفاده از سیستم کشت سلولی مبتنی بر معلق‌سازی شرکت آسلتا می‌توان میلیاردها سلول بنیادی با کیفیت بالا تولید کرد. با این فناوری می‌توان سلول‌های بنیادی زیادی تولید کرد و با استفاده از سیستم چاپی از آنها برای تولید بافت یا اندام‌های پیچیده استفاده کرد.


این دو شرکت به دنبال انجام آزمون‌های اولیه روی ارزیابی این فناوری هستند تا از آن برای ارائه روشی به‌منظور چاپ سه‌بعدی ساختارهای زیستی استفاده کنند.


براساس گزارش‌های منتشر شده بازار چاپ سه‌بعدی زیستی در سال 2014، 481 میلیون دلار بوده که در سال 2024 به رقم 6 میلیارد دلار خواهد رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب