دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اعلام کرد؛

۲۴۰ پرونده پلاک‌های مخدوش جلب دادرسی شد/ آخرین وضعیت پرونده معدن طبس

۲۴۰ پرونده پلاک‌های مخدوش جلب دادرسی شد  آخرین وضعیت پرونده معدن طبس
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری گفت: آزمایشگاه کنترل ژنتیک راه‌اندازی شده که انقلابی در امر پزشکی است. همچنین اختراع یک کیت پزشکی ژنتیک، ایران را به پنجمین کشور دنیا که با این تکنولوژی کار می‌کند تبدیل شد. 
کد خبر : 948323

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا،‌ نشست خبری اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه ظهر امروز سه شنبه ۴ دی ماه ١۴٠٣ برگزار شد.

اصغر جهانگیر در شانزدهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه ظهر امروز سه‌شنبه ۴ دی در ساختمان ستاد مرکزی قوه قضاییه در ابتدا ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن، حضرت زهرا(س) گفت: امروز جامعه ما و جامعه بشریت بیش از هر زمانی نیازمند شناخت شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، ایشان الگویی کامل برای همه بشریت و الگویی برای قیام در راه حق است.

وی ادامه داد: امروز زنان ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنند که الگویی دارند که برترین زنان عالم هستند. این زنان با تاسی از مکتب فاطمی در صحنه‌های مختلف دهه‌های اخیر نقش‌آفرینی کردند. امروز دنیای استکبار تلاش می‌کند نسخه‌های بدلی و غلط را به عنوان الگوی زنان در جامعه ترویج می‌کند. در حالی که این غربیان به اسم ازادی و برابری زنان را مورد فشارهای روحی و روانی قرار می‌دهند تا جایی که امروز در فرهنگ غرب شاهد فروپاشی خانواده‌ها هستیم. نگاه سودجویانه‌ای که دنیای غرب به زنان داشته باعث بروز این مسئله شده است و همچنان با تهاجم فرهنگی تلاش می‌کنند این نگاه را در دنیا گسترش دهند و ما باید با تاسی از فرهنگ فاطمی در برابر این تهاجم‌ها ایستادگی کنیم‌.

جوانان سوری اشغالگران را از خاک سوریه بیرون می‌کنند

جهانگیر همچنین ضمن تبریک به مناسبت سالگرد ولادت امام خمینی (ره) گفت: امام بزرگوار ما اولین کسی بود که نقش و جایگاه ممتاز بانوان را درک کرد و زمینه ساز نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف شد.وی در مورد شرایط حال حاضر خاورمیانه گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند هیچ یک از اهداف رژیم صهیونسیتی در ماه‌های اخیر محقق نشده و مقاومت همچنان زنده و پاینده کارش را ادامه می‌دهد. مطمئنا فردای منطقه نشان می‌دهد که حق بر باطل پیروز می‌شود. همانطور که در تاریخ همواره دیدیم در نهایت پیروزی با جبهه حق خواهد بود.

به گفته وی، در سوریه نیز جوانان غیور این کشور اشغالگران را از خاک سوریه بیرون می‌کنند و امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد این اتفاق باشیم و شاهد دفاع جوانان سوری از خاک‌شان باشیم. رهبر سه‌گانه‌ای را به عنوان اهداف ضد ایرانی دشمن اعلام کردند و همه ما وظیفه داریم با هدف خنثی سازی نقشه‌های دشمن چند موضوع را در دستور کار قرار دهیم.

وی افزود: هدف اول آگاهی بخشی به مردم است. هدف دوم امیدآفرینی در سطح جامعه است. مسئله سوم تحرک آفرینی است. ما باید به موازات درخواست از مردم برای حضور در صحنه خودمان پیز برای جلوگیری از اختلاف افکنی تمام تلاش خودمان را بکنیم. دستگاه قضایی هم بر لزوم هوشیاری همه آحاد ملت بر حفظ انسجام ملی تاکید می‌کند. اگر کسانی بخواهند امنیت روانی مردم را به مخاطره بیاندازند و دل مردم را با دوقطبی سازی و دروغ پردازی خالی کنند، برخورد لازم را خواهد داشت.

آزمایشگاه کنترل ژنتیک هم راه‌اندازی شده که انقلابی در امر پزشکی است

وی ادامه داد: امروز به بخش‌هایی از علمکرد یکی از سازمان‌های قوه قضاییه می‌پردازیم. سازمان پزشکی قانونی، در خط مقدم خدمت‌رسانی به مردم قرار دارد و در طول چند سال اخیر فعالیت‌های زیادی داشته است. در بخش فنی مهندسی با راه‌اندازی ۴۰ مرکز در سراسر کشور بدون تحمیل هزینه بر سازمان، موفق شده مسائل کمک به مردم را نهادینه کند.

وی ادامه داد: روند تجهیز آزمایشگاه‌ها نیز ادامه دارد. در بحث پزشکی هم بحث نظام مند کردن برداشت قرنیه و بافت بدن متوفی با هماهنگی اقوام متوفی یکی از گام‌های بزرگ است. آزمایشگاه کنترل ژنتیک هم راه‌اندازی شده که انقلابی در امر پزشکی است. همچنین اختراع یک کیت پزشکی ژنتیک، ایران را به پنجمین کشور دنیا که با این تکنولوژی کار می‌کند تبدیل شد. ساخت دستگاه های پیشرفته آزمایشگاهی مثل الکل سنج که برای اولین بار در کشور تولید شده همچنین ارتقای رتبه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از ۲۱ به ۴ هم از اتفاقات مهم این سازمان است. با تصویب راه‌اندازی دانشکده پزشکی قانونی، رویکرد تثبیت روند علمی تحقیقاتی سازمان رشد قابل ملاحظه‌ای داشته. در حال حاضر رسیدگی به ۲.۵ میلیون پرونده به صورت سالانه در این سازمان انجام می‌شود.

سالیانه شاهد ورود حدود ۱۲ هزار دریچه قلب به کشور هستیم

سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: سالیانه حدود ۱۲ هزار دریچه قلب وارداتی به کشور وارد می‌شود که این هزینه‌ ای زیادی به کشور تحمیل می‌کند. ما امیدواریم تا هفته قوه قضاییه سال آینده کشور را از این حیث به خودکفایی برسانیم.

وی ادامه داد: علاوه‌بر این از سه محصول دانش بنیان هم رونمایی شد، که یکی الکل سنجی بود که به بهره‌برداری رسید. دستگاه دوم دستگاه نمونه بردار فضای فوقانی و سومین مورد هم کیت ژنتیک بود که قدرت بسیار بالایی دارد. در مورد آمارهای بانک ژنتیک، از ۲۲۴ هزار نمونه از مجرمین اخذ شده و پروفایل های آنها ثبت شده این به رسیدگی سریع‌تر به پرونده مجرمین کمک می‌کند و دسترسی به متهمینی که از صحنه جرم فرار کردند را تسهیل می‌کند.

یادی از خبرنگار فقید خبرگزاری تسنیم

در ادامه جلسه و پیش از شروع بهش پرسش و پاسخ، سخنگوی قوه یاد و خاطره مرحوم علیرضایی خبرنگار خبرگزاری تسنیم را زنده کرد.

در ۹ ماه گذشته ۲۴۰ پرونده مخدوش کردن پلاک‌های خودروهای سواری جلب دادرسی شد

جهانگیر در مورد موضوع مخدوش کردن پلاک‌های خودروهای سواری گفت: قوه قضاییه تابع قوانین و مقررات است و در هر موردی که اعلام جرم شود رسیدگی می‌کند.

وی افزود: برای جرایم مشهود هم قانون کاملاً روشن است. آمار پلاک‌های مخدوش زیاد نیست و در ۹ ماه گذشته ۲۴۰ پرونده در این رابطه جلب دادرسی شده است. مسئله نگران کننده تخلفات گسترده موتورسواران در سطح شهر است که علاوه‌بر مخدوش مردن پلاک امنیت مردم را به خطر می‌اندازند.

وی گفت: ما از پلیس راهور درخواست می‌کنیم برابر قانون با این افراد برخورد کند، چون درست نیست ما ببینیم در این حد قانون‌شکنی در جامعه رخ می‌دهد.

وی افزود: اگر کسی مدعی است که قانون بازدارند نیست می‌تواند پیشنهادات خود را به ما ارائه دهند. چون زیبنده نیست در یک جامعه اسلامی به صورت علنی شاهد قانون‌شکنی باشیم.

سخنگوی قوه قضائیه در مورد اجرای قانون الزام ثبت اسناد منقول، تصریح کرد: اقدامات خوبی صورت گرفته در این خصوص، از جمله تهیه و تدوین ۱۶ مورد قرارداد یکسان که در سامانه بارگذاری شده است.

تا پیش از این اسناد به صورت دل‌به‌خواه افراد تنظیم می‌‌شد

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تنظیم قراردادهایی که قبلا می‌دیدیم در مشاورین املاک، اینگونه بود که اسناد به صورت دل‌به‌خواه افراد تنظیم می‌‌شد، که بعضا باعث دعواهای حقوقی هم می‌شد. اما حالا قراردادهای نمونه که در سامانه قرار گرفته اختلافات بین مردم را کم می‌کند و باعث شفاف سازی می‌شود.

وی گفت: آیین نامه‌های جدید هم در حال کارشناسی است. پاسخگویی به سوالات همکاران دادگستری در سراسر کشور هم در حال انجام است تا همه یک رویه یکسان برای اجرای قانون داشته باشند. بحث نظارت بر نحوه قراردادها و هماهنگی برای اجرای قانون نیز از دیگر کارهای انجام شده در این خصوص است. برای تصویب آیین‌نامه ها نیز نیازمند همراهی سازمان‌های دیگر هستیم که به صورت هفتگی جلساتی در این خصوص برگزار می‌شود. از ۳ تیر تا امروز بیش از ۲ میلیون سند جدید با رنگ سبز صادر شده که نقل و انتقال این اسناد فقط باید در دفاتر اسناد رسمی شکل بگیرد. سازمان ثبت از ۱۵ مرداد امسال زیرساخت لازم را برای اتصال مابه بنگاه‌ها و مشاوران املاک فراهم کرده و تا کنون از ۱۴۷ هزار مشاور املاک بیش از ۸۱ هزار مشاور املاک به این سامانه جدید اضافه شدند.

آخرین وضعیت پرونده معدن طبس

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده معدن طبس افزود: در راستای رسیدگی قضایی ۳۰ فقره نیابت قضایی  (جهت اخذ نظر اولیای دم) صادر شده است. دستور پرداخت دیه به خانواده متوفیان به میزان ۶۰ میلیارد تومان صادر شده، پرونده برای ۳ نفر هم به عنوان مقصرین حادثه صادر و پرونده برای آخرین دفاع و صدور قرار نهایی در جریان است.

قانون باید اجازه دهد رسانه‌ها در محاکم حضور پیدا کنند

جهانگیر درباره عدم حضور اهالی رسانه در پرونده‌های مهم قضایی گفت: بحث مبارزه با فساد نه تنها در دوره جدید کمرنگ نشده بلکه با شتاب و دقت بیشتری صورت می‌گیرد. اینکه چرا رسانه‌ها در جلسات علنی حضور ندارند به این دلیل است که قانون باید اجازه دهد رسانه‌ها در محاکم حضور پیدا کنند.

پرونده‌های مفسدان نیز پس از قطعی شدن احکام به اطلاع رسانه‌ها و مردم می‌رسد

وی افزود: از آنجایی که قبل از صدور حکم قطعی ممنوعیتی برای صدور احکام وجود دارد قانونگذار اجازه حضور رسانه‌ها را نمی‌دهد. در گذشته رئیس اسبق قوه قضاییه با درخواست از مقام معظم رهبری اجازه گرفتند که دادگاه‌های مفسدان اقتصادی با حضور رسانه‌ها برگزار شود. در زمان ریاست شهید رئیسی در قوه قضاییه با اتمام زمان استجازه، این مسئله ملغی شد و این مسیر تا به امروز ادامه داشته است. ما به این اعتقاد داریم باید در عین مبارزه قاطع با مفسدان، باید با بسترهای فساد نیز وارد مبارزه شویم. این بسترها در بخش‌های مختلف شناسایی می‌شوند و پیش از رشد اقدامات لازم صورت می‌گیرد. پرونده‌های مفسدان نیز پس از قطعی شدن احکام به اطلاع رسانه‌ها و مردم می‌رسد.

فشار بانک‌ها به بدهکاران خرد/ بانک ها باید قبل از ممنوع‌الخروجی کلیه مستندات و طلب خود را به بانک مرکزی اعلام کنند

وی در رابطه با فشار بانک‌ها به بدهکاران خرد، اینگونه توضیح داد که، هیچ دستورالعمل قضایی برای بانک‌ها صادر نشده است. نکته دوم اینکه در مورد بحث ممنوع‌الخروجی مردم به دلیل بدهی‌های بانکی اندک مغایر با دستورات سال‌های اخیر ریاست قوه قضاییه است. افراد حق دارند قبل از حضور در فرودگاه‌های کشور در جریان ممنوع‌الخروجی قرار بگیرند و این سیاست قطعی است.

وی درباره بحث ممنوع‌الخروجی متذکر شد: همیشه اینگونه نیست که فقط توسط قوه قضاییه باشد، جاهایی مثل وزارت دارایی هم می‌تواند بدهکاران بانکی را ممنوع‌الخروج کند. اگر کسی به قوه قضاییه دستگاه قضایی شکایت کند ملزم به رسیدگی است و بانک‌ها می‌توانند از این طریق اقدام کنند. ولی بانک ها باید قبل از ممنوع‌الخروجی کلیه مستندات و طلب خود را به بانک مرکزی اعلام کنند و چنانچه مجموع بدهی های پرداخت نشده بیش از ۵۰۰ میلیون تومان باشد بانک می‌تواندفرد را ممنوع الخروج کند. اینکه بانکی فردی را با بدهی ۱۰ میلیون تومان ممنوع‌الخروج کرده صحت ندارد، اگر مصادیقی در این خصوص ارائه دهید ما با بانکی که این کار را انجام داده برخورد می‌کنیم. هیچ بانکی حق ندارد برای بدهی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان برای کسی حکم ممنوع‌الخروجی صادر کند‌.

در مورد افزایش قیمت خودرو مستندات درخواست شده که هنوز به تعزیرات پاسخ دقیقی ارائه نشده است

این مقام مسئول در دستگاه قضا در خصوص افزایش قیمت خودرو، اعلام کرد: هر موضوعی یک مسئول خاص دارد و باید از طریق همان مسئولان رسیدگی شود. در مورد افزایش قیمت خودرو مستندات درخواست شده که هنوز به تعزیرات پاسخ دقیقی ارائه نشده است.

پیشنهاد تاسیس یک مرکز مشترک تحقیقاتی با موضوعات قضایی بین ایران و عراق با استقبال مواجه شد

وی در مورد دستاوردهای سفر هیات قضایی عراق به روند مسیر اشاره کرد و گفت: ایران و عراق دارای تعاملات در سطوح مختلف هستند و روسای دو قوه نیز تماس‌های مکرری با یکدیگر دارند. به دلیل همسایگی و ترددی که بین مردم و تاجران دو کشور است این ارتباط بسیار محکم است. در بازدید اخیر هیئت عراقی از نزدیک با اقدامات ما آشنا شدند و پیشنهاد تاسیس یک مرکز مشترک تحقیقاتی با موضوعات قضایی مطرح شد که مورد استقبال طرف عراقی هم قرار گرفت.

دریافت حق ماموریت به دلار برای برخی مدیران

سخنگوی قوه قضائیه درباره گرفتن حق ماموریت به دلار برای برخی مدیران هم عنوان کرد: اگر دولت بخشنامه‌ای را صادر کند، مراجعی هستند که می‌تواند نسبت به مغایرت این بخشنامه با قانون اظهار نظر کنند. یکی از آن مجموعه‌ها مجلس است و مجلس موظف است پس از ابلاغ آیین نامه‌های دولتی غیرقانونی نسبت به اصلاح و ابطال این موارد اقدام کند. مرجع دوم دیوان عدالت اداری است که در صورت شکایت در مورد این آیین‌نامه ها می‌تواند اقدام کند. تا به امروز شکایتی از ایین نامه جدید دولت به دستگاه قضایی وصول نشده است.

سرانجام پرونده چای دبش چه شد؟

وی درباره پرونده چای دبش هم گفت: با دستورات قضایی و اقدامات صورت گرفته فروش ۶۶۹۵ تن چای و ۱۹ کارت غیر صورت گرفته که بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان وصولی داشته است. دستور فروش برخی اموال هم صادر شده که از جمله ۱۸ هزار تن چای است. با فروش این اموال مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر وصول خواهد شد. در خصوص موجودی حساب‌های بانکی شرکت دبش از ۳۴ حساب شناسایی شده، مقادیری طلا و جواهر به ارزش تقریبی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان و ۴۹۸ خودرو و ۳۵۰ ملک نیز شناسایی و توقیف شده است.

۱۵ گزارش هشداری به سازمان‌هایی که قانون را رعایت نکردند ارسال شد/ تشکیل پرونده برای وزرای سابق نفت و رئیس سازمان محیط زیست تشکیل شد

وی درباره رعایت نکردن قانون هوای پاک هم افزود: بحث افزایش و توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و نظارت و الزام دستگاه‌ها به نوسازی در حمل و نقل عمومی، افزایش کیفیت سوخت و شتاب اسقاط ناوگان فرسوده و شناسایی مدیران خاطی و معرفی به مراجع قضایی از اقدامات سازمان بازرسی در این خصوص بوده است. پیگیری راه‌اندازی سامانه ماده ۱۷ قانون هوای پاک اعلام شده است. ۱۵ گزارش هشداری به سازمان‌هایی که قانون را رعایت نکردند ارسال شده همچنین پرونده‌ای برای وزرای سابق نفت، کشور و رئیس سازمان محیط زیست تشکیل شده و برای پنج نفر از مدیران وقت نیز محکومیت صادر شده است.

سازمان حفاظت از محیط زیست مکلف به جلوگیری از سوخت ناایمن است

به گفته جهانگیر، بیش از ۸۲ درصد نیروگاه‌های کشور قابلیت استفاده از سوخت مازوت ندارد. تصمیم گیری درخصوص استفاده از مازوت به جای گاز طبیعی متاثر از ناترازی عرضه و تقاضای نفت کوره و گاز طبیعی است. سازمان حفاظت از محیط زیست مکلف به جلوگیری از سوخت ناایمن است. وزارت نیرو؟مکلف است اجازه ندهد ناترازی در جامعه اتفاق بیافتد. و مصرف نفت کوره در برخی نیروگاه‌ها تا سقف مجاز مورد تایید است. ما نباید اجازه دهیم با مصرف سوخت‌های غیراستاندارد هوا آلوده شود.

وضعیت سروناز احمدی زندانی سیاسی

وی در مورد سروناز احمدی زندانی سیاسی محبوس در کشورمان گفت: آزادی مشروط توسط دادستانی تهران در ۲۲ اذر واصل شده و در فرایند رسیدگی قرار دارد. درخصوص بیماری نامبرده، بیماری تحت درمان است و به گونه ای نیست که منجر به عدم تحمل حبس باشد . سازمان زندان‌ها نسبت به سلامت زندانیان حساس است و اقدامات خوبی هم در این خصوص انجام شده است. گاهی دیده شده افرادی به بهانه بیماری از زندان بیرون آمدند، اما رفتارهای قانون‌شکن و غیرقانونی انجام دادند و این رفتار راه را برای دیگر زندانیان هم بسیار سخت کرده است.

جرایم خشن با ارفاق و عفو مواجه نمی‌شوند

جهانگیر در مورد استفاده از سلاح سرد توضیح داد: تاکیدات رئیس قوه قضائیه این است که با مرتکبین جرایم خشن مماشات نشود و این افراد با ارفاق مواجه نشوند. اگر کسی موردی سراغ دارد که فردی با ارتکاب جرم خشن از تاسیسات ارفاقی استفاده کرده به ما اطلاع دهد. معمولاً کسانی از این ارفاقات بهره‌مند می‌شوند که در طول مدت حبس حسن رفتار داشته باشند که پس از تایید چند مرحله‌ای این اجازه صادر می‌شود. فردی بدون بررسی و نظارت نمی‌تواند از این تأسیسات ارفاقی استفاده کند. اگر کسی با این تأسیسات از زندان مرخص شد و مجددا مرتکب جرم شد، اشد مجازات مواجه می‌شود. جرایم خشن اصلا با تاسیسات ارفاقی و عفو مواجه نمی‌شوند. چون این مسئله خط قرمز قوه قضاییه است و به هیچ عنوان در این خصوص کوتاه نمی‌آید.
 
دوتابعیتی‌هایی که در دولت مشغول به کار هستند؛ برای آقای ظریف یا فرد دیگری که خودشان یا فرزندانشان دوتابعیت دارند شکایتی ثبت نشد است
 
سخنگوی دستگاه قضا در مورد دوتابعیتی‌هایی که در دولت مشغول به کار هستند، اضافه کرد: طبق قانون هر فعل یا ترک فعلی که مستوجب مجازات باشد جرم است. اگر جرمی رخ دهد و به قوه قضاییه اعلام شود ما پیگیری می‌کنیم. تا به امروز در مورد آقای ظریف یا فرد دیگری که خودشان یا فرزندانشان دوتابعیت دارند شکایتی ثبت نشده و اگر این اتفاق رخ دهد رسیدگی لازم صورت می‌گیرد.
 
با شایعه سازان برخورد می شود/  برای مخلین امنیت روانی جامعه شعب ویژه‌ای در دادگاه‌ها تشکیل شده است

جهانگیر در ادامه گفت: قوه قضائیه با کسانی که بخواهند دل مردم را با شایعه‌سازی، دوقطبی‌سازی، سیاه‌نمایی و دروغ پردازی خالی کنند برخورد قاطع خواهد داشت. 

سخنگوی دستگاه قضا گفت: دادستان کل کشور بخشنامه‌ای را به ضابطین دادگستری ابلاغ و آنها را مکلف کرده است در مواردی که اشخاص به صورت سازمان یافته یا گسترده امنیت مردم را با نشر شایعات بی‌اساس مختل می‌کنند شناسایی و بلافاصله به مرجع قضایی معرفی کنند. برای مخلین امنیت روانی جامعه شعب ویژه‌ای در دادگاه‌ها تشکیل شده است. با برگزاری جلسات مشترک بین دادستانی و ضابطین تقسیم کار لازم صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب