دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1403 - 18:31

چرا انسان نیاز به مغز با سرعت پردازش بالا ندارد

چرا انسان نیاز به مغز با سرعت پردازش بالا ندارد
محققان دریافته‌اند که مغز انسان سیگنال‌های دریافتی را تنها با سرعت حدود ۱۰ بیت در ثانیه پردازش می‌کند که میلیون‌ها بار کند‌تر از سرعت دریافت داده‌های ورودی‌ است.
کد خبر : 948178

به گزارش خبرگزاری آنا، سیستم‌های حسی بدن انسان، شامل چشم‌ها، گوش‌ها، پوست و بینی، اطلاعات محیط اطراف را با سرعت یک میلیارد بیت در ثانیه جمع‌آوری می‌کنند.

مغز انسان دارای بیش از ۸۵ میلیارد نورون است که یک سوم از آن‌ها در فرآیندهای فکری پیچیده شرکت دارند؛ این بخش از شبکه نورون‌ها در قسمت کورتکس، قشری توسعه‌یافته از سطح بیرونی مغز جای گرفته‌اند.

محققان با بررسی مقالات علمی موجود در باره برخی عادات و رفتارهای انسانی مانند خواندن، نوشتن، انجام بازی‌های ویدئویی و یا حل کردن مکعب روبیک به این نتیجه دست یافتند که انسان‌ها با سرعت ۱۰ بیت در ثانیه فکر می‌کنند؛ سرعتی که از دید آنها در مقایسه با روند ورود اطلاعات به مغز «بسیار کم» توصیف شده است.

مارکوس مایستر، یکی از اعضای این گروه تحقیق که نتایج آن هفته گذشته در مجله Neuron منتشر شد، می‌گوید: «ما در هر لحظه، تنها ۱۰ بیت از تریلیون‌ها بیت داده‌ای که از طریق سیستم حسی دریافت می‌شود را استخراج می‌کنیم و از این حجم اطلاعات استخراج شده برای درک دنیای اطراف و تصمیم‌گیری استفاده می‌کنیم.»

دکتر مایستر می‌‌افزاید: «این وضعیت اما یک پارادوکس به همراه دارد و آن هم این است که مغز چگونه تمام این اطلاعات را فیلتر می‌کند؟»

سلول‌های عصبی منفرد در مغز پردازنده‌های قدرتمندی برای اطلاعات هستند و به راحتی قادر به انتقال بیش از ۱۰ بیت اطلاعات در ثانیه هستند.

با این حال، یافته‌های جدید نشان می‌دهند که این سلول‌ها در پردازش افکار با چنین سرعت بالایی کمک نمی‌کنند و انسان‌ها را به فکرکنندگانی نسبتاً کند تبدیل می‌کنند که قادر به پردازش بسیاری از افکار به طور موازی نیستند.

این موضوع به عنوان مثال مانع از آن می‌شود که یک شطرنج‌باز بتواند چندین حرکت بعدی را همزمان پیش‌بینی کند؛ این محدودیت به افراد اجازه می‌دهد تا به جای چندین توالی همزمان، یک توالی احتمالی را در یک زمان واحد بررسی کنند.

به گفته دانشمندان، کشف پارادوکسِ «محدودیت سرعت» در مغز، ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در زمینه علوم اعصاب را نشان می‌دهد.

دانشمندان حدس می‌زنند که این محدودیت سرعت احتمالاً در نخستین جانورانی که دارای سیستم عصبی بودند، شکل گرفته است.

دانشمندان می‌گویند: «در واقع، سرعت پردازش ۱۰ بیت در ثانیه تنها در شرایط بحرانی و حاد مورد نیاز است؛ در حالیکه محیط اطراف ما در بیشتر مواقع با سرعتی بسیار آرام‌تر تغییر می‌کند.»

یافته‌ها نشان می‌دهد که ماشین‌ها در نهایت می‌توانند در هر کاری که در حال حاضر توسط انسان انجام می‌شود برتری پیدا کنند، زیرا قدرت محاسباتی آن‌ها هر دو سال دو برابر می‌شود.

دانشمندان می‌افزایند: «بنابراین، بحث در مورد اینکه آیا خودروهای خودران می‌توانند به سطح عملکرد انسان در ترافیک دست یابند، دیگر موضوعی از مُد افتاده به نظر می‌رسد: جاده‌ها، پل‌ها و تقاطع‌ها همگی برای موجوداتی طراحی شده‌اند که با سرعت ۱۰ بیت در ثانیه پردازش می‌کنند.»

آن‌ها می‌نویسند: «در آن زمان، به انسان‌ها توصیه خواهد شد که از این عرصه‌های زیستی دوری گزینند، درست همان‌طور که به حلزون‌ها توصیه می‌شود از نزدیک شدن به بزرگراه‌ها پرهیز کنند.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب