دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صادرات نهال‌های ایرانی به کشور افغانستان

صادرات نهال‌های ایرانی به کشور افغانستان
محققان یک شرکت دانش‌بنیان با تولید پایه‌های نوین و نهال‌های اصلاح‌شده، به زودی اولین محموله صادراتی خود را به ارزش ۴ میلیارد تومان به افغانستان ارسال خواهد کرد.
کد خبر : 948109

به گزارش خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش بنیان، با بهره‌گیری از دانش متخصصین دانشگاهی و فارغ‌التحصیلان کشاورزی، از سال ۱۳۹۱ به عنوان پیشگام در تولید پایه‌های رویشی و نهال‌های اصلاح‌شده درختان میوه فعالیت می‌کند. این شرکت با تولید پایه‌های رویشی متنوع در سه گروه هسته‌دار، دانه‌دار و انواع انگور، به دنبال رفع نیاز‌های متنوع باغداران در سراسر کشور و کمک به توسعه باغ‌های نوین و پربازده است.

حامد محمودزاده، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، نهال‌های درختان میوه را به عنوان اصلی‌ترین نهاده در احداث باغ‌های مدرن و اقتصادی دانست که نقش حیاتی در تولید محصولات باغی دارند.

وی با اشاره به افزایش جمعیت جهان و نیاز روزافزون به محصولات غذایی و عملکرد پایین باغ‌های سنتی و محدودیت منابع آب و خاک، تاکید کرد: در دنیای امروز استفاده از نهال‌های اصلاح‌شده و روش‌های نوین باغداری بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد. در همین راستا، استفاده از پایه‌های رویشی در کشور‌های توسعه یافته به عنوان یک راهکار اثبات شده، از دهه‌ها پیش مرسوم بوده است.

محمودزاده ادامه داد: شرکت ما با هدف تولید نهال‌های سالم و اصیل به روش کشت بافت، این تکنولوژی پیشرفته را در دسترس باغداران ایرانی قرار داده است و با بهره‌مندی از جدیدترین یافته‌های علمی و متخصصین مجرب، نهال‌های عاری از ویروس را در دو گروه دانه‌دار و هسته‌دار تولید می‌کنیم که مزایای چشمگیری نسبت به نهال‌های سنتی دارند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درخصوص مزایای روش پایه‌های رویشی گفت: افزایش عملکرد و زودباردهی درختان، تولید میوه‌های یکدست و باکیفیت، همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت، مقاومت بیشتر درختان در برابر آفات و بیماری‌ها و کاهش سال آوری از جمله این مزایا هستند. همچنین، این پایه‌ها از عمر طولانی، قدرت رشد بالا، سازگاری با خاک‌های با PH بالا و مقاومت به خشکی برخوردارند که به پایداری و سودآوری بیشتر باغ‌ها کمک می‌کند.

به گفته این فعال فناور، علاوه بر مزایای مذکور، استفاده از پایه‌های رویشی و نهال‌های اصلاح‌شده به کاهش هزینه‌های تولید و افزایش توان رقابت در بازار‌های داخلی و خارجی کمک می‌کند. با توجه به اهمیت صادرات محصولات باغی، استفاده از نهال‌های باکیفیت به عنوان یک مزیت رقابتی برای باغداران به شمار می‌رود.

محمود زاده، به دستاورد‌های این شرکت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ما به تولید پایه‌های مختلفی مانند پایه‌های هلو، شلیل، بادام، گیلاس و آلبالو با ارقام پیشرفته‌ای، چون گزیلا ۶ و ماکسما ۶۰ پرداخته‌ایم. همچنین پایه‌های میروبالان آلو، پایه سیب M۷، گلابی، پیرودووارف و پسته از دیگر تولیدات این شرکت دانش‌بنیان به شمار می‌روند.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین خبر از آغاز اولین صادرات محصولات خود به افغانستان داد و گفت: به زودی اولین محموله صادراتی شرکت به افغانستان به ارزش حدود ۴ میلیارد تومان ارسال خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به میزان اشتغال‌زایی در این شرکت گفت: در حال حاضر ۲۷ نفر به‌طور ثابت در شرکت مشغول به کار هستند و در تلاشیم تا با گسترش فعالیت‌ها، این تعداد را افزایش دهیم. این اشتغال‌زایی در کنار ارتقاء فناوری‌های کشاورزی، به تقویت اقتصاد ملی کمک می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب