جادوی صدای ناصر ممدوح به آثار مستند اعتبار می داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین بزرگداشت ناصر ممدوح، گوینده، بازیگر و دوبلور پیشکسوت کشورمان، شامگاه پنجشنبه ۲۲ آذر، در پنجمین روز هجدهمین جشنواره سینما حقیقت برگزار شد. هنرمندانی همچون، عباس نباتی، سعید مظفری، مریم نشیبا، داوود حیدری، نصرالله مدقالچی، فرزاد حسنی و همچنین محمد حمیدی مقدم (دبیر جشنواره) در این مراسم حضور داشتند.
پیش از این در هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت مراسمهای بزرگداشتی برای ابراهیم سعیدی تهیهکننده و کارگردان پیشکسوت سینمای مستند و مصطفی دالایی، فیلمبردار گروه روایت فتح برگزار شده بود.
در ابتدای این نشست، محمد حمیدی مقدم دبیر هجدهمین «جشنواره سینما حقیقت» ضمن خوشامدگویی به حضار این جلسه گفت: شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که ارتباط جشنواره فیلم مستند با بزرگداشت استاد ناصر ممدوح چیست؟ در پاسخ باید بگویم این انتخاب یک مقدار به نوستالژی شخص دبیر جشنواره باز می گردد و یک انتخاب شخصی است. من اینجا سرکار خانم نشیبا را هم می بینم. حضور ایشان و آقای ممدوح در کنار یکدیگر، برای من تداعی گر خاطره تولید برنامه های سینمایی برای تلویزیون در سال های دهه هفتاد و هشتاد است.برنامه هایی مثل «سینما یک»، «سینما دو»، «سینما چهار» و در نهایت «مستند چهار» با همکاری این اساتید بزرگوار تولید و پخش شد و خوشبختانه مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفت.بخش زیادی از این تأثیرگذاری مدیون صداهای جادویی و نافذی بود که کفتار متن برنامه و یا دوبله شخصیت های مستندها را انجام می دادند.
وی اظهار کرد: جا دارد از دوست عزیزم زنده یاد مهران دوستی یاد کنم که از سال ۱۳۷۵ و در جریان تولید چنین برنامههایی در کنار من بود و صدای جادویی و مقتدر مهران دوستی بخشی از هویت برنامه های بود که در آن سال ها در تلویزیون ساختم.
حمیدی مقدم گفت: وقتی در سال ۱۳۸۵ برنامه «مستند ۴» را طراحی کردیم، گنجینه ای از اساتیدی همچون پرویز بهرام،ناصر ممدوح و غلامعلی افشاریه کار دوبله و گویندگی را به عهده گرفتند. یکی از نتایج پخش این برنامه خیل عظیم جوانانی بود که به سینمای مستند علاقه مند شدند.
وی افزود: این جادوی صدا و هماهنگی گوینده با تصاویر مستند، مرهون تلاش این عزیزان بود و برای بسیاری از مخاطبان و مستند خاطره ساخت. آقای ممدوح همواره. از شخصیت هنری خودشان مراقبت کردند. این تاثیر در بسیاری از مستندها وجود داشته است. این ستاره های درخشان در توسعه فضای سینمای مستند خیلی به ما کمک کرد. آنچه من را ناراحت می کند این است که چطور میتوان برای این نسل جادویی جایگزین پیدا کرد. این دانش که در صدای استاد ممدوح جاری است ویژگی نسل طلایی دوبله بود که همواره مطالعه داشت و از طریق صدا هویت پیدا میکرد.
دبیر جشنواره سینما حقیقت عنوانکرد: امروز از استادی تجلیل می کنیم که علاوه بر این که استاد بزرگی است و به تعداد زیادی از صداپیشگان آموزش داده است، انسان بزرگی هم هست. اگر هنرمندان جوان ما این مرام و منش را دنبال کنند بخش زیادی از سینمای مستند و داستانی و از همه مهم تر تلویزیون میتواند آن اعتبار و اثرگذاری خودش را پیدا کند. امروز امیدوارانه خطاب به استاد ممدوح میگویم امیدوارم سینمای مستند همچنان بتواند از شما استفاده کند و برای سالهای بعد یادگاری های ارزشمندی داشته باشد.
این خبر در حال تکمیل است...
انتهای پیام/