دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

بهره گیری از متون استاد معین سبب غنای آثار پژوهشی می‌شود

بهره گیری از متون استاد معین سبب غنای آثار پژوهشی می‌شود
به گفته محمود شالویی، جشنواره ستاره ناهید (جایزه استاد معین) جوانب متعددی دارد که یکی از مهمترین جوانب آن موضوع پژوهش است که خود این موضوع به خاطر بهره گیری از متون اصیل این استاد فقید می‌تواند خیلی موفقیت‌های بیشتری را رقم بزند.
کد خبر : 945909

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پژوهش آنا، در خصوص روند شکل گیری جشنواره ستاره ناهید(جایزه دکتر محمد معین) گفت: جشنواره فرهنگی و ادبی استاد معین از چند جهت حائز اهمیت است. از یک سو به موضوع مفاخر و معرفی آن ها می ‍پردازد تا برای نسل امروزی ما با استفاده از ابزار هنری جاذبه های لازم را ایجاد کند و هم اینکه معرفی آن ها را به سهولت و سادگی در ذهن و ضمیر مردم ماندگار کند. از دانش، روش زندگی، سیر مطالعاتی، رمز و راز موفقیت آن ها مطلع شوند و در جهت بکار بستن آن برای آینده خودشان بهره بگیرند.

به یقین معرفی مفاخر می تواند جامعه ما را به تعالی سوق دهد. از آن جهت که هر چه زندگی مفاخر در میان مردم رایج باشد من جمله شخصیت های بزرگی چون محمد معین، فردوسی، حافظ، ابن سینا، زکریای رازی و صدها مفاخری که داریم و همچنین شخصیت های خارجی به خاطر اهمیتی که در رشد و بالندگی موفقیت زندگی ما دارند حتما باید در دستور کار ما قرار داشته باشد.

بهره گیری از متون استاد معین سبب غنای آثار پژوهشی می‌شود

از طرف دیگر به خاطر اینکه ما در متون نمایشی احتیاج به این داریم که از متون قوی تر برخوردار باشیم استفاده از دانش و اندیشه و آثار مفاخر برای بهره گیری و استفاده امروزی در جهت صنایعی مثل تئاتر، تلویزیون، سینما و ... می تواند یک جریان سازی جدیدی را برای تعمیق فرهنگی ما به بار بیاورد.

وقتی به سمت آثار این بزرگان حرکت کنیم نسبت به آثار ضد فرهنگی غرب بی نیاز می شویم و به آثار خودمان که ریشه در اصالت، اعتقادات، باورها و آئین های ما دارد بیشتر متمرکز می شویم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اختصاص بخش پژوهش در این جشنواره فقط در حد اسم است یا به صورت جدی قرار است به آن پرداخته شود، بیان داشت: جشنواره استاد معین جوانب متعددی دارد که یکی از مهمترین جوانب آن موضوع پژوهش است که خود این موضوع به خاطر بهره‌گیری از متون اصیل این استاد فقید می تواند خیلی موفقیت های بیشتری را رقم بزند و حتی دامنه های این پژوهش فراتر از یک جریان هنری بتواند به استفاده های فرهنگی هم منجر شود. 

از دستاوردهای پژوهشی در حوزه های هنری و یا برای استفاده های تالیف، ترجمه،تصنیف استفاده کنیم. ضمن اینکه موضوع آموزش هم بسیار جدی است و در این خصوص با همکاری و حمایت جهاد دانشگاهی که در حوزه های پژوهشی و آموزشی فعالیت جدی دارد سعی کردیم تا همکاری و همراهی خوبی را شکل دهیم.

شالویی درخصوص اینکه خروجی این جشنواره چطور قرار است که در جامعه نمود عینی داشته باشد، بیان داشت: جشنواره ها و رویدادها اگر استمرار و ادامه داشته باشند و بطور مناسبی معرفی شوند و زمینه های تبلیغی برای آن ها فراهم شوند بدون شک آثار ماندگارتری خواهند داشت.
 

مهم این است که بتوانیم از این دستاورد به عنوان یک جریان دائمی بهره بگیریم و به این جریان های مناسبتی خیلی نپردازیم چون اگر به این ها محدود شود برنامه ها ما فقط در یک ظرف زمانی می گنجد اما اگر فراتر از جریان های مناسبتی و فراتر از ایام تقویمی به ان بپردازیم همواره ساری و جاری باشد، مطمئنا ماندگار خواهد بود.

جشنواره ستاره ناهید(جایزه دکتر محمد معین) باید یک چنین ویٰژگی را داشته باشد یعنی فقط به فصلی از ایام بزرگداشت مفخری چون استاد معین اکتفا نکنیم بلکه در کل سال ان را داشته باشیم و بیشتر از کار اجرایی اگر بتوان عمق پژوهشی به ان دهیم بدون شک ماندگارتر است چون بخشی از ضعف ما مربوط به نبود پژوهش و یا نبود تعمیق تحقیق است. وقتی تحقیقات ما تحقیقات غنی باشد نه تنها برای خودمان بلکه برای خارجی ها نیز می تواند ارزش و اهمیت داشته باشد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب