همکاری دانشگاه تهران با صنعت برای تقویت پروژههای هوش مصنوعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، منوچهر مرادی سبزوار، معاون سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران، صبح امروز (یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳) در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰ متخصص هوش مصنوعی در دانشکدههای دانشگاه تهران مشغول به فعالیت هستند و بهصورت جدی بر روی این موضوع متمرکز شدهاند.
مرادی سبزوار ادامه داد: سامانه دانشگاه تهران به چت بات هوشمند مجهز شده و حدود ۳۰ درصد از پرسشها به سیستم برخط حضوری کاهش یافته است. به عنوان مثال، پروژه غربالگری پارکینسون را داریم که به اطلاعرسانی و مراجعه به متخصص کمک میکند.
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران افزود: در دانشکده هنرها، طراحی هوشمند ساختمانها در حوزه هوش مصنوعی انجام شده است. برای عملیاتیتر شدن این طرح، فاز اول دستیابی به محصول این است که صنعت باید خواستار آن باشد و متوجه شود که مشکلاتش در تحقیقات دانشگاهی حل میشود. ما چندین شرکت دانشبنیان داریم که در حال فراهم کردن سیستمهای هوشمند هستند.
وی گفت: با ایدههای ارائه شده از سوی صنعت، دانشجویان در ایران ماندند و مهاجرت نکردند. در نتیجه، هوش مصنوعی میتواند بهبود کیفیت زندگی انسانها را فراهم کند و ما باید پا در میدان صنعت بگذاریم. همچنین، صنعت باید ارزش تلاشهای دیگران را درک کند که این فرایند زمانبر است.
مرادی سبزوار خاطرنشان کرد: داشتن جامعیت در دانشگاه تهران کمک میکند تا پروژههای بخش دولتی و خصوصی در حوزه هوش مصنوعی با در نظر گرفتن قابلیتهای مختلف انجام شود.
در ادامه، محمدرضا نقوی، دبیر اجرایی جشنواره پژوهش و فناوری، گفت: طرح شهید علی محمدی در این راستا اجرا میشود. سال گذشته یک برگزیده فناور داشتیم، اما در سال جاری تعداد برگزیدگان به ۸ نفر افزایش یافته است. این تفاوت نسبت به جشنوارههای دیگر قابل توجه است. البته تعداد استادان برگزیده ممکن است کم و زیاد شود، اما معیارها ثابت باقی ماندهاند.
انتهای پیام/