دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

چرا «کلانتری» خیلی زود از کشتی وزارت ارشاد پیاده شد؟

چرا «کلانتری» خیلی زود از کشتی وزارت ارشاد پیاده شد؟
یک ماه و بیست روز تنها سکان‌دار معاونت فرهنگی بود، اما عبدالحسین کلانتری خیلی زود از کشتی وزارت ارشاد پیاده شد و استعفا داد.
کد خبر : 944388

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آن دست وزارتخانه‌هایی بود که آقای وزیر با طمئنینه خاص به چینش مهره پرداخت و صدور احکام معاونین را کمی به تعویق انداخت.

از نخستین معاونینی که سیدعباس صالحی برای آنها حکم صادر کرد، عبدالحسین کلانتری به عنوان معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، هرچند مخالفان و موافقان پس از انتشار نام گزینه معاونت واکنش‌های متفاوت داشتند، چرا که او در دولت سیزدهم  مسئولیتی تحت عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم داشت، اما اغلب اهالی حوزه نشر او را در بعد اجتماعی برجسته می‌دانستند تا فرهنگی.

با تمام این تفاسیر کلانتری بر صندلی معاونت فرهنگی ارشاد تکیه زد و بلافاصله در گعده‌های کوچک و بزرگ با صنوف و تشکل‌های نشر دیدارهایی داشت و با همراهی نیکنام حسینی پور رئیس روابط عمومی ارشاد با اهالی این صنف سخن گفت، حتی همزمان با هفته کتاب هم اهالی رسانه کتاب را دور هم جمع کرد.

کلانتری به دلیل اینکه دارای دکتری تخصصی جامعه‌شناسی، عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه تهران، معاون آموزش و پژوهش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور بود، برای نشر و جامعه کتاب کمی ناآشنا و برای همین زمینه فعالیتش در بخش اجتماعی بیشتر عیان بود.

شخصیت سیدعباس صالحی و سابقه او در وزارت ارشاد دولت حسن روحانی، شاید این اطمینان خاطر را به کلانتری داده بود که با مشی صالحی می‌تواند کار را پیش ببرد، او به زعم خیلی‌ها فرد میانه‌رویی محسوب می‌شد، اما نه تنها در این دوره بلکه نقش پدرخوانده‌ها را نباید در انتصاب‌های این وزارتخانه در ادوار مختلف نادیده گرفت و شاید یکی از پاشنه آشیل‌های این اتفاق همین باشد.

کلانتری طی این مدت هم، اما از جوانب مختلف با امور معاونت آشنا شد، با دیدار‌هایی که با تشکل‌ها و مدیران موسسات تابعه داشت، دریافت که چه بار مسئولیت کلانی را بر دوش دارد، از جانبی مهره چینی‌ها در ارشاد، از جانبی بدهی‌های مانده بر گرده وزارتخانه و موسسه خانه کتاب مثل بدهی ۷۰ میلیاردی خانه کتاب، بدهی به شرکت پست و ناشران که از نمایشگاه کتاب تهران پرداخت نشده، بدهی ۶ میلیاردی معاونت فرهنگی به ممیز‌ها و... همه و همه شاید زمینه این تصمیم کلانتری بود.

اینکه چرا کلانتری به این نقطه رسید که استعفا دهد ممکن است موجباتش طبق اطلاعیه وزارت ارشاد مشکلات خانوادگی و یا مواردی دیگر باشد، اما در ابتدای مسیر طی شده 50 روزه هم کلانتری قطعا این موضوع را می‌دانست و با توجه به دغدغه‌های خانوادگی به سیدعباس صالحی لبیک گفت!

از جانبی انتخاب مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد که چشم این وزارتخانه به دلیل اعطای مجوز محسوب می‌شود و نکته دیگر انتصاب مدیرعامل موسسه خانه کتاب و نوع چینش چنین مدیرانی با اشرافی که صالحی به این معاونت دارد، کار آسانی برای کلانتری نبود اما بازهم نباید از نقش پدرخوانده غافل شد.

به عنوان مثال، در یکی از همین دیدارها کلانتری مهمان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بود اتفاقا در این دیدار مهمترین مساله درصنعت نشر را تحول عنوان کرد و گفت این تحول بیشتر در نگاه و سیاست‌گذاری‌ها خواهد بود. قطعاً مدنظر کلانتری تحولات بنیادین با ورود افراد خبره بود که در ادامه چنین نشد.

حالا استعفا از سوی وزیر ارشاد پذیرفته شده و محسن جوادی دوباره به معاونت فرهنگی برگشته و سرپرست شده در حالی که ۲۴ مهر او هم با حکمی ازجانب وزیر رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شده و الان هردو مسئولیت را در کنار هم دارد، مضاف بر اینکه تجاربی از گذشته هم با این معاونت در ذهن دارد که ممکن است در صورت تغییر سرپرستی به معاونت کمک کننده باشد.

در پایان این گزارش اضافه می‌شود، اگر کلانتری پیشنهادی برای «دبیری شورای عالی فضای مجازی» داشته و یا دلیل دیگر موجبات این تصمیم را رقم زده، اما در نهایت او از ارشاد خداحافظی کرد و باید دید حکم جوادی از سرپرستی به معاونت مبدل می شود (امری که در بدو ورود صالحی به وزارتخانه هم مطرح شد اما جوادی به دلیل بیماری آن را نپذیرفته بود) یا فرد دیگری سکان دار این معاونت خواهد شد.

نکته‌ای که در گزارش آنا به آن اشاره شد ممکن است در ادامه مسیر برای معاونت هنری هم رخ دهد چرا که اهالی رسانه نشانه‌هایی در امتداد این مسیر دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب