ششمین نشست اتحادیه شمال غرب دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری آنا، ششمین نشست اتحادیه شمال غرب دانشگاه آزاد اسلامی استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، قزوین و زنجان با حضور «محمدمهدی طهرانچی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و «فرزاد جهان بین» معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
طهرانچی در این جلسه با اشاره به لزوم درک تحولات و پاسخ به موقع گفت: واقعیت این است که در جریان تحولات، این ما نیستیم که تحولات را رقم میزنیم، بلکه زمانه در مجموعهای از اقدامات و به وسیله کنشگران درونی و بیرونی اتفاقات و تحولات را رقم میزند و مهم این است که سیستم بتواند مانند درختی که ریشه قوی دارد، خود را محکم حفظ کند و اگر برای بقا نیاز به قلمه زدن است، این کار را انجام دهد. اساساً قلمه زدن برای بخشی از درخت است که در مواجهه با تغییرات قرار دارد و نهال را میتوان با قلمه زنی تغییر داد و در حجم و تولید محصول تحول ایجاد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به نیکی میدانند که اگر در دانشگاه قلمه زده نمیشد، چه اتفاقاتی میافتاد. اگر از ما بپرسند که کجای راه هستیم، باید بگوییم که ما در آغاز راهیم و خیلی کار پیش روی ما قرار دارد. خیلی از موضوعات است که باید تغییر کند و ما تازه آماده قلمه زدن شدهایم. این جلسات کمک میکند تا مفاهمه پیدا کنیم و مفاهمه باعث میشود که بدانیم چه کاری میخواهیم انجام دهیم، این کار رمز بقای دانشگاه آزاد اسلامی و عدم انجام آن مساوی با فنای این مجموعه است.
وی با بیان اینکه تحول در دانشگاه آزاد اسلامی یک باید است، خاطرنشان کرد: تحول در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی یک شاید و توصیه نیست و همه معتقدیم که تحول لازمه و شرط بقا دانشگاه آزاد اسلامی است. واقعیت این است که امروز بیش از هر زمانی دانشگاه تبدیل به محل سرمایهگذاری دانشجویان شده و از این طریق داده و ستانده خود را ارزیابی میکند و میداند که باید برای کار خوب هزینه پرداخت کند، دیگر جنس بیکیفیت را حتی اگر ارزان هم باشد، کسی نمیخرد.
طهرانچی با اشاره به افزایش جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وقتی جمعیت دانشجویی افزایش مییابد، مسئولیت ما هم بیشتر میشود. دانشگاه آزاد اسلامی چند اتفاق جدی و مهم در راه دارد و به زودی در نظام دانشی، نظام اداری، نظام ارتباطی و نظام درآمدی دانشگاه اتفاقات مهمی رقم خواهد خورد.
جهان بین در این جلسه با تأکید بر اهمیت نقش اتحادیههای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این اتحادیهها در واقع بازوی کارشناسی و مشورتی و تصمیم ساز قوی در دانشگاه هستند و ما باید تلاش کنیم تا جایگاه این اتحادیهها از این حیث تقویت شود.
وی با بیان اینکه لازم است در این زمینه جلسات اتحادیهها و کارگروههای مربوط به آنها به صورت منظم و با کیفیت برگزار شود، اظهار کرد: ما باید بتوانیم میزان تأثیرگذاری اتحادیهها را در دانشگاه افزایش دهیم و از لوازم مهم این موضوع، نوآوری وطرح ایدههای جدید و پیش برنده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم ایجاد نوآوری در اتحادیههای دانشگاه گفت: اتحادیهها باید در این زمینه تلاش کنند تا خلق مفهوم و ادبیات جدید داشته باشند. همچنین اتحادیهها لازم است در حل مسائل، ظرفیتها خود را پای کاربیاورند و هم افزایی داشته باشند.
وی با تأکید بر اهمیت تقویت هویت جمعی در اتحادیه ها، افزود: این موضوع بسیار مهم است، چرا که با تقویت هویت جمعی وزن اتحادیهها بالا میرود و اثرگذاری آنها بیشتر میشود. در این زمینه، تولید الگو، بسط الگو و تکثیر الگو باید مورد توجه باشد. به این معنا که طرحهای جدید با انجام در این اتحادیه، میتواند تکثیر ملی پیدا کند. به عنوان نمونه، «چهارشنبههای صنعت» واحد تبریز از این قابلیت برخوردار هست.
جهان بین خطاب به اعضای اتحادیه شمال غرب دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: لازم است که شوراهای فرهنگی واحدها با بحثهای محتوایی به صورت منظم تشکیل شود، در واقع فعال سازی شوراهای فرهنگی و هیأت نظارت در واحدها به عنوان قوه عاقله دانشگاه در عرصه فرهنگی و سیاسی بسیار مهم است.
انتهای پیام/