راهکارهای توسعه همکاری های شورای هنر و خانه سینما
به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه این هفته شورای هنر صبح روز ۲۸ آبان ماه با حضور مدیرعامل، رئیس و اعضای هیئت رئیسه خانه سینما در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در صدونهمین جلسه شورای هنر که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای این شورا و اعضای هیئت رییسه خانه سینما برگزار شد، در مورد راهکارهای توسعه همکاریهای شورای هنر و خانه سینما همفکری شد و قرار شد برخی اسناد هنری که پیشتر در شورا مصوب شده بود، مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
در این جلسه آقایان محمدمهدی عسگرپور، علی دهکردی، علی لقمانی، محسن امیریوسفی، علیرضا حسینی، آیدین ظریف، حبیب اله اسماعیلی و علیرضا نجفزاده از خانه سینما حضور داشتند و چهار نفر از میان ایشان مطالبی درمورد سینمای کشور و خانه سینما و تعاملات آن با شورای هنر ارائه کردند.
محمدمهدی عسگرپور در این جلسه ضمن معرفی برخی از فعالیتها و سوابق خانه سینما، گفت: وضعیت ثبت خانه سینما سامان درستی ندارد و لازم است این موضوع حل شود و با تفاهمی که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار انجام شده، زیرمجموعه نهادهای صنفی از جمله خانه سینما، در وزارت کار ثبت شده اند و در حال حاضر خانه سینما شامل ۳۳ صنف با حدود ۷۰۰۰ عضو میشود.
عسگر پور گفت: خانه سینما در مورد دو مصوبه شورای هنر (سند سینما و متن مربوط به پروانه ساخت و پروانه نمایش)، نظراتی داشت که در گذشته درنظر گرفته نشد و باعث اعتراض ما شد. همچنین در مورد بندهایی از برنامه هفتم از جمله یکی از بندهای ماده ۷۵ این برنامه هفتم هم نظراتی داریم که در جای خودش لازم است در مورد آن گفتگو و پی گیری کنیم.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر رابطه ما با وزارت ارشاد رابطه خوبی بوده و تلاش شده از مشکلاتی که در دولت دهم ایجاد شد، جلوگیری شود. اما وضعیت سینما و تولیدات آن نشان میدهد که در این خصوص بیشتر باید تعامل کنیم.
در ادامه این جلسه علی دهکردی با اشاره به سوابق خانه سینما در مباحث پژوهشی، گفت: خانه سینما آمادگی دارد از حیث نظری، تشریحی و نگارشی هم در تهیه سندهای مربوط به سینما با شورا همکاری نماید و همچنین محسن امیریوسفی و علی لقمانی در مورد مشکلات سینمای فرهنگی و اجتماعی، تعریف مشاغل سینمایی در بیمه تامین اجتماعی، بیمه هنرمندان و همچنین موضوع هوش مصنوعی در سینما نظراتشان را ارائه کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه از حضور و توضیحات اعضای هیات رئیسه خانه سینما تشکر کرد و گفت: قرار است برخی از اسناد از جمله سند سینما با استفاده از نظرات صنوف و نخبگان هر حوزه مجددا بررسی شود.
صالحی افزود: گفتگو باعث رفع سوءتفاهمها میشود. اصولا همه ما باید توجه داشته باشیم مقدار زیادی از مشکلات اجتماعی از این بابت است که با یکدیگر سخن نگفتهایم.
وی با با بیان اینکه تبادل نظرات موجود، موجب ایجاد نقاط اشتراک میشود، افزود: دغدغههای مشترکمان کم نیست و میتواند به مسیر آینده کشور به طور عام و سینما به طور خاص کمک کند.
صالحی درباره اسناد بالادستی فرهنگی و ضمانت اجرایی آن گفت: درباره برخی سندها با دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت کردهام و قرار شد برخی اسناد مجددا در شورای هنر بررسی شود تا نظر حداکثری اعضا و ذینفعان آن تأمین شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: معتقدم ممکن است برخی از سوءتفاهمهای پیش آمده درباره اسناد، به دلیل عدم انتقال مناسب محتوای آنها باشد که میتوان با سخن گفتن درباره موضوعات به وفاق رسید.
وی گفت: باید به سینمای اندیشهورز توجه بیشتری کنیم و اگر دلایلی وجود دارد که سینمای فرهنگی و اجتماعی، کودک و نوجوان و... تضعیف شده با همفکری یکدیگر آن را حل کنیم.
در این جلسه همچنین گزارشی از برگزاری سی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی توسط خانم دکتر جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ارائه شد و سند ملی مکتب هنر رضوی، که توسط مرکز آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی تهیه و به شورا ارائه شده بود، مورد بررسی اعضای شورا قرارگرفت و قرار شد با توجه به نظرات اصلاحی و تکمیلی اعضای شورای هنر در مورد آن، اصلاحات لازم صورت گرفته و در جلسه آینده شورا مصوب شود.
انتهای پیام/