دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به مناسبت چهلمین سال تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد مطرح شد؛

نقش زنان در جامعه، نقشی بی‌بدیل و غیر قابل انکار است/عدل باید از خانواده آغاز و به جامعه برسد

نقش زنان در جامعه، نقشی بی‌بدیل و غیر قابل انکار است عدل باید از خانواده آغاز و به جامعه برسد
هفتمین نشست الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانوده با حضور «فهیمه فرهمندپور» رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان و «محمد مهدی طهرانچی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، «عاصمه قاسمی» مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده و جمعی از صاحبنظران این حوزه در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 941489

به گزارش خبرگزاری آنا، هفتمین نشست از سلسله رویداد‌های طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با موضوع امکان سنجی و آسیب شناسی سیاستگذاری با برش جنسیتی در خصوص مراکز و فعالیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی شنبه ۲۶ آبان برگزار شد.

فهمیه فرهمندپور، دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست با اشاره به برنامه‌های ویژه این ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در ستاد خانواده و زنان، تصمیم گرفتیم ذیل عنوان الگوی «حکمرانی تمدنی» که مصوب دبیرخانه بود، مجموعه رویداد‌هایی را طراحی کنیم که هدف آن تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده است. این برنامه شامل سلسله نشست‌هایی است که به مسائل و چالش‌های کلیدی این حوزه پرداخته و تلاش می‌کند با طرح سوالات و مسائل اساسی، به پاسخ‌­هایی ساختارمند و راهگشا دست یابد.

وی در ادامه افزود: در کمتر از یک ماه ده نشست برنامه‌ریزی کردیم که تا پنجم آذر برگزار خواهند شد. این نشست‌ها با هدف پاسخگویی به مسائل مختلف حوزه زنان و خانواده، ابعاد متنوعی از حکمرانی را پوشش می‌دهند.

فرهمندپور با اشاره به تنوع موضوعات مطرح‌شده در این نشست‌ها گفت: ما در اولین نشست به موضوع حکمرانی مردمی‌سازی پرداختیم. در تعامل با قوه قضاییه، به مباحث حکمرانی و نظام دادرسی در حوزه زنان و خانواده توجه کردیم و با شهرداری تهران نیز موضوعات مربوط به مدیریت شهری و شهر خانواده‌محور را دنبال می‌کنیم. همچنین با حوزه علمیه برای بررسی مبانی علوم دینی نظریه جنسیت، با مجلس شورای اسلامی امکان‌سنجی تدوین قانون جامع خانواده و در این نشست درباره آسیب‌شناسی سیاست‌گذاری حوزه علم و فعالیت‌های علمی برش جنسیتی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم.

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: این نشست‌ها تلاشی است برای حل مسائل کلیدی و مهم حوزه زنان و خانواده در چارچوب الگوی حکمرانی تمدنی و امیدواریم که بتوانیم از یکپارچه‌سازی این پاسخ‌ها، به الگویی جامع و موثر در این زمینه دست یابیم.

«عاصمه قاسمی» مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده ضمن سپاس از «محمد مهدی طهرانچی» ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در نگاه نو و حمایتی ایشان به این حوزه؛ با تأکید بر اهمیت نقش و جایگاه زنان در جامعه امروز، گفت: نقش زنان در جامعه، نقشی بی‌بدیل و غیر قابل انکار است و پیشرفت کشور مدیون تلاش تمام زنان و مردان این مرز و بوم است. در دانشگاه آزاد اسلامی نیز بانوان در دهه‌های گذشته و در حرکت جدید دانشگاه به عنوان گام دوم، دوشادوش آقایان برای توسعه این دانشگاه تلاش می‌کنند.

وی ادامه داد: البته نقش زنان به دلیل نقش‌های مضاعفی که در خانواده نیز برعهده دارند، قابل توجه‌تر است و باید به آن توجه ویژه داشت. این توجه محدود به مادران شاغل در مجموعه‌های علمی نیست؛ بلکه باید برای تمامی بانوانی که خودسرپرست یا پرستار والدین خود هستند نیز برنامه داشت. ایشان دانشگاه آزاد اسلامی را نهادی پیشرو در توجه و برنامه ریزی جهت تسهیلگری حضور موثر بانوان در محیط علمی و همزمان ایفای نقش‌های آنان در خانواده معرفی کرده و از برخی قوانین ابلاغی در این راستا از جمله ابلاغ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با حمایت‌های ویژه از بانوان عضو هیات علمی و همکار نام برد. در ادامه ایشان از تشکیل کانون تدوین الگوی زیست اجتماعی بانوان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

در ادامه طهرانچی در ارائه مبسوطی به بیان تفاوت نگاه به محیط علمی دانشگاه و نوع تعریف سازمان یا نهاد از این محیط پرداخته و ساختارمند بودن را لازمه هر سازمان و عدالت و مودت محور بودن را از ضروریات نهاد دانشگاه عنوان کرد.

طهرانچی در قسمتی از سخنان خود بیان داشت: در نگاه سازمانی جنسیت مهم نیست و زن یا مرد بودن مورد اهمیت نیست. افراد در برابر مسئولیت خود یکسان دیده میشوند، اما اگر قرار شد دانشگاه را نهاد ببینیم و مودت بر این نهاد حاکم شد توجه جنسیت و به تبع به نقش‌های مختلف بانوان از جمله مادری و همسری نیز معنا پیدا می‌کند.

عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مودت نتیجه نظم رفتاری و عدالت اجتماعی نتیجه نظم ساختاری است، گفت: عدل باید از خانواده آغاز و به جامعه برسد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در سازمان نگاه از بالا به پایین و اداری بین اجزا وجود دارد. ولی در نهاد ارتباط هم افزا بین اجزا وجود دارد.

لازم به ذکر است این نشست با موضوع کلی «امکان سنجی و آسیب شناسی سیاستگذاری با برش جنسیتی در خصوص مراکز و فعالیت‌های علمی آموزشی و پژوهشی» و ذیل عناوین:

۱. ضرورت و چرایی سیاستگذاری در نظام علمی آموزش و پژوهش با شاخص جنسیت

۲. ارزیابی و آسیب شناسی سیاستگذاری در نظام علمی آموزش و پژوهش بر مبنای جنسیت (به طور مثال قانون جمعیت در مراکز علمی آموزش پژوهشی)

۳. بررسی فرآیند‌ها سیاستگذاری مرتبط با حوزه علمی آموزش و پژوهش با برش جنسیتی (نقش مراکز آموزشی پژوهشی و پژوهشکده ها/ نقش دولت‌ها/...)

۴. آینده پژوهی نقش‌های خانوادگی زنان در پرتو فعالیت‌های علمی با تاکید بر سیاستگذاری‌ها با برش جنسیتی

۵. آینده پژوهی تاثیر سیاستگذاری با شاخص جنسیت بر وضعیت فرزند آوری بانوان کنشگر عرصه علمی

۶. آینده پژوهی وضعیت جسمی و روانی زنان کنشگر عرصه علمی در پرتو سیاستگذاری با برش جنسیت برگزار شد.

در ادامه این جلسه برخی حاضران به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند و مقرر شد نظرات جمع بندی و به شورای فرهنگی اجتماعی زنان ارسال گردد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب