فیبرنوری تحولی عظیم در ارتباطات/ مزیتهای انتخاب فیبر نوری از کابل مسی چیست؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این روزها واژه فیبرنوری را زیاد میشنویم و لزوم رسیدن آن به همه نقاط کشور یکی از مهمترین برنامه های دولتها برشمرده میشود. کابل فیبر نوری از سریعترین رسانههای انتقال برای کابل کشیهای جدید و ارتقا کابل کشیهای قدیمی است و مزیت آن نسبت به کابلهای مسی پهنای باند بیشتر، تضعیف کم و فاصله بیشتر، امنیت فیبر نوری و ایمنی و قابلیت اطمینان، توسعه و هزینه آن است. فیبر نوری یا تار نوری رشته باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که میتواند نور وارد شده از یک سر را، از سمت دیگر خارج کند. کابل فیبرنوری دارای پهنای باندی بسیار بالاتر از کابلهای معمولی است با این فناوری میتوان دادههایی مانند تصویر، صوت و غیره را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
از آنجا که فیبر نوری پهنای باند بسیار بیشتری از مس را فراهم و تا ۱۰ گیگابایبت در ثانیه را استاندارسازی میکند همچنین کابل فیبر نوری میتواند اطلاعات بیشتری را با کیفیت بهتر از سیم مسی حمل کند. به همین دلیل شرکتهای تلفن و تلویزیون کابلی در حال تبدیل زیرساخت خود به فیبر هستند. از آنجا که سیگنال فیبر نوری نور است در طول انتقال، افت سیگنال کمتری اتفاق میافتد و دادهها میتوانند در سرعتهای بالاتر و فواصل بیشتر حرکت کنند.
اطلاعات ارسالی با کابل فیبرنوری ایمن بوده و پراکنده نمیشود و همچنین شنود آنها دشوار است در زمان شنود کابل نظاررت و مانیتورینگ آن به دلیل نشت نور از کابل بسیار آسان میباشد. در این صورت اگر تلاشی برای شکستن امنیت فیزیکی فیبر صورت بگیرد متوجه میشوند. شبکههای فیبر نوری قادر به قرار دادن تمام لوازم الکتریکی و سخت افزارها در یک مکان مرکزی به جای دیوارها و تجهیزات در سراسر ساختمان است.
انتقال داده فیر نوری بسیار قابل اعتماد و مصون از بسیاری از عوامل محیطی که کابل مسی را تحت تاثیر قرار میدهد است. همچنین به دور از تداخل الکتریکی تداخل فرکانس رادیویی و... میباشد. فیبرنوری حساسیت کمتری از مس نسبت به نوسانات دما دارد و علاوه بر آن میتواند در تماس مسقتیم باخاک و حتی زیر آب قرار گیرد.
فیبر نوری سبکتر نازکتر و با دوامتر از کابل مسی است و مقاومت کششی آن حدود ۱۰ برابر کابل مسی است. مدیریت سایز کوچک آن آسان بوده و فضای خیلی کمتری را در داکتهای کابل کشی میگیرد.هزینه کابل قطعات و سخت افزار به طور پیوسته در حال کاهش است محافظت فیبر نوری کم هزینهتر بوده و خرابی کمتری دارد و همچنین نیاز کمتری به سخت افزارهای شبکه دارد. به دلیل ظرفیت بالا فیبر نیاز به کابل کششی مجدد برای عملکرد بیشتر شبکه ندارد.
گفتنی است طرح توسعه پروژه فیبرنوری از جمله اتفاقات خوبی بود که طی سالها در حوزه ارتباطات و فناوری رخ داد چراکه در بسیاری از کشورها انجام شده و از ضروریات توسعه شبکه و اینترنت محسوب میشود. به عبارتی اگر اینترنت همراه هم توسعه و سرعت خوبی داشته باشد باید پروژه فیبرنوری در مسیر خوبی حرکت و ادامه پیدا کند و نیاز است در دولت چهاردهم ادامه پیدا کند تا به هدف نهایی خود برسد.
انتهای پیام/