استان فارس سکوی توسعه ایران خواهد شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری انا، ساعتی پیش هفدهم آبان ماه در مراسم افتتاح بازار هنر شیراز، علی همتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران در صحبتهایی گفت: شیراز شهر جهانی صنایع دستی است و با پیوست ناگسستنی که در صنایع دستی و گردشگری دارد،ما بران شدیم برای نخستین بار در شرکت توسعه گردشگری دست به کار بزرگی بزنیم و این کار حاصل تلاش هجده ماهه ما با شهرداری است.
وی در ادامه افزود: هدف ما آموزش و ترویج صنایع دستی و گردشگری نه فقط برای شهر شیراز بلکه همه مردم ایران در عرصههای آموزش و ترویج و صادرات است.
سپس محمدحسن اسدی شهردار شیراز نیز در صحبتهایی گفت: ما در سال ۹۳، دو هزار متر زمین در بافت تملک کردیم. تجمیع چندین پلاک اینجا کار دشواری بود از ابتدا نامش بازار هنر شد و در سه طبقه با ۶۳غرغه از محل اوراق قرضه ساخته شد. الان از شهرهای مختلف به اینجا امده اند و صنعت و هنرمندی شان را به رخ میکشند، چون صنایع دستی امری تصنعی نیست. امیدوارم شهر شیراز بعنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهردار شیراز بعنوان شهردار این شهر به رسالت خود عمل کند. در چهار هفته گذشته دو بار دکتر امیری وزیر اینجا حضور پیدا کردند. انچه خواسته ما است ثبت جهانی مجموعه زندیه است. مقدماتش فراهم شده و توافقات و قراردادها را بستیم تا این اتفاق در کلان شهر شیراز رخ نهد.
در ادامه وزیر میراث فرهنگی لوح یادبود بازار هنر شیراز را امضا کرد.
سیدرضاصالحی امیری وزیر میراث فرهنگی نیز در جمع خبرنگاران گفت: آنچه امروز دراین بازار میبینید جلوه ای از زیباشناختی معماری و فرهنگ ایرانی است، کار بسیار زیبایی با همت شهرداری شیراز و همکاری شرکت توسعه گردشگری صنایع دستی در ایران ایجاد شده است که تا به حال مغفول مانده بود.
وی در ادامه افزود: هم اکنون بیش از پانصد هزار نفر در سی و یک استان در تولید صنایع دستی در کشور مشغول هستند از گیلان تا سیستان بلوچستان و ... خلاقیت های دست زنان و مردان ایرانی انسان را خیره میکند. امروز میبینید کارهای هر یک از استان ها از یکدیگر هم زیباتر است از سفال لاله جین تا کارهای زیبای میبد و بسیاری از آثار زیبای شهرهای ایران و ...
صالحی امیری اظهار داشت: ما در برنامه هفتم تکلیف داریم که سالانه صدهزار نفر اشتغال داشته باشیم، یعنی از پانصدهزار نفر باید به یک میلیون نفر اشتغال برسیم. امروز صبح در جلسه چند ساعته با پنجاه تن از مسئولان صنوف مختلف صنایع دستی در کشور مسائل و مشکلاتشان را از نزدیک شنیدم و یادداشت کردم.
وی در این باره یادآور شد: سه مسئله اصلی است که باید به آنها پاسخ دهیم نخست امنیت شغلی و بیمه، دوم تسهیلاتی که هنرمندان باید داشته باشند تا شغلشان را گسترش دهند . صنایع دستی شغل کم هزینه ای است هر شغلی را میتوان با سی میلیون تومان ایجاد کرد. نکته سوم بازاریابی داخلی و خارجی است باید ما ذائقه جامعه را به این سمت سوق دهیم و تلاش کنیم موانع صادرات را رفع کنیم من نسبت به آینده صنایع دستی ایران امیدوارم خوشبختانه در فارس که تجمیع همه زیبایی های یک ملت است بیش از سه هزار اثر میراثی که انسان را خیره می کند و بیش ازچهارصد مجموعه صنایع دستی در استان شکل گرفته است.
وی اظهار داشت: مجموعه وسیعی بیش از بیست و دو هزار نفر دراین حوزه اشتغال دارند و خوشبختانه استاندار این استان هم انگیزه جدی دارد و من شخصا معتقدم شیرازو فارس سکوی توسعه ایران خواهد شد و مطمئن باشید که این اتفاق با تمرکز بر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می افتد.
انتهای پیام/