«سرّ نی»؛ برگهایی تازه به گنجینه خوشنویسی ایران تقدیم کرد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، «سرّ نی» که صبح روز دوشنبه 24 خرداد ساعت 11 صبح در نگارخانه خیال این مجموعه گوهرهایی تازه از گنجینه هنر خط را به نمایش گذاشت مجموعه ای از حدود 80 اثر از استاد منوچهر نوح سرشت هنرمند شاخص و صاحب نام خوشنویسی ایران است که در ابعاد و گرایش های متنوعی از چلیپا، کتیبه، کتابت و سیاه مشق و در گستره مضامینی از کتابت آیات وحی تا غزلیات حافظ و دیگر سخنوران پارسی ارائه شده است.
بخشی از این مجموعه به کتابت های قرآنی هنرمند اختصاص دارد که پس از کتابت استاد حسن میرخانی دومین کتابت کامل قرآن به خط نستعلیق در صد سال اخیر محسوب می شود و به زودی با عنوان «قرآن ثمین» رونمایی خواهد شد. اما بخش قابل توجه دیگر در «سرّ نی» نمایش خطوط ارزشمندی از استادان ماندگار تاریخ خوشنویسی ایران: زنده یادان سیدحسین میرخانی، حسن زرین خط، سید حسن میرخانی، علی اکبر کاوه که استاد منوچهر نوح سرشت، افتخار شاگردی تمامی این بزرگان را در کارنامه خود دارد از مجموعه شخصی خود برای نخستین بار است که فرصت کمیابی برای همه علاقه مندان هنر خوشنویسی محسوب می شود.
در مراسم گشایش این نمایشگاه کاوه تیموری پژوهشگر و صاحب نظر حوزه خط و خوشنویسی با بیان سوابقی از فعالیت های این هنرمند یادآور شد: «نوح سرشت از کسانی است که ایمانشان به کار حرفه ای است. او با سرمایه شاگردی استاد سید حسن میرخانی و زرین خط یک شیوه ابداعی را پایه گذاشت که من آن را شیوه تکمیل شده استاد حسن نام گذاشته ام. وی در ادامه با اشاره به قول استاد نوح سرشت که در مراحل کتابت قرآن هر چه پیش تر می رفتم احساس می کردم که خطم پخته تر می شد گفت: چه توفیقی برای یک هنرمند از این می تواند بالاتر باشد. وی با بیان ویژگی مهم این کتابت که برای اولین بار با خط نستعلیق مطابق صفحه نگاری عثمان طه صورت گرفته افزود: کار ایشان از جهتی بی سابقه است و می توان آن را: ترجمه خط نسخ عثمان طه به خط نستعلیق ایرانی نامید.»
گفتنی است در این مراسم حضور بسیاری از چهره های برجسته خوشنویسی کشورمان از جمله: عطارچیان، ساعتچی، آیات، گلپایگانی، ترابی، ملک زاده، دماوندی، علی و نیز هاشمی نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و براتی به نمایندگی از انجمن خوشنویسان ایران چشمگیر بود. «سّر نی» جلوه نفیس دیگری از کلام نور و میراث حکمت و ادب ایرانی به روایت هنر خوشنویسی تا 12 تیر میزبان علاقه مندان این هنر خواهد بود.
انتهای پیام/