«نقش جهان» دیگری در قزوین
به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و حمیده چوبک چهره ماندگار میراث فرهنگی و مدیر پایگاه میراث ملی «الموت» گزارشی از نحوه، چگونگی و آماده سازی پرونده الموت برای ثبت جهانی ارائه کردند. در این جلسه که آقای اعلایی استاندار و آبنوش و محمدبیگی نمایندگان محترم قزوین نیز حضور داشتند بر بسیج همه امکانات و نیروهای استانی برای تأمین زیرساختها تأکید ویژه شد.
بازدید از موزه شهر قزوین در دولتخانه صفوی و موزه سنگ نگارهها از دیگر برنامههای سفر بود. قزوین دارای ۱۰ موزه است: خوشنویسی، شهدا، خانه یزدی ها، موزه کشاورزی، موزه مردم شناسی حمام قجر، موزه عمارت چهل ستون، موزه شهربانی و بلدیه از موزههای قزوین است.
استان قزوین ۱۱ درصد از آثار ملی ایران را در خود جای داده است؛ مسجدها، امام زادهها و بقعه ها، بازارها، آب انبارها، قلعه ها، آرامگاه ها، حمام ها، خانه ها، دروازه ها، کلیساها، مدرسه ها، کاروانسراها. «کاروانسرای سعدالسلطنه» در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
در نشست با مدیرکل، معاونان، مدیران شهرستانها و پایگاههای میراث فرهنگی از دیگر برنامههای سفر به قزوین بود. همکاران خدوم و پرتلاش با امکانات و اعتبارات محدود، اما با اراده و پشتکار مثال زدنی وظایف و مأموریتهای محوله را انجام میدهند.
محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین گفت: ثبت جهانی الموت، اجرای طرح آزاد سازی دولتخانه صفوی و ایجاد میدان دارالشفا قزوین را در کانون توجهات مردم ایران و جهان قرار میدهد. او گفت مراسم «پنجاه به در» که ویژه ایام نوروز در استان قزوین نقش بزرگی در همبستگی مردم، شور و نشاط اجتماعی و توجه به محیط زیست و طبیعت را ایجاد کرده است.
بازدید از چند بنای تاریخی مرمت شده از جمله «بنای ارثیه» و کاروانسرای خورشید که در حال ساخت بوتیک هتل میباشند و گفتوگو با مسئولان و دست اندرکاران آن از جمله برنامههای این سفر بود.
انتهای پیام/