دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آموزش و پرورش باید به مقوله آسیب‌های اجتماعی ورود جدی کند

آموزش و پرورش باید به مقوله آسیب‌های اجتماعی ورود جدی کند
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید مراقب آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان باشیم، زیرا بسیاری از الگو‌های رفتاری تغییر کرده است.
کد خبر : 936143

به گزارش خبرگزاری آنا، امروز همایش انجمن اولیا و مربیان در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این مراسم اظهار کرد: نقش والدین در تربیت دانش‌آموزان، نقش نخست است و هر چه بیشتر زمان بگذارند و سرمایه‌گذاری کنند، موفقیت مدرسه بیشتر خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه گاهی تصور می‌شود پشتیبانی لازم در حوزه سخت‌افزاری یا حتی ثبت‌نام در مدرسه می‌تواند موفقیت فرزندان را تأمین کند، تصریح کرد: اما این‌گونه نیست؛ آنچه می‌تواند موفقیت فرزند ما را در آینده رقم بزند، توجه والدین به نیاز‌های تربیتی دانش‌آموز است.

کاظمی یا بیان اینکه تأمین این نیاز‌ها به رابطه والدین با مدرسه مرتبط است، ابراز کرد: باید در فضای ارتباط بین اولیا و مربیان در مدارس، این رویکرد حاکم شود که والدین برای کمک به تربیت فرزندان نیازمند شناخت فرزند خود هستند.

وزیر آموزش و پرورش شرط اول برای موفقیت در تربیت را پذیرش وضعیت و شرایط دانش‌آموز تلقی کرد و ادامه داد: نخستین گام موفقیت، شناخت استعدادها، نقاط ضعف و قوت فرزندان است. همچنین معلمی موفق است که در ارتباط خوب با والدین، دانش‌آموزان خود را به خوبی بشناسد.

کاظمی با بیان اینکه معلم موفق فردی است که از هر دانش‌آموز انتظاراتی متفاوت داشته باشد، اظهار کرد: چون استعداد و ظرفیت‌های آنها کاملاً متفاوت است. والدین و معلمان باید بدانند در برابر یک دانش‌آموز پرخاشگر چگونه رفتار درستی داشته باشند.

وی با بیان اینکه امروز مهم‌ترین خلل در والدین، نداشتن آگاهی لازم در مواجهه با مشکلات یا پرورش استعداد‌های فرزندان است، تصریح کرد: تأمین امکانات از اقدامات آتی مورد نیاز است. گاهی تصور می‌شود در اختیار گذاشتن امکاناتی همچون تبلت یا کامپیوتر برای فرزند یک خدمت عالی است، اما همیشه این‌گونه نیست.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید زمینه مشارکت والدین در فرایند تربیت در مدارس فراهم شود، عنوان کرد: این رویکرد در گذر زمان دچار فراموشی شده است.

وی با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان مدارس نقش خود را به خوبی ایفا نمی‌کند، ابراز کرد: والدین باید مهارت‌های جدیدی کسب کنند، مثلاً بدانند چگونه حضور فرزند خود را در فضای مجازی کنترل کنند. با وجود تغییرات در الگو‌های تربیتی، اما همچنان خانواده، اساسی‌ترین نقش را در شکل‌گیری شخصیت و رفتار دانش‌آموز دارد و مدرسه به عنوان اصلاح‌کننده رفتار می‌تواند اقدام کند.

کاظمی با بیان اینکه باید مراقب آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان باشیم، ابراز کرد: زیرا بسیاری از الگو‌های رفتاری تغییر کرده است. دانش‌آموزان امروز به واسطه فضای مجازی با انواع الگو‌های اعتیاد مواجه می‌شوند و باید آگاهی دانش‌آموزان و والدین را ارتقا داده و مهارت‌های لازم را در اختیارشان قرار دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب