امنیت غذایی در عصر نوآوری؛ گوشتهای گیاهی بهعنوان گزینهای پایدار
به گزارش خبرگزاری آنا، صادق شجاعی* طی یادداشتی تاکید کرد درباره گوشت های مصنوعی یادداشتی در اختیار خبرگزاری آنا قرارداد.
متن یادداشت به شرح زیر است؛
«گوشتهای مصنوعی میتوانند بر پایه سلولها، گیاهان و قارچها تولید شوند. تولید گوشت مصنوعی بر اساس این سه محور در دنیا در حال انجام است و این رویکرد به کاهش نیاز به کشتن حیوانات منجر میشود. امروزه با توانمندیهای علمی، میتوان گوشت را از سلولهای بنیادی عضلانی یا ایزولههای پروتئینی گیاهی در شرایط آزمایشگاهی تولید کرد.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر برسد. در این شرایط، اراضی زیر کشت نمیتوانند نیازغذایی این جمعیت را تأمین کنند و لازم است تولید مواد غذایی تا دو برابر افزایش یابد. در غیر این صورت، با افزایش قیمت مواد غذایی، ناامنی غذایی و افزایش فاصله میان طبقات اجتماعی مواجه خواهیم شد. تخریب اراضی کشاورزی، چرای بیش از حد دامها و تغییرات اقلیمی از جمله عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی هستند.
این روش میتواند گوشتی با بافت، طعم و بوی مشابه گوشت حیوانی تولید کند. همچنین، این نوع گوشتها دارای کلسترول و چربی کمتری هستند و افراد میتوانند همان میزان پروتئین مورد نیاز خود را از آنها دریافت کنند. توانایی تولید گوشت گیاهی شخصیسازی شده وجود دارد.
قیمت گوش گیاهی یک سوم گوشت حیوانی
این نوع گوشت میتواند بر اساس نیاز افراد مبتلا به بیماریهای مختلف، در قالبهای مختلفی مانند سوسیس و همبرگر تولید شود. قیمت گوشت گیاهی کمتر از گوشت حیوانی است و هزینه تولید گوشت گیاهی حدود یک سوم هزینه تولید گوشت حیوانی است.
تولید گوشتهای گیاهی مبتنی بر ایزولههای پروتئینی گیاهی، از جمله سویا و باقلا، دانست که حاوی ۸۵ تا ۹۰ درصد پروتئین هستند؛ که مصرف این مواد غذایی نه تنها مضر نیست، بلکه به حفظ سلامتی بدن کمک میکند. گوشت گیاهی میتواند مکملی برای گوشت حیوانی باشد و میتواند یک وعده غذایی را غنیتر کند. شجاعی به روند دریافت مجوزهای لازم برای تولید گوشت گیاهی اشاره کرد و گفت: به زودی این محصولات بر مبنای ایزولههای پروتئینی باقلا و نخود وارد بازار خواهند شد.»
عضو هیئت مدیره شرکت فناور امنیت غذایی*
انتهای پیام/