رگولاتوری اصلیترین چالش حوزه فینتک است
به گزارش خبرگزاری آنا، فینتک از جمله حوزههایی محسوب میشود که در سالهای گذشته توانسته رشد خوبی داشته باشد و در اقتصاد دیجیتال ایران نقش پررنگی بازی کند. شرکتها و کسبوکارهای متعددی در این حوزه به وجود آمدهاند و در صورت بهبود فضای اقتصادی کشور، در آینده به تعداد آنها افزوده خواهد شد. رشد کمی و کیفی فینتک مستلزم کنار رفتن موانع و چالشهای موجود در این حوزه است. حوزهای که به مانند برخی دیگر از بخشهای نوآور اقتصاد و صنعت ایران با چالش رگولاتوری دست و پنجه نرم میکند.
علی اخوان بهابادی، رئیس کمیسیون فینتک سازمان نصر تهران با اشاره به این چالش میگوید: «کسبوکارهای فینتک در ایران با چالشهای متعددی روبهرو هستند. رگولاتوری و تنظیمگری مهمترین چالش حوزه فینتک است. با توجه به اینکه به طور کلی حوزه مالی دارای سطح بالایی از تنظیمگری، مقرراتگذاری و نظارت است و از سوی دیگر به طور پیوسته شاهد نوآوری در این حوزه هستیم، تنظیمگری فینتک یک چالش همیشگی است».
او توجه به چالش رگولاتوری را از جمله اهداف کمیسیون خود در دوره هفتم سازمان نصر میداند. اخوان درباره اهداف و برنامههای کمیسیون فینتک سازمان برای حل چالشهای این حوزه میگوید: «بیشترین مشکلات فینتکها که صنف نیز باید آن را دنبال کند، در تعامل با نهادهای بیرونی است. تقویت ارتباط، اعتمادسازی، ایفای نقش کارشناسی و حضور در فرآیندهای تصمیمسازی یا تصمیمگیری جزء اهداف اصلی ما در کمیسیون فینتک است. طبیعتاً زیر حوزههای فینتک در خصوص چالشهای تنظیمگری یکسان نیستند و بعضی در اولویت قرار دارند. در کنار این، برخی حوزههای فینتک که جایگاه صنفی شکلیافتهای ندارند را باید جزء اولویتها قرار دهیم. تولید محتوا و انتشار آن نیز جزء موضوعاتی است که به اهداف و اولویتهای قبلی کمک میکند و امیدواریم با حمایت اعضای صنف در آن موفق باشیم».
رئیس کمیسیون فینتک سازمان در پایان صحبتهای خود با اشاره به فعالیتهای کمیسیون از زمان تشکیل خود میگوید: «کمیسیون فینتک در دوره هفتم در ابتدای راه است و جلسات آن به طور منظم برگزار میشود. قبلاً تلاشهای قابل تقدیری انجام شده است که حتما آنها را ادامه خواهیم داد. برای مثال کارگروه پرداختسازی که در دوره پیش تشکیل شد به طور فعال در ارتباط با شاپرک و بانک مرکزی موضوعات را پیش میبرد و در این دوره نیز ادامه دارد. دو کارگروه برای اولین بار تشکیل شد تحت عنوان کارگروه «داده و دسترسی باز» و کارگروه «رگتک». رئیس هر دو کارگروه تعیین شد و در حال برنامهریزیهای اولیه هستند و سپس عضوگیری خواهند داشت. کارگروه بلاکچین و رمزدارایی و کارگروه اینشورتک را نیز تشکیل دادیم. کمیسیون قبلاً فعالیتهایی در این دو حوزه داشت که در قالب این دو کارگروه بهتر دنبال خواهد شد. در کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور نیز چهار نفر از اعضای کمیسیون فینتک حضور دارند که باید از معرفی و حمایت سازمان و رئیس محترم آن تشکر کنم. در حال بررسی تشکیل کارگروه ولثتک نیز هستیم. همچنین برای استفاده از ظرفیت رویدادها، حضور در گفتگوها و پنلهای نمایشگاههای «الکامپ» و «بورس، بانک و بیمه» را پیگیری کردیم و اعضاء در هر دو نمایشگاه حضور فعال داشتند».
انتهای پیام/