دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

تاسیس ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان توسط متخصصان بازگشته به کشور/ از رفع مشکل سربازی تا جذب

تاسیس ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان توسط متخصصان بازگشته به کشور  از رفع مشکل سربازی تا جذب
قائم مقام معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی از تاسیس ۱۰۰ شرکت دانش بنیان توسط متخصصان بازگشته به کشور خبر داد و گفت: متخصصانی خارج از کشور می‌توانند بدون نیاز به حضور در کشور با ساخت محصول یا راه اندازی کسب و کار فناورانه کارت معافیت از خدمات دریافت کنند.
کد خبر : 932467

خبرگزاری آنا-گروه علم و فناوری؛ در همه دنیا، مهاجرت برای کسب دانش، تخصص و تجارب جدید در بهترین دانشگاه ها، شرکت‌ها و مراکز علمی و فناوری دنیا امری مثبت بوده و حفظ ارتباط اثرگذار و تعامل علمی و فناوری با سرزمین مادری اهمیت بسیاری دارد از اینرو سازمان توسعه همکاری‌های عملی و فناورانه بین المللی با ایجاد پلتفرم Connect+ تلاش کرده است پلی برای اتصال متخصصان، محققان و کارآفرینان برجسته ایرانی خارج با مراکز علمی و فناوری ایران با رویکرد اثرگذاری و نفش آفرینی متخصصان در رشد و توسعه ایران فردا ایجاد کند.

پلتفرم کانکت با همفکری جمعی از نخبگان ایرانی خارج از کشور طراحی شده و هدف اصلی آن، رفع چالش‌ها و دغدغه‌های نخبگان ایرانی علاقمند به همکاری با کشور، بدون لزوم بازگشت دائم به داخل است. آشنایی با ظرفیت‌ها و فرصت‌های علمی و فناوری داخلی، برقراری ارتباط موثر با اساتید، متخصصان، کارآفرینان و سازمان‌های داخلی و چابکی و شفافیت از جمله مزایای این پلتفرم است.

علیرضا سیدآبادی، قائم مقام معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره این پلتفرم گفت: +Connect سامانه‌ای است که برای بیش از ۱۴ هزار نفر از متخصصان ایرانی خارج از کشور ایجاد شده است. تاکنون بیش از ۷ هزار متخصص ایرانی خارج از کشور در قالب این شبکه با جوامع علمی و فناوری داخل کشور همکاری کوتاه مدت و بلند مدت داشته اند. بیش از ۳ هزار از همکاری‌ها به صورت بلند مدت بوده است.

وی افزود: تفاوت همکاری‌های بلند مدت و کوتاه مدت به نوع حمایت‌هایی آموزشی و پژوهشی این سازمان ارتباط دارد. این حمایت‌ها شامل فرصت‌های مطالعتی استاد مدعو و پسا دکتراست که جزو حمایت‌های بلند مدت محسوب می‌شوند. در این نوع حمایت فرد متخصص می‌تواند برای بازگشت به کشور و داشتن یک موقعیت همکاری در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی با پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های داخل کشور اقدام کند و قرارداد همکاری ببندد. یک سال الی یک سال و نیم اول پر ریسک‌ترین زمان بازگشت متخصصان به کشور محسوب می‌شود. در قالب این طرح می‌توانیم با این افراد همکاری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: حمایت دیگرمان پیرامون افرادی است که به هر دلیلی برای سر زدن به خانه و موارد دیگر به کشور سفر کرده اند. این افراد می‌توانند با ارائه سخنرانی یا برگزاری کارگاه شبکه تخصصی شان در داخل کشور توسعه دهند و با برقراری ارتباط با اساتید حوزه‌های خودشان در آینده همکاری‌هایی با کشور داشته باشند.

برطرف شدن مشکل کارت پایان خدمت متخصصان خارج از کشور

سیدآبادی گفت: حمایت دیگر این سازمان مربوط به نظام وظیفه است. در این حوزه برای مشکل کارت پایان خدمت متخصصان خارج از کشور با همکاری ستاد کل نیرو‌های مسلح دو حمایت تعریف کرده ایم. حمایت اول درباره نظام وظیفه در داخل کشور است. افرادی که قصد دارند به کشور برگردند، در کنار سایر حمایت‌ها و موقعیت‌هایی که امکان دارد برای همکاری با کشور برای آنها ایجاد شود، می‌توانند زیر نظر ستاد کل نیروی مسلح دوره آموزش و انجام کار پژوهشی شان را انجام دهند و از این حمایت‌ها بهره شوند و کارت پایان خدمت شان را دریافت کنند.

قائم مقام معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی افزود: دومین حمایت در ارتباط با نظام وظیفه در خارج از کشور است. با ستاد کل نیروی مسلطح از سال ۱۴۰۰ برنامه حمایت نظام وظیفه در خارج از کشور آغاز شده است. این نوع حمایت برای افرادی است که در خارج از کشور به عنوان استاد یا محقق در ۱۰۰ الی ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا فعالیت داشته اند یا دانش آموخته بوده اند؛ افرادی که در حوزه فناوری خارج از کشور جایگاه ویژه، توانمندی و تجاربی ارزشمند دارند و انتقال دانش آنها به کشور می‌تواند سر منشا اثر در حوزه تخصصی شان باشد.

وی تاکید کرد: این افراد می‌توانند بدون نیاز به حضور در ایران متناسب با نیاز‌های کشور، پروژه‌ای که برای انتقال دانش تجربه شان به کشور تعریف شده (ساخت محصول، راه اندازی کسب و کار و ...) را اجرا و در نهایت کار معافیت از خدمات دریافت کنند. بدین طریق موانع تردد آنها به کشور و همکاری آنها با جوامع علمی و فناوری کشور برطرف می‌شود.

حمایت‌های فناورانه از متخصصان بازگشته به کشور

وی اظهارکرد: حمایت دیگر این مجموعه در قالب بسته فناورانه است. در این بسته از متخصصان بازگشته به کشور که شرکت دانش بنیان یا استارت‌آپی ایجاد کنند، ایده‌های قابل اجرایی داشته باشند، نیازمندی‌های کشور را رفع سازند، حمایت می‌کنیم. به این افراد تا سقف یک میلیارد تومان بودجه اختصاص داده می‌شود. برای شتابدهنده‌ها نیز فضای برای استقرار تیم شان اختصاص می‌دهیم و تجهیزات مورد نیازشان را نیز برطرف می‌سازیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه فناورانه دو حمایت دیگر داریم. یکی از حمایت‌ها در قالب سخنرانی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی است. در این نوع حمایت نیاز‌های آموزش پذیر شرکت‌های داخلی از طریق ارائه سخنرانی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی توسط ایرانیان خارج از کشور برطرف می‌شود. 

سیدآبادی عنوان کرد: حمایت دیگر، حمایت پسا دکترای فناورانه است. در این حمایت، متخصصان در واحد‌های R@D (تحقیق و توسعه) جذب شرکت‌ها می‌شوند. حضور این فرد را تا سقف ۳۰ میلیون تومان به صورت سهم ۵۰ درصدی پرداخت می‌کنیم. همچنین به آنها گرنتی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان داشته می‌شود.

وی یادآورشد: در نظر داریم با حمایت پسادکترای فناورانه، پیوند بیشتری میان صنعت و دانشگاه با الزامی کردن ایجاد دستاورد‌های پژوهشی در این همکاری‌ها ایجاد کنیم؛ با ارائه این دستاورد‌ها در کنفرانس‌ها و سایر رویداد‌های علمی_که دانشجویان و اساتید دانشگاهی حضور دارند_پیوند بیشتری بین صنعت و دانشگاه رقم می‌خورد.

تاسیس ۱۰۰ شرکت دانش بنیان توسط نخبگان بازگشته به کشور

قائم مقام معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی افزود: همچنین حمایت‌هایی برای برگزاری دو رویداد کانکت تاک و کانکت فروم داریم. کانکت فروم، رویدادی برای آشنایی جامعه ایرانی متخصص بازگشته به کشور با حوزه‌های فناوری داخل کشور است. این رویداد در چهارچوب نمایشگاه‌های بین المللی برگزار می‌شود. در این رویداد از مدیر‌های عامل شرکت‌های مطرح حوزه‌های مختلف دعوت به عمل می‌آید تا دانش و تجربه‌های خودشان را در اختیار متخصصان بازگشته به میهن در میان بگذارند. در کنار این رویداد نمایشگاهی برگزار و محصولات صنایع موفق عرضه و معرفی می‌شود.

وی گفت: رویداد کانکت تاک نیز برای انتقال تجربه موفق بازگشت متخصصان به کشور برای نخبگان داخلی طراحی و برنامه ریزی شده است. در هر رویداد که هر فصل با بیش از ۳۰۰ نفر از نخبگان داخلی برگزار می‌شود، نخبگان داخلی با تجربه رفتن به خارج از کشور و کسب دانش و بازگشت موفق به کشور آشنا می‌شوند. در این رویداد‌ها ۴ الی ۵ نفر از برترین متخصصانی که به کشور بازگشته اند تجربه شان را انتقال می‌دهند. رویدادی که دانش آموختگان ۲۰ دانشگاه برتر کشور مخاطب آن هستند.

سیدآبادی اظهارکرد: هرچند از سال ۹۴ (سال آغاز فعالیت) فراز و نشیب‌های زیادی در همکاری متخصصان خارج از کشور وجود داشت، اما تاکنون بیش از ۷ هزار همکاری بلندمدت و کوتاه مدت از طریق این پلتفرم با جوامع علمی و فناوری کشور داشتیم. بیش از ۴۰۰ نفر از متخصصان بازگشته به کشور نیز عضو هیات علمی دانشگاه شده اند. سال گذشته هم بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور توسط این افراد تاسیس شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب