آلعصفور؛ بازماندهای از عصر ملکالشعرای بهار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت استاد فقید زندهیاد «محمد آلعصفور» با حضور دانشجویان، استادان، کارکنان مسئولان ادارات و چهرههای علمی و دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد برگزار شد.
آلعصفور ادیب، سخنور و استاد دانشگاه، عالم فرزانه شیرازی و آخرین بازمانده از شاگردان استاد ملک الشعرای بهار در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی در محله لبِ آب شیراز بهدنیا آمد.
آلعصفور تحصیلات ابتدایی را در مدرسه مهذبیه شیراز که نزدیک به ۱۲۰ سال پیش تأسیس شده، گذراند و بخشی از علوم و سواد روز خود را نزد پدرش مرحوم زنده یاد فخرالاسلام آلعصفور که ریاست مدرسه را به عهده داشت به اتمام رساند.
این مدرسه در مجاورت مدرسه علمیه منصوریه واقع شده بود. او چهار سال را در این مدرسه به تحصیل علم و دانش پرداخت و پس از دریافت مدرک سیکل وارد دبیرستان سلطانی شد، این مدرسه در ابتدا حسینیه مشیر بود.
به گفته کارشناسان گردشگری این حسینیه در ایام محرم و صفر و دیگر مناسبتهای مذهبی محل اجرای مراسم و مجالس عزا بوده و یکی از نقاط مهم شیراز بوده که تعزیه در آن اجرا میشده و توسط سلطان الحاجیه وقف و به آموزش و پرورش سپرده شد و به احترام وی دبیرستان سلطانی نام گرفت.
آلعصفور از کلاس هفتم تا دوازدهم را در این دبیرستان به کسب علم و دانش پرداخت، بعد از این دوران در دانشگاه ادبیات و دانشسرای عالی تهران پذیرفته شد و از محضر استادان یگانه علوم
و ادب عصر خویش از جمله زندهیاد استاد ملکالشعرای بهار درس آموخت و در کلاسهای استادان بزرگ ادبی معاصر آقایان بدیع الزمان فروزانفر، جلالالدین همایی و محمد معین حاضر شده و بهرهها برد.
استاد آلعصفور ۲۰ عنوان کتاب در زمینه ادبیات و فلسفه نگاشته و دهها عنوان مقالات تخصصی در زمینه اخلاق، عرفان، ادیان و مذاهب، چهرههای ادبی و نقد و بررسی اشعار و متون پارسی به رشته تحریر در آورده که در نشریات تخصصی درج شده است، جبر و اختیار در شاهنامه، دستور زبان فارسی، عقاید خیام، شرح آموزههای روانشناسی در قرآن واحادیث، فلسفه و تحقیق در تاریخ بیهقی ازجمله کتابهای استاد دکتر محمد ال عصفور است.
او چند مدرک دکتری از چند کشور و مدرک خارج فقه و اصول خود را از حوزههای علمیه شیراز و قم دریافت کرده بوده است.
استاد آلعصفور در عمر شریف خود نزدیک به ۶۰ سال را به تدریس و تحقیق پرداخته و علاوه بر تدریس در مدارس در دانشگاههای دولتی و آزاد و پیام نور و از جمله در دانشگاه آزاد فیروزآباد و شیراز تدریس داشت.
پروفسور آلعصفور دارنده نشان مفاخر فارس و چهره ماندگار ادب عمر پربار خود را در راه کسب علم و دانش و تدریس و تربیت نخبگان علمی صرف کرده و ۲۷ مردادماه روی در نقاب خاک کشید و به دیدار حق شتافت.
انتهای پیام/