دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پیشرفته‌ترین ماهواره هواشناسی به مدار می‌رود

پیشرفته‌ترین ماهواره هواشناسی به مدار می‌رود
اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده تصمیم دارد ماهواره جدید و پیشرفته خود را بر فراز موشک فالکون هوی به مدار بفرستد.
کد خبر : 915140

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) تصمیم دارد در ماه جاری پیشرفته‌ترین ماهواره هواشناسی خود را که با نام «گوئس_یو نووآ» (GOES-U (NOAA شناخته می‌شود به مدار زمین ارسال کند.

چهارمین ماهواره از این سری ابتدای سال جاری میلادی از موقعیت ساخت خود به فلوریدا منتقل شد تا قبل از پرتاب تحت پردازش قرار گیرد. 

عملیات پرتاب این ماهواره قرار است بیست‌پنج ماه جاری و از مجتمع ۳۹‌ای در مرکز فضایی کندی ناسا صورت بگیرد. 

براساس اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده، امکان تماشای آنلاین عملیات فراهم است و علاقه‌مندان می‌توانند این پرتاب را قبل از آغاز آن به صورت زنده در وبسایت‌هایی که اطلاع‌رسانی می‌شود، تماشا کنند.

رکس انگلهارت، مدیر این ماموریت و مسئول برنامه خدمات پرتاب ناسا گفت: ماهواره حدود دو هفته دیگر به مجتمع ۳۹ منتقل می‌شود و برخی از آزمایشات و پیکربندی نهایی آن انجام می‌شود.

نخستین عرضه این سری از ماهواره‌ها در سال ۲۰۱۶ بود و پس از آن ماهواره‌های دیگری به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ عرضه شدند، اما ماهواره جدید هواشناسی در مقایسه با سه نسخه قبلی خود کاملا کارآمدتراست و جزییات را به صورت دقیق ثبت می‌کند. 

این ماهواره همچنین به تجهیزات پیشرفته‌ای مانند دوربین‌های ماهواره‌ای با قدرت زوم بالا، سنسور‌های حرارتی و دستگاه‌های دیگر مجهز شده که با دقت و پایداری بالا اطلاعات هواشناسی را جمع آوری و ارسال می‌کند. پیش‌بینی حوادث طبیعی مانند تعیین پیشینه طوفان‌ها، سیل، سیلاب و افزایش میزان گرد و غبار از دیگر مشخصه‌های این ماهواره است که می‌تواند به مقامات هواشناسی در ارائه هشدار‌های به موقع و دقیق برای نجات مردم کمک کند.

پرتاب ماهواره مذکور با استفاده از موشک فالکون‌هوی که توسط شرکت فضایی اسپیس‌ایکس ساخته شده، نشان از همکاری فوق‌العاده میان ناسا، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده و صنعت فضایی خصوصی است. این پرتاب همچنین نشان دهنده تکنولوژی پیشرفته و قدرتمندی است که در ماهواره‌های جدیدتر استفاده شده و در ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد در زمینه هواشناسی بسیار مؤثر است. انتظار می‌رود پرتاب این ماهواره هواشناسی در ماه ژوئن انجام شود و نتایج بسیار موثر و حیاتی از این ماهواره جدید در آینده مشاهده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب