دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1393 - 15:17

کشف بقایای جسد خالق «دن‌کیشوت» پس از 400 سال + تصاویر

باستان‌شناسان اسپانیایی از کشف مقبره محبوب‌ترین نویسنده تاریخ این کشور و یافتن بقایای جسد او و خانواده‌اش و اشیای منحصر به‌فرد متعلق به آنها خبر دادند.
کد خبر : 9127

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، باستان‌شناسان اسپانیایی معتقدند که در مادرید به استخوان‌های میگوئل دو سروانتس، شاعر و نویسنده اسپانیایی قرن شانزدهم و هفدهم میلادی و خالق «دن کیشوت» دست یافته‌اند. به گفته این پژوهشگران آنها توانسته‌اند 400 سال پس از مرگ سروانتس استخوان‌های وی و همسرش را پیدا کنند.



به گزارش بی‌بی‌سی این اجساد در صومعه‌ای موسوم به «تثلیثی‌های پابرهنه» (Barefoot Trinitarians) در مادرید کشف شده است. پژوهشگران گفته‌اند که جدا کردن و تعیین هویت استخوان‌ها که به شدت آسیب دیده‌اند، از اشیا و اجزای دیگر کاری دشوار است و ادامه دارد.



نویسنده «دن کیشوت» در سال 1616 دفن شد و کلیسا یک سال بعد ساخته شد. بقایای جسد سروانتس در اواخر قرن هفدهم میلادی به این مکان منتقل شد و سنگ قبر و بقایای مردی که در اسپانیا به او «شاهزاده کلمات» لقب داده‌اند، برای سه قرن گم شده بود.


به گفته پدرو کورال، مدیر امور هنری، ورزشی و توریسم شورای شهر مادرید، زندگی میگوئل دو سروانتس «مانند یک مرد فقیر به پایان رسید. یک کهنه سرباز جنگ با زخم‌هایی که از نبرد بر تن او بر جا مانده بود.»




گروهی مرکب از 30 پژوهشگر توانستند با استفاده از دوربین‌های مجهز به دستگاه امواج فروسرخ، اسکنرهای سه‌بعدی و رادارهای مخصوص اکتشافات زیرزمینی موفق شدن محل دفن سروانتس را در دخمه‌ای فراموش شده در زیر ساختمان صومعه پیدا کنند. باستان‌شناسان در ماه ژانویه (دی) درپوش تابوتی را که روی آن MC نقش بسته بود، در اولین فرورفتگی از 33 تورفتگی پشت دیوار پیدا کنند.




مجسمه دن‌کیشوت و خادم او، سانچو پانزا در خیابانی در مادرید که نام دن‌کیشوت را بر خود گرفته است


میگوئل دو سروانتس با نگارش «دن‌کیشوت» بنیانگذار رمان مدرن شد و اکنون لقب پدر رمان مدرن را گرفته است. او در سال 1547 در مادرید متولد شد و در سن 27 سالگی در جریان جنگی دریایی با عثمانی‌ها موسوم به نبرد لِپانتو مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد. در سال 1575 به اسارت نیروهای آلبانیایی و الجزایری درآمد و به الجزایر منتقل شد و پنج سال را در اسارت سپری کرد و پس از چهار تلاش اموفق برای فرار، بالاخره با پرداخت باج از جانب خانواده‌اش و تثلیثی‌ها آزاد شد و به مادرید بازگشت.



یادبود اسارت سروانتس روی دیوار صومعه «تثلیثی‌های پابرهنه»



اولین بخش از کتاب «مرد مبتکر: دن کیشوت از لامانچا» را در سال 1605 منتشر کرد و دومین کتاب را ده سال بعد، در سال 1615. وقتی که در سال 1616 در سن 69 سالگی از دنیا رفت، فقط شش دندان در دهان او مانده بود.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب