پورنجاتی: خیز انتخاباتی اطرافیان احمدینژاد با حکم رحیمی دچار سکته شد
این نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در پاسخ به سؤالی درباره واکنش جریان اصولگرا به حکم دستگاه قضا برای محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد و همچنین واکنش محمود احمدینژاد به این حکم که تلاش کرده آن را از دولت خود مبرا و به دولتهای گذشته نسبت دهد، اظهار کرد: البته اگر با این منطق بخواهیم ارزیابی بکنیم همه افراد هر کاری میکنند جزو باند حضرت آدم هستند؛ به این خاطر که از نظر ژنتیکی همه ما به یک نقطه شروعی میرسیم.
پورنجاتی اضافه کرد: اینگونه برخورد با ماجرا مضحک و غیرقابل قبول است و یک برچسب بسیار کودکانهای به شمار میآید. موضوع این است که به هر حال یک نفر با هر پیشینه سیاسی در ردههای مختلف اجرایی و غیره در یک دورهای به نام دولت آقای محمود احمدینژاد در دو پست و موقعیت مهم اجرایی و سیاسی مسئولیت گرفته است؛ رئیس دیوان محاسبات کشور در دوره مجلس هفتم بوده که اصولگراها در آن نقش داشتند و در آن زمان ریاست مجلس برعهده آقای حداد عادل بود. رحیمیانتخاب حداد عادل بود به عنوان کسی که قرار است نظارت بر تطبیق عملکرد دولت با قوانین مصوب مجلس داشته باشد. در این موضوع نمیشود تردید کرد.
پورنجاتی ادامه داد: بالاخره ما در انتخاب یک شخص، لابد معیارها و ملاکهایی را مد نظر قرار میدهیم و لابد مجلس اصولگرای هفتم در ایشان صلاحیتهایی دیده و احساس کرده است چنین فردی به درد این مسئولیت مهم نظارتی میخورد.
وی تأکید کرد: سهم مجلس اصولگرای هفتم در این مسئله و در پرش سیاسی رحیمی، بسیار مهم است. بعد هم آقای رحیمی، معاون پارلمانی احمدینژاد شد و بعد از آن، معاون اول رئیسجمهوری. در واقع، بالاترین مقام رسمی دولت بعد از رئیسجمهوری، معاون اول است.
تعابیر رحیمی درباره احمدینژاد، کاملا اعتقادی و عجیب بود
پورنجاتی با اشاره به اینکه "رحیمی در تمام آن مدت، مورد تأییدات کمسابقه و مکرر آقای احمدینژاد بود"، اضافه کرد: در همان شرایط بسیاری از مفاد همین اتهامات و مطالبی که اثبات و منجر به صدور حکم شد، مطرح میشد؛ یعنی آقای احمدینژاد به عنوان رئیسجمهوری این مسائل را میشنیده است و در عین حال به گونهای بیسابقه از او دفاع میکرد و حتی خط و نشان میکشید.
این نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی، در ادامه یادآور شد: تعابیری که آقای احمدینژاد در آن زمان به کار میبرد درباره اینکه اگر قوه قضاییه بخواهد نزدیک بشود به آقای رحیمی چنین و چنان خواهد شد، در آرشیو اخبار رسانهها ثبت است. حالا چگونه میتوان ادعا کرد که این فرد که یک زمانی در دولت آیتالله هاشمی استاندار بوده است، مفاسدش هم به همان دوره باز میگردد؟ مگر خود آقای احمدینژاد در زمان آقای مهندس موسوی فرماندار نبوده؟ در زمان آقای هاشمی استاندار نبوده؟ پس بگوییم آقای احمدینژاد بیش از آنکه به اصولگرایان نزدیک باشد، اصلا کاندیدای مهندس موسوی بوده است؟
پورنجاتی افزود: آقای احمدینژاد یک زمانی، در دوران ریاستجمهوریاش، بیشترین همت را علیه آقای رفسنجانی به کار بست. در واقع به چشم استکبار جهانی خودش به او نگاه میکرد و مجموعه فکری منتسب به آیتالله هاشمی را مورد هجمه قرار میداد. اگر بخواهیم با منطق آقای احمدینژاد و اصولگرایان پیش برویم، حتی میشود گفت خود آقای احمدینژاد هم مهره آقای هاشمی بوده است! که مضحک بودن آن اظهرمن الشمس است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه، این نوع واکنشها را از سر ناگزیری خواند و گفت: این اظهارات، بیش از آنکه اثر مثبت داشته باشد، نشاندهنده این است که متأسفانه در کشور ما بسیاری از انسانها در موقعیتهای رسمی و در موضع قدرت یا حتی در موضع کنش سیاسی نمیخواهند پیامدهای رفتار و کارنامه و عملکرد خودشان را بپذیرند. در واقع افراد، مسئولیتپذیر نیستند.
وی خاطرنشان کرد: هر وقت به اینجا رسیدیم که افراد در هر موضع و جایگاهی، دلیرانه و اخلاقمدارانه پیامدهای رفتار خود را پذیرفتند و اگر اشتباهی داشتند عذرخواهی کردند، قطعا وضع رو به پیشرفتی خواهیم داشت.
پورنجاتیاین واکنشها را ناشی از خیز حلقه اطرافیان احمدینژاد برای فعالیت سیاسی و حضور سیاسی به صورت زیرپوستی تلقی کرد و گفت: این خیز، با این حکم دچار سکته شده است. حتی اینکه میبینید بعضی از اصولگرایان واکنش نشان دادهاند به همین خاطر است.
وی تأکید کرد: امروز این جریان با جدیت، رهایی از زیر بار مسئولیت این پرونده سنگین را پیگیری میکند؛ در حالی که قطعا مرغ پخته هم از این فرافکنیها خندهاش میگیرد.
پورنجاتی تصریح کرد: حتی بیاطلاعترین شهروندان هم ذرهای تردید ندارند که آقای رحیمی صد درصد در چارچوب منویات آقای احمدینژاد و در چارچوب فکری و سیاسی وی فعالیت میکرده است.
وی افزود: رحیمی تعبیرهایی درباره آقای احمدینژاد داشته که همه اعتقادی بوده است و بیش و پیش از آنکه جنبه ارتباط همکاری و اداری داشته باشد. تعبیرها را همه خاطرشان هست که اگر قرار بود بعد از پیامبر اسلام، پیامبری مبعوث شود آقای احمدینژاد بود. با چنین حرفهایی که در گذشته بیان شده است،این حرفهای جدید واقعا اعجابآور و چیزی شبیه بارش برف در مردادماه است.
پورنجاتی در ادامه اظهار داشت: بیشتر این حرکتها به خاطر این است که فضای حاکم بر افکارعمومی در آستانه انتخابات درگیر موضوعات حاشیهای شود و به تدریج به خیال خودشان یک نوع پاکسازی ذهنی از واقعیتهایی که سالیان سال دامنگیر این کشور بود، صورت گیرد. قصد اینها تحت الشعاع قرار دادن واقعیتهای ناگواری است که در دوران هشت ساله دولت نهم و دهم کشور را درگیر کرد.
وی در پایان تأکید کرد: این جریانها باید بدانند که جامعه ما با گوشت و پوست خود درک کرده که چه اتفاقی افتاده است. جامعه ایرانی میداند که چه اتفاقی افتاده و چه کسانی دست اندرکار این ماجرا بودند. برخی ممکن است خودشان آلودگیهای اقتصادی پیدا نکردند ولی به هر حال ابزار و عوامل آن بودند بعضیها خودشان به نوعی گرفتار بودند. قدر مسلم این است که به مجموعه ارکان و اجزای اداره کشور لطمههای بزرگی زده شد و حرکتها بیشتر برای فرار از اینهاست.
انتهای پیام/