معلمی که آموزههای زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت میکند
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ضمن تبریک روز استاد اظهار کرد: اولین معلم بر اساس آموزههای معرفتی، دینی و قرآنی خداوند است.
وی افزود: پیامبر خودشان را معلم میدانند، معلمان باید این ویژگی را حفظ کنند و با ابعاد مختلف شخصیتی که دانشجو را پرورش میدهند، بتوانند ارتباط و شان را در دل دانش آموز بنشانند؛ چرا که به این امر بیش از گذشته احتیاج داریم و در این مسئله مهمترین نقش را معلمان دارند.
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: معلمان با وجود مشکلاتی که خارج از مدرسه و دانشگاه دارند و ذهنشان را درگیر کرده است، اما نباید هیچ زمانی از ایجاد امید و نشاط و آموزش و هیجان کلاس غافل شوند.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ادامه داد: هر چه اثر معلم در متعلم بیشتر باشد، بزرگی یک معلم را میرساند، برخی از معلمان ممکن است محتوای آموزشی را خوب منتقل کنند، اما در حوزههای دیگر اثر کمتری بگذراند. اما معلمی که علاوه بر تدریس تخصص خود به ارائه آموزههای زندگی هم میپردازد باعث ایجاد علاقه به درس در دانش آموز و دانشجو و شکل گیری ارتباط میان آنها با خداوند، جامعه، خانواده، امید به آینده، افزایش اعتماد به نفس و شجاعت و جسارت خواهد شد.
حجت الاسلام رستمی گفت: مجموعههای مختلف مدیریتی، سیاستگذاری، قانونگذاری، ارکان جوامع، جریان رسانه ها، گروههای فرهنگی و مرجع باید به بحث تکریم شهر معلم توجه کنند. به نظرم در این موضوع اگر آموزش و پرورش را آینده کشور بدانیم، باید گفت معلمان آینده سازان کشور هستند. هر کسی خارج از بدنه آموزش و پرورش به این موضوع توجه کند و مسئولیت خود را بشناسد، بداند که نقش دهی و فرصت دهی به معلم همان فرصت دهی به آینده سازی کشور خودش خواهد بود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ادامه داد: از ۵ سالگی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه رفتم، برادر بزرگتر بوده در کردستان عراق شهید شد و قبل از مرگشان به بنده سرود خمینیای امام را یاد داد، در آن زمان معلمی به نام آقای نوروزی داشتیم که در اوقات فراغت بنده را صدا میزد و میگفت رستمی شعر خمینیای امام را بخوان، پس از پایان سرود نمره ۲۰ را که آن زمان برایمان خیلی ارزشمند بود میگرفتیم.
حجت الاسلام رستمی گفت: انسان در هر مقطعی از زمان دارای معلم است، حتی دورهای پدر و مادر هر فردی به عنوان معلم محسوب میشوند. در آن زمان آقای گل محمدی معلم ابتدایی درس علوم بندت بودند، اما قواعد نماز را هم یاد میدادند و با توجه به اینکه ۴۰ سال از طلبگی بنده گذشته، اما همچنان نکات نمازی که ایشان فرمودند را به یاد دارم.
وی در پایان اضافه کرد: امام راحل به نوعی آموزههای تربیتی و جریان ترقی که در کشور راه انداختند، نسل ما به عنوان معلم میتواند به آن ارزشها افتخار کند.
انتهای پیام/