تولید زباله فضایی هند صفر میشود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سازمان فضایی هند تصمیم دارد برای همه فضاپیماهایی که به خارج از جو زمین پرتاب میشوند، اقداماتی تدارک ببیند که از مدار خارج شده و شرایط انتقال آنها به نقطه دیگری بدون هیچگونه آسیب و تبعات مهیا باشد.
سازمان تحقیقات فضایی هند ماه گذشته اعلام کرد که یکی از ماموریتهای ماهوارهای آن پس از بازگشت موشک و هنگام ورود به جو در مدار زمین سوخته و عملا هیچ زبالهای باقی نگذاشته است.
رئیس این سازمان هفته گذشته توضیح داد، از تکنیکهای مشابه خارج کردن مدار برای انجام ماموریتهای آینده بدون زباله تا پایان این دهه استفاده میکند تا در راستای پیشرفت و توسعه ماموریتهای فضایی از شکلگیری آسیبهای بعدی نیز جلوگیری شود.
سومانات، رئیس این سازمان در جلسهای به میزبانی کمیته هماهنگی زبالههای فضایی بین سازمانی (IADC) که ۱۳ عضو آن شامل همه کشورهای اصلی صنعت فضایی است، شرح داد: در طول سالهایی که در این حوزه صنعتی مشغول مطالعه و اجرای عملیات هستیم، متخصصان حوزه فضایی به قددی کسب مهارت کردهاند که میتوانند چالشهای مرتبط با مدیریت زبالههای ناشی از ماهوارهها را حل و فصل کنند.
در همین راستا هند اهدافی سرمایهگذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰ ماموریتهای فضایی بدون زباله را اجرا کند و این برنامه جهت حفظ فضاپیماها از احتمال برخورد و اجرای ماموریتهای فضایی به صورت بهینهتر است. زبالههای فضایی یک معضل جدی برای فضاپیماها و موفقیت ماموریتها در فضا به شمار میرود و اجرای این طرح اهداف اصلی این کشور شامل کاهش آلودگی و خطرات فضایی و افزایش دقت و ایمنی ماموریتهای فضایی را به واقعیت تبدیل میکند. این پیشرفت مهم فناورانه و علمی نشان از تعهد هند به محیط زیست و امنیت فضایی دارد.
انتهای پیام/