ساخت رباتهای صنعتی هوشمند برای خطوط تولید
علیرضا نوروزیان، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فعال در زمینه آیتی و سازنده رباتهای هوشمند صنعتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره آخرین محصول تولیدشده توسط متخصصان این شرکت توضیح داد: رباتهای صنعتی هوشمند برای فعالیت در تمام خطوط صنعتی و تولیدی ازجمله خط تولیدهای آرایشی و بهداشتی، قطعات صنعتی، مواد غذایی، لامپهای الایدی و بُردهای الکترونیکی طراحی شدهاند.
وی درباره کاربرد این رباتها ادامه داد: رباتهای هوشمند صنعتی، قابلیت جابهجایی کالا و اجسام در محیطهای صنعتی، کارخانهها و کنترل کیفی محصولات در خط تولید و تشخیص نقصهای احتمالی را دارند.
نوروزیان افزود: دقت، کیفیت و بهرهوری در خط تولید با استفاده از این رباتهای هوشمند در خط تولید افزایش مییابد.
این فناور حوزه رباتیک با بیان اینکه طراحی رباتهای صنعتی هوشمند از صفر تا صد نتیجه کار متخصصان داخلی است، گفت: طراحی این رباتها، ماحصل بومیسازی دانش رباتیک صنعتی است که در اکثر کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا، وجود دارد.
وی درباره کارکردهای دیگر رباتهای صنعتی هوشمند، بهویژه برای اتوماسیون غذایی و کنترل کیفیت محصول توضیح داد: نحوه طراحی این رباتها، بهگونهای است که امکان سفارشیسازی و افزودن برنامههای خاصی را برای هر مجموعه دارد.
نوروزیان ادامه داد: برای نمونه، پردازندهها و دوربینهای بهکاررفته در این رباتها، امکان رصد و کنترل کیفیت محصولات را در خطوط تولید دارند.
وی درباره گامهای توسعهای برای رباتهای صنعتی هوشمند و ویژگیهایی که در بهروزرسانیهای این محصول اضافه شده است، گفت: درجه آزادی ربات در بازوهای رباتیک، یکی از مهمترین قابلیتهایی است که به این رباتها اضافه شده است.
این مدیر دانشبنیان افزود: منظور از درجه آزادی در بازوهای رباتیک، قابلیت حرکتی رباتها و تعداد مفاصل بهکار رفته در آنها است. هرچه این درجه آزادی بیشتر باشد توان حرکتی و فضایی که ربات میتواند در آن حرکت کند نیز بیشتر میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، درباره عدد دقیق میزان درجه آزادی رباتهای صنعتی هوشمند اضافه کرد: نسخههای اولیه این رباتها با درجه آزادی ۳ ساخته شد؛ اما در نسخههای جدیدتر، درجه آزادی را به عدد ۴ افزایش دادهایم.
نوروزیان درباره تجاریسازی و نمونههای داخلی و خارجی این محصول توضیح داد: اکنون برای انعقاد قرارداد با چند شرکت داخلی وارد مذاکره شدهایم. تا قبل از ساخت این ربات در ایران، کشورهایی مانند آلمان، ژاپن و آمریکا، به این حوزه ورود کرده بودند.
انتهای پیام/