دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلاش آمریکا و ژاپن؛

روسیه از فعالیت هسته‌ای در مدار زمین منع می‌شود

روسیه از فعالیت هسته‌ای در مدار زمین منع می‌شود
ایالات متحده و ژاپن در تلاش هستند تا با تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد کشور‌های فعال در حوزه فضایی را از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در مدار زمین منع کنند.
کد خبر : 902537

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ایالات متحده و ژاپن قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کردند که در آن تاکید شده کشور‌ها باید از معاهده‌ای پیروی کنند که مانع از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا می‌شود؛ هدف این دو کشور از تصویب چنین قطعنامه‌ای ایجاد محدودیت و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای روسیه دز مدار زمین است.

یک منبع آگاه گفت که واشنگتن معتقد است مسکو در حال توسعه یک سلاح هسته‌ای ضد ماهواره مبتنی بر فضا است که انفجار آن می‌تواند با ایجاد اختلال در همه چیز از ارتباطات نظامی گرفته تا خدمات اینترنتی تلفن همراه باشد.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷ است که براساس آن قرار دادن «هر گونه اشیاء حامل تسلیحات هسته‌ای یا هر نوع دیگر از سلاح‌های کشتار جمعی را در مدار زمین ممنوع می‌کند»، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده و گفته است، استقرار یک سلاح هسته‌ای در مدار توسط معاهده ممنوع است اما، توسعه آن ممنوع نیست!

در این قطعنامه، ایالات متحده، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، از کشور‌های متعهد به این معاهده خواستند نه تنهدچنین سلاح‌هایی را در فضا قرار ندهند، بلکه توسعه ان‌ها را نیز در پیش نگیرند. 

واضح‌ترین نشانه عمومی که واشنگتن فکر می‌کند مسکو روی چنین سلاحی کار می‌کند، اظهارنظر سخنگوی کاخ سفید در ماه پیش بود. طبق معاهده کنونی فضای ماورای جو، ایالات متحده آمریکا و ژاپن تاکید کرده‌اند که هیچ کشوری نباید اسلحه‌های هسته‌ای را در فضا پرتاب کند. این تاکید به دلیل این است که نصب اسلحه‌های هسته‌ای در فضا می‌تواند منجر به افزایش تنش‌ها و تهدید امنیت جهانی شود.

این نکته مهم است که فضا تا کنون یک محل آزاد و بی‌طرف برای همه کشور‌ها بوده است و استفاده از آن به عنوان یک فضای نظامی و انجام فعالیت‌های نظامی در آن می‌تواند عواقب جدی داشته باشد. بنابراین، همکاری بین المللی برای جلوگیری از استقرار اسلحه‌های هسته‌ای در فضا بسیار حیاتی است.

ایالات متحده آمریکا و ژاپن همچنین بر توسعه تجهیزات نظامی فضایی تاکید کرده‌اند و معتقدند که هدف از فضا باید استفاده صلح آمیز و همکاری بین المللی و نه ایجاد تنش‌ها و تهدیدات نظامی باشد.

تأکید بر عدم نصب اسلحه‌های هسته‌ای در فضا نشان از تلاش برای حفظ صلح و امنیت جهانی است و نشانگر اهمیت همکاری بین کشور‌ها در حفظ فضای آزاد و بی‌طرف است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب