دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تأمین بودجه تلسکوپ‌ها چالش جدید اکتشافات نجومی

تأمین بودجه تلسکوپ‌ها چالش جدید اکتشافات نجومی
جامعه نجوم ایالات متحده بر سر تأمین بودجه هزینه‌های دو تلسکوپ‌ مهم تنش‌ها و چالش‌هایی ایجاد شده است.
کد خبر : 901149

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، در جامعه نجوم ایالات متحده بر سر تامین بودجه هرینه‌های دو تلسکوپ‌ مهم تنش‌ها و چالش‌هایی ایجاد شده است.

بنیاد ملی علوم (NSF) که دو رصدخانه قدرتمند نسل بعدی برای تامین حمایت مالی از آن استفاده کرده‌اند، با فشار مواجه شده است تا تنها با یک تلسکوپ فضای علمی را  پیش ببرد و این فشار به این دلیل است که ماه گذشته، هیئت ملی علوم که اساسا یک کمیته مشورتی برای رصدخانه است توصیه کرد، بودجه تلسکوپ غول پیکر خود را به ۱.۶ میلیارد دلار محدود کند؛ اگرچه این پول زیادی است، اما برای هر دو تلسکوپ کافی نیست و هیئت مدیره تاکید می‌کند، بنیاد ملی علوم فقط تا ماه مه سال جاری فرصت دارد تا تصمیم بگیرد که کدام تلسکوپ مجوز فعالیت خود را دریافت کند.

با این حال، هر دو تلسکوپ در حال حاضر در میانه مراحل ساخت هستند، هر دو به یک اندازه مهم هستند و در واقع قرار است هر دو با هم کار کنند تا اکتشافات مهمی برای ستاره شناسان محقق شود. این تلسکوپ‌ها برای دانشمندان شرایطی مهیا می‌کند تا آنچه که پیش از آن ممکن نبود را تماشا کنند و بهتر درک کنند. این دو تلسکوپ از جمله تلسکوپ‌های مهم و بزرگی هستند که برای مطالعه فضای خارج از زمین و اخترشناسی استفاده می‌شوند. 

 تلسکوپ‌های مذکور از نظر تکنولوژی بسیار پیشرفته هستند و اطلاعات بسیار حیاتی و ارزشمندی برای دانشمندان فضایی فراهم می‌کنند.

 این تلسکوپ‌ها برای مطالعه اخترشناسی به ویژه در طول موج‌های رادیویی بسیار موثر هستند، اما مشکلات تامین بودجه باعث شده است که داده‌های مهمی در آینده از دست رود. این مشکل باعث نگرانی بسیاری از دانشمندان و اخترشناسان شده است که برای دسترسی به اطلاعات مهم و ارزشمند به این تلسکوپ‌ها نیاز دارند.

بنابراین، نگرانی دانشمندان و اخترشناسان درباره این دو تلسکوپ بسیار جدی است و امیدوارند به زودی قادر به بهره‌گیری از عملکرد و امکانات آنها باشند تا بتوانند به خوبی و با دقت کافی اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری و تحلیل کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب