دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر ارتباطات:

منطقه اقتصادی پیام آینده درخشانی در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوا و فضا دارد

منطقه اقتصادی پیام آینده درخشانی در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوا و فضا دارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه صنعت هوایی پیام گفت: منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام آینده درخشانی چه در حوزه اقتصاد دیجیتال و چه در حوزه‌ هوا و فضا دارد.
کد خبر : 900459

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه صنعت هوایی پیام، ضمن تقدیر از حضور و مشارکت مردم در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری گفت: نکته مهمی که این دوره از انتخابات برای ما و مجموعه وزارت ارتباطات داشت این بود برای نخستین بار بخشی از فرایند احراز هویت و استعلامات به صورت برخط انجام شد که خوشبختانه بیش از ۹۹ درصد استعلامات در روز انتخابات کاملا به شکل برخط انجام گرفت؛ یعنی در زمان انتخابات از دور افتاده ترین نقاط روستایی تا شهرهای بزرگ شاهد پایداری ۹۹ درصدی ارتباطات بودیم.

زارع‌پور با اشاره به جایگاه و اهمیت منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: زمانی که برای نخستین بار به منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام آمدم به دوستان عرض کردم که این منطقه تکه ای جواهر است.

وی افزود: اگر این منطقه در گذشته مورد توجه ویژه قرار می‌گرفت می‌توانست به یکی از قطب‌های صنعت هوافضا و اقتصاد دیجیتال تبدیل شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام جایگاه ویژه‌ای هم به لحاظ جغرافیایی و نزدیکی به تهران، مزایای منطقه ویژه، حضور و فعالیت تعداد بسیار زیاد شرکت‌های دانش بنیان، استقرار گمرک تخصصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و در نهایت به لحاظ قرار گرفتن در کنار یک وزارتخانه تخصصی پنج عاملی است که برای این منطقه ظرفیت ویژه ای ایجاد کرده است. 

وزیر ارتباطات تصریح کرد: امروز خوشحالیم که با افتتاح نخستین نمایشگاه صنعت هوایی پیام ضلع ششمی در حال ایجاد شدن است که امیدوارم با همکاری بخش های ذیربط اعم از دولتی و خصوصی جایگاه ویژه ای برای این منطقه در حوزه هوا و فضا ایجاد شود. 

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه ساخت پارک علم و فناوری در حوزه هوا و فضا در منطقه ویژه اقتصادی پیام در پایان این مراسم گفت: امضای این تفاهم نامه می تواند جهشی در حوزه تولیدات دانش بنیان در عرصه هوایی با محوریت منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام ایجاد کند. 

وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به اهداف راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام گفت: عقبه و سابقه منطقه پیام به سی سال پیش باز می‌گردد که قرار بود در کنار وزارت پست، تلگراف و تلفن وقت بتواند به هاب پستی منطقه غرب آسیا تبدیل شود. 

وی افزود: این اتفاق متاسفانه نیفتاد و به نوعی این حوزه را به رقبا واگذار کردیم؛ ولی در دوره جدید به دنبال احیا این منطقه به ویژه در حوزه پستی و سایر حوزه ها هستیم و بر همین اساس تلاش و برنامه‌ریزی کرده‌ایم منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام را به قطب اقتصاد دیجیتال کشور تبدیل کنیم که اقدامات خوبی در این دوره در این زمینه انجام گرفته است. 

زارع پور تصریح کرد: به زودی گمرک تخصصی فناوری اطلاعات در این منطقه راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند فرایند واردات و صادرات این حوزه را تسهیل کند.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه تلاشمان این است که این منطقه را به قطب فعالیت‌های وزارت ارتباطات نیز تبدیل کنیم، گفت: در حوزه قطب مراکز داده ما بزرگترین و مهمترین مرکز داده را در منطقه پیام ایجاد خواهیم کرد که بخشی از آن نیز راه اندازی و برنامه ریزی شده است که حداقل هزار رک در این منطقه راه‌اندازی شود. 

وی افزود: در حوزه ابر دولت نیز قرار است میزبان تمام داده‌های دولتی باشد که در برنامه هفتم توسعه به قانون تبدیل شده است و تمامی دستگاه‌های دولتی مکلف هستند که تمامی داده‌های خود را در ابر دولت ذخیر کنند که یکی از پایه‌های آن در منطقه ویژه اقتصادی پیام خواهد بود.

زارع‌پور ادامه داد: در ارتباط با حوزه پست نیز که ماموریت نخست این منطقه بود با کشورهای همسایه مذاکراتی داشته‌ باشیم که در حال احیا و باز تعریف این ماموریت هستیم تا منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام را به هاب پستی منطقه تبدیل کنیم؛ البته تحقق این مهم نیازمند همراهی سایر دستگاه‌ها به ویژه وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشور است که بتوانیم از این منطقه پروازهای بین الملی داشته باشیم. 

وی تاکید کرد: بنابراین منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام آینده درخشانی چه در حوزه اقتصاد دیجیتال و چه در حوزه‌ هوا و فضا دارد. در حال حاضر نیز این منطقه بزرگترین نقش را در تربیت نیروی انسانی حوزه هوانوردی دارد.

وزیر ارتباطات گفت: بر این اساس اگر بخواهیم به این منطقه محوریتی در حوزه هوایی بدهیم تا تبدیل به بدیلی برای فروگاه مهرآباد شود نیازمند توجه جدی است و توجه جدی هم بدون صدور مجوز پرواز امکان پذیر نیست و امروز رییس محترم سازمان هواپیمایی قول مساعد دادند تا هم پروازهای مسافری و هم باری در این فرودگاه بیشتر شود و هم درخواست من این است که چند خط هوایی هم آشیانه خود (base) به پیام منتقل کنند. 

وی همچنین ضمن تقدیر از همه برگزار کنندگان نخستین نمایشگاه صنعت هوایی پیام گفت: هر رویدادی در دوره نخست نقاط ضعف و قوتی دارد که کاملا طبیعی است اما انصافا کار بزرگی انجام شده است که جای تقدیر تشکر دارد. اما انتظار من این است که برای دوره های بعدی جایگاه ویژه تری برای صنعت فضایی در نمایشگاه پیش بینی شودتا تمام ظرفیت‌های صنعت فضایی کشور نیز به نمایش گذاشته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب