دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شکار یخ ناسا؛ «وایپر» به قطب جنوب ماه می‌رود

شکار یخ ناسا؛ «وایپر» به قطب جنوب ماه می‌رود
ماه‌نورد شکارگر یخ ناسا به‌زودی به سکوی پرتاب منتقل می‌شود تا عملیات اکتشافی خود را آغاز کند.
کد خبر : 900033

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماه‌نورد شکارگر یخ جدید ناسا با نام «وایپر» به‌زودی به سکوی پرتاب منتقل می‌شود تا به کمک موشک فالکون‌۹ شرکت فضایی اسپیس‌ایکس عملیات اکتشافی خود را آغاز کند.

تمام ابزار‌های پرواز وایپر نصب‌شده و مریخ‌نورد در آمادگی بیش از ۸۰ درصد به سر می‌برد؛ این ربات غلتان قرار است اواخر امسال به سمت ماه پرتاب شود و یک نقطه عطف در مسیر کشف قطب جنوب ماه ثبت کند.

مهندسان مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون، برای آماده شدن اولین خزیدن خود از سطح شیب‌دار فرودگر، نمونه اولیه مریخ‌نورد را از مرکز داخلی به پایین فرستادند. سطح شیب‌دار از چندین زاویه کج شد تا راهبرد‌های خروج متفاوتی را شبیه‌سازی کند.

دن اندروز، مدیر پروژه وایپر در یک پست وبلاگی نوشت، توسعه و پرتاب کاوشگر جدید ناسا این یک دستاورد بزرگ و نشان دهنده پیشرفت بزرگی است که توسط تیم اختصاصی آن انجام شده است؛ افرادی که از نسخه نهایی آن هیجان‌زده هستند.

طبق برنامه تعیین‌شده، وایپر در نزدیکی قطب جنوبی ماه فرود می‌آید و به دنبال یخ آب و سایر منابعی می‌رود که می‌تواند به حمایت از فضانوردان آتی آرتمیس ناسا کمک کند. این کاوشگر سرنشین‌دار ماه شامل نخستین زن و اولین فرد رنگین‌پوستی است که روی سطح ماه قدم می‌گذارند و این روند اکتشاف در ماموریت آرتمیس۳ انجام می‌شود. 

کاوشگر جدید ناسا ۱۰۰ روز را صرف پرسه زدن در منطقه قطب جنوب قمری و داده‌هایی را جمع‌آوری می‌کند که نشان می‌دهد احتمال وجود یخ آب در کدام منطقه و نقطه وجود دارد و تعیین می‌کند که دسترسی به این منابع تا چه حد آسان یا دشوار است.

وایپر در این فرآیند، به اولین مأموریت نقشه‌برداری منابع در جزء دیگری از منظومه شمسی تبدیل می‌شود؛ این نقشه‌های منابع گامی حیاتی در ایجاد حضور طولانی مدت انسان در ماه است که علاوه بر امکان حضور، آن را نیز تثبیت می‌کند.

ماموریت‌های ماهواره‌ای در مدار ماه قبلاً داده‌هایی را در مورد آب در ماه جمع‌آوری کرده‌اند، اما وایپر به سطح ماه نزدیک می‌شود و با ابزار‌های علمی خود اهداف مشخص‌شده را اسکن و خاک آن را تا عمق یک متری از ابعاد مختلف بررسی می‌کند.

استفاده از وایپر برای کشف منابع آب یخی در قمر، ابتکاری مهم و ارزشمند از طرف ناسا به شمار می‌رود و قطعاً نتایج این پژوهش، به زیرساخت تحقیقات بیشتر در زمینه فضا و اکتشاف دیگر اجرام آسمانی کمک شایانی می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب