دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مأموریت‌ فضایی سرنشین‌دار هند عملیاتی می‌شود

مأموریت‌ فضایی سرنشین‌دار هند عملیاتی می‌شود
سازمان فضایی هند قصد دارد نخستین مأموریت سرنشین‌دار خود را تا سال ۲۰۲۵ انجام دهد.
کد خبر : 899171

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، سازمان فضایی هند قصد دارد نخستین مأموریت سرنشین‌دار خود را تا سال ۲۰۲۵ انجام دهد. این کشور در سال گذشته میلادی به نخستین کشوری تبدیل شد که توانسته فضاپیمای خود را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آورد و به همین منظور، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، اسامی چهار فضانورد را برای نخستین مأموریت فضایی سرنشین‌دار این کشور اعلام کرده است.

ایالات متحده، روسیه و چین نیز پیش از این مأموریت‌های فضایی سرنشین‌دار را اجرا کرده‌اند. هند تصمیم دارد به چهارمین کشور جهان تبدیل شود که یک ماموریت خدمه به فضا را تنها چند ماه پس از فرود تاریخی در جنوب عملیاتی می‌کند. 

گاگانیان یا «سفینه آسمان» در فرهنگ هندی، نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار برای هند است و حدود ۹۰.۲۳ میلیارد روپیه (۱.۱ میلیارد دلار) هزینه دارد. ماموریت تعریف شده شامل پرتاب یک کپسول فضایی قابل سکونت در طول سال آینده به مدار ۴۰۰ کیلومتری (۲۵۰ مایلی) و بازگشت آن از طریق فرود در اقیانوس هند است.

نارندرا مودی در نخستین حضور عمومی خدمه‌های این عملیات که ماه‌ها تحت آموزش سخت قرار داشتند، نشان «بال فضانورد» را در مرکز فضایی تیرووانانتاپورام در ایالت کرالا اعطا کرد.

مودی در شبکه اجتماعی ایکس و در بیانیه‌ای گفت که گاگانیان یک دستاورد تاریخی برای هند است، چهار دهه پس از آن که راکش شارما، افسر نیروی هوایی، اولین هندی شد که به فضا سفر کرد.

نخست‌وزیر هند در نشستی به دانشمندان فضایی توضیح داد: زمان از آن ماست و ما می‌توانیم در ماموریت‌های فضایی پیشروی کنیم.

انتخاب چهار فضانورد برای این ماموریت اهمیت زیادی دارد و نشان از پیشرفت فضایی کشور هند است. این ماموریت همچنین به هند امکان می‌دهد تا به لیست انجام ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار کشورهای دیگر اضافه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب