«فراچاهش» دلیل حادثۀ عجیب بیرون پریدن ماهیها از آب
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از لایوساینس؛ شمار زیادی ساردین، شاید نزدیک به میلیونها ماهی، در جزیرهای در فیلیپین به ساحل نشستند و خطوط ساحلی پر از جسد ماهیهای مردۀ کوچک و نقرهای شد.
پس از این رخداد زمینلرزهای قوی منطقه را لرزاند و این گمانهزنی را به وجود آورد که این ماهیها ممکن است فاجعۀ قریبالوقوعی را احساس کرده و به سمت آبهای کمعمق فرار کرده باشند. با این حال، کارشناسان محلی این رابطه را رد میکنند و آن را به یک پدیدۀ اقیانوسشناختی به نام «فراچاهش» نسبت میدهند.
فراچاهش پدیدهای است که طی آن مواد مغذی از اعماق دریا به سمت آبهای کمعمق ساحلی بالا میآید و باعث افزایش شمار پلانکتونها در این بخش از اقیانوس میشود. ساردینها که از پلانکتون تغذیه میکنند، احتمالاً به دنبال غذا به قسمتهای کمعمق آمدهاند و در آنجا گیر کردند و این امر باعث شده است که به ساحل بیفتند.
سیریلو آکوادرا لاگناسون جونیور (Cirilo Aquadera Lagnason Jr.) کارشناسان اقیانوسها، از دفتر مدیریت منطقه حفاظتشده خلیج سارگانی، با رد ارتباط میان زلزله و این بهگلنشستن ماهیها، به شکاف تحقیقاتی دربارۀ پیشبینی زلزله در میان حیوانات اشاره میکند. از نظر او فراچاهش، تغییرات اقیانوسشناختی، هجوم شکارچیان و آلودگی نوری، یا عواملی از این دست، توضیح بهتر و متقاعدکنندهتری برای بهگل نشستن ماهیها فراهم میکنند.
این رویداد نشانی است از تعاملات پیچیدۀ میان موجودات دریایی و عوامل محیطی و روشن میکند که پدیدههای طبیعی میتواند منجر به رخدادهایی غیرعادی مانند بیرون پریدن ماهیها از آب شود.
انتهای پیام/