سخنگوی وزارت کشور: قوه مقننه از منظر سیاسی و قانون گذاری به وزارت کشور کمک کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسینعلی امیری در گفتوگو با ایرنا درباره انتظارات وزارت کشور از مجلس دهم اظهار کرد: در گذشته تصور بر این بود که صرفا سرمایههای طبیعی، فیزیکی، مالی، انسانی، استعدادهای فنی وعلمی در فرآیند تولید و افزایش ثروت، دارایی جامعه است در حالیکه در عصر جدید ارزشهای دینی، اخلاقی، فرهنگی، روابط انسانی، سرمایههای اجتماعی جزو داراییهای جامعه محسوب میشود.
وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی در سطح کلان نهادی است که حاصل اعتماد عمومی و عموم شهروندان به اهمیت و موفقیت انسانها، تعامل آنها، نهادها در حوزههای چهارگانه اقتصادی،سیاسی، اجتماعی، فرهنگی در کل جامعه است بنابراین انتظار وزارت کشور از مجلس دهم تقویت سرمایه اجتماعی است.
قائم مقام وزیر کشور همچنین با یادآوری راهبردها برای تقویت سرمایه اجتماعی، تقویت وفاق و همگرایی سیاسی- اجتماعی بین احزاب، گروهها، شخصیتها و بزرگان یا به عبارتی دیگر اجماع بین نخبگان کشور را یکی از این راهبردها دانست.
امیری یادآور شد: تقویت حسن نیت، حمایت و همدلی و همزبانی متقابل بین افراد، سازمانها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی در دولت و ملت یکی دیگر از راهبردها برای تقویت سرمایه اجتماعی است که انسجام ملی باید با هر ساز و کاری تقویت شود.
وی ادامه داد: قانون گرایی و روش اعتدال در همه حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، مشارکت دادن همه افراد و گروهها و شخصیتها و نخبگان درون نظام در اداره عمومی کشور حول محور ولایت مطلقه فقیه و در چهارچوب قانون اساسی و ارتقای توانایی فکری و افزایش ظرفیت سازماندهی هیات حاکمه در وزارت کشور و دولت در تمامی سطح از دیگر راهبردها برای تقویت سرمایه اجتماعی است.
قائم مقام وزیر کشور گفت: یکی دیگر از راهبردها برای تقویت سرمایه اجتماعی، استقرار نظم، سیستم و نظام قانونی، مستحکم، با ثبات و مستقل است که همه افراد در پرتو قانون احساس آرامش کنند و اطمینان داشته باشند که با همت و استعداد خود میتوانند از امکانات جامعه به طور عادلانه بهره برداری کنند.
امیری به راهبرد ایجاد آرامش و ثبات اجتماعی برای تقویت سرمایه اجتماعی اشاره کرد و افزود: باید روح اصلاح گری و اصلاح نگری و اصلاح پذیری نهادی باشد و همه از زندگی فردی و اجتماعی خود احساس آرامش کنند.
وی همچنین نظام آموزشی مقتدر، پیشرو، نوآور، مبدع، نظریه پرداز و استمرار دائم گذر از وضع موجود به وضع مطلوب و حاکمیت فرهنگ اقتصادی «کار و تولید» را از دیگر راهبردها برای تقویت سرمایه اجتماعی عنوان کرد.
قائم مقام وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: بهترین مرکز ثقل توسعه هر کشوری، کار و تولید است و کار و تولید توسط مردم و با تقویت فرهنگ مشارکت ملی و بهبود سرمایه اجتماعی انجام می شود که منشأ همه این مفاهیم در درون نهادی به عنوان وزارت کشور باید بجوشد.
امیری افزود: وزارت کشور وقتی می تواند منبع جوشش و تولید سرمایههای اجتماعی باشد که نخست خودش بنیان و مبنای عناصر سرمایه های اجتماعی باشد یا آنها را بشناسد، همچنین توان و امکان اجرایی کردن همه راهبردهای مطرح شده برای تقویت سرمایه اجتماعی را در حوزههای بسترسازی، ریلگذاری و نرم افزاری داشته باشد.
وی ادامه داد: این امر ممکن نیست جز این که مجلس شورای اسلامی هم از منظر سیاسی و هم از منظر قانونگذاری وزارت کشور را کمک و مساعدت کند.
انتهای پیام/