دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ویژه برنامه‌های رمضانی شبکه مستند اعلام شد

مدیر شبکه مستند در نشستی با اهالی رسانه، ویژه برنامه‌های رمضانی این شبکه را معرفی کرد.
کد خبر : 89764

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، نشست خبری معرفی ویژه برنامه های ماه رمضان شبکه مستند و رونمایی از تولیدات جدید دوشنبه 10 خرداد با حضور امیر تاجیک مدیر شبکه مستند، ابوالقاسم ناصری مدیر گروه تولید شبکه، تهیه کننده مستندهای رمضانی و اهالی رسانه برگزار شد.


تاجیک در این نشست گفت: برای ماه رمضان مستندهای جذابی مختلف آماده پخش شده اند که امروز معرفی می شوند.


«تاریخچه بازی های تیم ملی» روی آنتن شبکه مستند


وی افزود: یک مجموعه با نام «تاریخچه بازی های تیم ملی» با پژوهش قوی تولید شده که مزدک میرزایی تهیه کنندگی آن را برعهده دارد. مجموعه دیگرمان سری جدید «دسترنج» به تهیه کنندگی مجتبی شاهسوند به بحث کسب نان حلال توسط مردم اختصاص دارد.


تاجیک ادامه داد: بحث چای ایرانی موضوع یکی دیگر از آثار ماست. همچنین مجموعه ای با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با نام «فاکتور2» داریم که به تهیه کنندگی موسسه آوای هنر سلامت و آقای ابراهیم داروغه زاده و تحت نظر استاد محمدعلی فارسی تولید شده است. این مجموعه به خیرین سلامت در شهرهای مختلف می پردازد.


مستند حیات وحشی «عروس بوکان» ساخته فتح الله امیری


مدیر شبکه مستند یادآور شد: همچنین مستندهای مستقلی برای پخش در ماه رمضان تولید شده اند که ساخت یکی از آنها با نام «عروس بوکان» توسط فتح الله امیری در حوزه حیات وحش انجام شده است. تولید این کار یک سال و نیم به طول انجامیده و مستندی زیبا درباره زندگی رو به انقراض یکی از زیباترین و بزرگترین پرندگان ایران به نام «میش مرغ» است.


95 سال تبلور آثاری که سرانجام به پخش می رسند


وی تصریح کرد: شبکه مستند همواره این افتخار را داشته که با مستندسازان مستقل، جوان و خلاق همکاری داشته باشد. تولیدات این مدت برایمان از اهمیت زیادی برخوردار بوده اند. همانطور که می دانید تولید مستند کاری زمان بر است و از پژوهش تا پست پروداکشن مدت زیادی صرف می شود. حال با گذشت فعالیت هایی که در شبکه انجام شده است، سال 95 تمامی این زحمات متبلور می شود و آثار مختلفی آماده پخش شده اند.


تاجیک تأکید کرد: مستندسازان شناخته شده همچون فرهاد ورهرام، محمد کارت، آرش لاهوتی، محسن استادعلی، هوشنگ میرزایی و... با ما همکاری کرده اند که آثارشان به زودی برای مخاطبان آماده پخش می شود. ما همچنین در زمینه حضور در فضای مجازی نیز که درخواست مقام معظم رهبری از ریاست سازمان صداوسیما چه خطاب به آقای دکتر سرافراز و چه در دوره جدید آقای دکترعلی عسگری بوده است، گام های زیادی برداشته ایم و فکر می کنم اکنون شبکه مستند جایگاه خوبی در این زمینه دارد. ما به بازتولید محتوا برای سایتها و شبکه های اجتماعی می پردازیم و سایت جدیدمان نیز که از نسخه آزمایشی آن امروز رونمایی شد، به زودی آغاز به کار می کند.


آغاز به کار نسخه جدید سایت شبکه مستند به صورت آزمایشی


مدیر شبکه مستند ادامه داد: مدت زیادی طول کشید تا سایت جدید شبکه مستند آماده شود. اکنون نسخه آزمایشی این سایت بالا آمده و ما درصدد طراحی اولین اپلیکیشن مستند در کشور و در رسانه ملی هستیم. اینگونه مخاطبان می توانند تولیدات و برنامه های شبکه مستند را به صورت زنده و آرشیوی روی سایت و اپلیکیشن تلفن همراه خود داشته باشند.


وی در پایان اعلام کرد: امیدوارم همچنان شاهد حضور جوانان در کنار تجربه پیشکسوتان در شبکه مستند باشیم. شبکه مستند بخشی از رسانه ملی است، رسانه ملی به فرموده رهبر معظم انقلاب در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد و اگر ما بتوانیم مردم را از برخی رسانه های آلترناتیو پای رسانه ملی بنشانیم، به هدف خود رسیده ایم.


ماه رمضان یک جشن است


در ادامه ناصری در سخنانی گفت: «عروسک کاموایی»، «زندگی شاید همین باشد» و «زمانی برای بودن» از جمله آثار جدیدی هستند که در ماه رمضان روی آنتن می روند. همگی آثار با مضامین معنوی و در راستای نشاط آفرینی تولید شده اند. ماه رمضان به عنوان یک جشن شناخته می شود و صرفا عبادی نیست. ما تلاش کرده ایم از سرگرمی نیز غافل نشویم.


در ادامه شاهسوند تهیه کننده «دسترنج» اظهار کرد: افتخار داشتیم خدمت آقای تاجیک این مجموعه را به سرانجام برسانیم. مدیران شبکه مستند بهترین کسانی هستند که می توانند به جریان تولید مستند در کشور کمک کنند. در «دسترنج» تلاشمان این بوده بهترین سوژه ها را از نقاط مختلف کشور انتخاب کنیم و زندگی آنها را از زوایای مختلف به تصویر بکشیم. مثلا برای قسمت معدن سه ماه پژوهش میدانی داشتیم و همه سوژه ها با حساسیت خاصی انتخاب شده اند.


نگاه مثبت به مستندهای ورزشی در شبکه مستند


مزدک میرزایی دیگر تهیه کننده حاضر در جمع نیز درباره مجموعه «تاریخچه بازی های تیم ملی» توضیح داد: تولید این کار از دو سه سال پیش آغاز شد؛ اما با وجود مشکلات مالی، کار به کندی پیش می رفت؛ اما خوشبختانه با آمدن آقای تاجیک این روند تسریع شد. در مدیریت شبکه مستند نگاه مثبتی به ورزش وجود دارد و من تفاوت کار کردن در این شبکه را احساس کرده ام.


کار در شبکه مستند با دیگر شبکه ها متفاوت است


وی افزود: من تا به حال در شبکه های سه، ورزش و مستند کار کرده ام و خوشبختانه در شبکه مستند دید مثبتی به مستند ورزشی وجود دارد. گرچه این ژانر در کشور ما خیلی کم مورد توجه قرار می گیرد و پیش از شبکه مستند، در شبکه سه که چنین اتفاقی وجود نداشت، با راه اندازی شبکه ورزش هم که اتفاق خاصی نیفتاد و سرانجام در شبکه مستند تولید مستند ورزشی به وقوع پیوست.


میرزایی با بیان اینکه برای تولید این مجموعه یک فهرست 150 نفره تهیه شده، یادآور شد: تیم ملی ایران از دهه 30 مشغول به فعالیت بوده و درآوردن تاریخچه این همه سال کار دشواری بود. البته هرچه به سالهای گذشته رسیدیم، کارمان راحت شد. فکر می‌کنم مجموعه ای تولید کرده ایم که بسیار فراگیر است و در آینده همه به آن رجوع می کنند. همانطور که مستند «شهرآورد» هم اکنون به عنوان منبع استفاده می شود.


دشواری گفتگو با فهرست 150 نفره حاضر در تیم ملی


این گزارشگر ورزشی تأکید کرد: در زمینه تیم ملی کار ما سخت تر بود. بیش از 400 مسابقه در این سال‌ها برگزار شده بود و ما از آن فهرست 150نفره به تک تکشان رجوع کردیم تا با ما هم صحبت شوند. جالب اینکه پیشکسوتان همکاری بیشتری با ما داشتند؛ اما هرچه جلوتر آمدیم کار سخت تر شد و جوانان علاقه ای به همکاری با ما نداشتند و حتی دوستان هماهنگی را سرکار می گذاشتند. جا دارد از آقای حمید حاج نوروزی کارگردان مجموعه نیز تشکر کنم.


در ادامه ناصری با اشاره به مستند «سبز سیاه» اظهار کرد: سالانه 120هزار تن واردات چای به کشور صورت می گیرد، در حالی که 15هزار تن تولید چای در داخل کشور داریم و میزان واردات ? برابر تولید داخلی است. همین موضوع باعث اعتراض کشاورزان چای کار در مقاطع مختلف شده است و پرداختن به این موضوع، به تولید مستند «سبز سیاه» انجامیده است.


خواستیم با «سبز سیاه» درباره وضعیت چای تلنگر بزنیم


نیازی کارگردان «سبز سیاه» در سخنانی گفت: در این کار به تاریخچه چای و گفتگو با کشاورزان پرداخته ایم و خواسته ایم تلنگری بزنیم تا شاید اتفاق مثبتی رخ بدهد. مشاور این کار نیز آقای رزاق کریمی بوده که از او تشکر می کنم.


ناصری سپس به این موضوع اشاره کرد که مدت حضور او در شبکه مستند کوتاه تر از امیر تاجیک بوده و از زمانی که همکاری خود را با شبکه مستند آغاز کرده، برخی برنامه ریزی های بلندمدت پیش از آن انجام شده بوده است.


گفتگو با ورزشکارانی که مقابل رژیم صهیونیستی بازی نکردند


وی افزود: زمانی که به شبکه مستند آمدم، برای ماه رمضان 95 فکر شده بود. رمضان بدون روز جهانی قدس کم معنا می شود و ما برنامه ای طراحی کرده ایم که در لفافه به موضوع کودک کش بودن رژیم صهیونیستی می پردازد. «قهرمانان» به کارگردانی پناه برخدا رضایی سراغ ورزشکارانی در رشته های گوناگون چون شنا، کشتی، تکواندو و... رفته؛ کسانی که حاضر نشدند مقابل رژیم صهیونیستی مسابقه بدهند. در مقابل این افراد شاید فکر کنیم تصمیم گیری شان حکومتی، دولتی و تحت فشار بوده است؛ اما در این مجموعه خواهید دید که چطور آنها با میل درباره این اتفاق حرف زده اند و منطق و دلیل دارند. فکر می کنم این مجموعه که قرار است در هفته منتهی به روز قدس هر روز پخش شود، تاثیر خوبی روی مردم داشته باشد.


مدیر گروه تولید شبکه مستند همچنین به آثاری چون «توتن سوار» درباره زندگی و فرهنگ مردمان ساکن در اطراف دریاچه هامون سیستان و بلوچستان، «جویندگان» با موضوع کسانی که به دنبال نقشه گنج میروند و نقشه گنج طراحی می کنند، «ظغال» پرتره پیرمردی که با تهیه زغال از فرزند جانباز خود مراقبت می کند، «شیدایی» ویژه شبهای قدر، بسته ادعیه ویژه ماه مبارک رمضان و «چاووشی خوانی» به عنوان تولیدات جدید شبکه مستند در ماه رمضان اشاره کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب